Oblékání, kojení, škytání - novorozenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1026
23.8.12 15:52

Já radím nebudit. Ono si samo řekne kdy chce jíst, neboj.
Přebalovala jsem v noci většinou taky před kojením, ale nepokadil se mi hned potom:-) Oblékání u mimin je těžké, nemají termoregulaci jako my:-( Ale v těchto vedrech bych dala jen overálek.
Kojení je na začátku opravdu fuška, nic jiného neděláš. Ale zlepší se to, neboj. Znáš www.kojeni.net ? Výborné stránky a v databázi otázek a odpovědí najdeš snad úplně všechno! Vřele doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
23.8.12 15:56

Ahoj, taky zkusím poradit. Ohledně toho oblečení, fakt se řiď tvým dítkem, každé je jiné, já mám dnes malou (2 měsíce) v body s krátkým rukávem, na nohách ponožky a je lehce „zabalená“ do rychozavinky (jakože nemá ten spodní cíp zahrnutý, jen ty boční přes sebe a spinká. Včera to bylo taky tak. 2 dny před tím jsem jí nechala větrat prdelku, říkala jsem si, když je takový horko…no a ona nemohla celý den zabrat. To trvalo 2 dny. Takže si prostě myslím, že jí byla zima. Jak psaly holky. Sáhnout na zátylek, aby byl příjemně „teplý“, ani nos by neměl být studený. Ručičky prý neva, ale mě se zdá, že je spokojenější, když má teplý i ručičky.
A kojení. Taky jsem přijela z porodnice zblblá kojením po 3 hodinách i v noci. Dávala jsem si budíka a malou budila. Pak mi naštěstí řekla doktorka, že když přibívá, tak v noci určitě nebudit a přes den si většinou mrně řekně. Vzbudit jen, kdyby bylo od kojení víc jak 4 hodiny. My občas vydržely i 5. Já si myslím, že hlad mimčo spát nenechá, ani v noci, ani přes den. A délku kojení neřeš, každé dítě je jiné a každé mléko taky. Já od začátku kojím max 10 min., kámoška 40 min. Ono se to upraví. Nejlepší faktor je spokojenost mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
23.8.12 15:58

Malému bude za dva dny 5 týdnů a mám ho pouze v bodýčku s krátkým rukávkem a v pondělí, v těch vedrech tu byl jen v plíně nahý celý den. a ještě ho když je spocený vezmu v umyvadle vlažnou vodou, aby se zchladil a nebyl zpocený. jinak se mu udělají pupínky. myslím, že ho máš hrozně moc navlečené..
na kojení bych nebudila. já budila jen v porodnici, kdy byl opravdu spavý a vydržel spát i 6 hodin. měl ale žloutenku a prý to bylo z toho. ted už nebudíme, mimčo samo ví, kdy má hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
23.8.12 16:02

Mýmu malýmu sou 3 týdny a takle ho teda nebalím :nevim: Když jdeme ven, tak mu dám body s krátkým rukávem, ponožky a přes něj plínu a doma ho nechávám jen v bodyčku a je přikrytej pod tenkou dekou a je teploučkej, takže si myslim, že mu to stačí. No kojíme taky tak tu půl hodinku než se nají. Ono záleží i na miminku jak rychle pije a hlavně jak silně. Některý mimčo si vytáhne za 10 minut tolik mlíka co jiný mimčo za půl hodinky, takže dokud saje, tak ho nechám a v noci ho nebudím na jídlo. Počkám až se probudí sám a krásně mi přibírá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
23.8.12 16:46

Miminko je opravdu hodně nabalené 8o - jak psaly holky, stačí body s krátkým rukávem + ponožky + zakrýt plínkou :palec:!
Kojení : koj jak si mimísek řekne, než se to ustálí je to boj, ale o tom to kojení je, to není jen kojení - hurá, ale i dřina ;) a věř, že se to vyplatí a budeš nejštˇastnější kojanda se spokojeným miminkem ;)!

Určitě NEDÁVEJ dudlík a na kojení v noci rozhodně NEBUDIT!!!

Jinak taky vřele doporučuju kojení. net :palec:!Já jsem na tom „odkojená“ :mrgreen:,studovala jsem to vždycky na mobilu při kojení ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
23.8.12 17:31

Tak já ti nebudu říkat, že máš dítě nabalený, protože já mám zítra 4týdenní a ta i v tomhle vedru je oblečená do bodýčka s dlouhým a dupaček. A ještě leží na zavince a boční části zavinky má přes sebe.
Pokud cokoli uberu, okamžitě chladne, nos i zátylek studený, začne škytat a následně brečet. Pokud přiobleču, je spokojená. Řešila jsem to i doktorkou a prý má holt malá horší termoregulaci a že to chce čas.
Takže nabaluju.

Řídila bych se tím, jak má teplý/studený zátylek a nosík a jak je spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
24.8.12 11:20

Děkuji všem za cenné příspěvky. já jsem si taky říkala, že to je moc to oblékání, ale byla tu doktorka, a že ho mám obléct do dopaček. Měla jsem ho jen v kabátku a ponožkách.
Má studené ruky, ale zátylek teplý.
S tím kojením to zkusím trochu vychytat. A uvidíme, nějak to půjde. :-) Hlavně, aby přibýval na váze. Váho pro jistotu nemám, i když jsem nad ní uvažovala, ale to bych asi pak jen vážila. Když čůra, tak je asi i napapaný. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
24.8.12 16:02
@luluza píše:
Děkuji všem za cenné příspěvky. já jsem si taky říkala, že to je moc to oblékání, ale byla tu doktorka, a že ho mám obléct do dopaček. Měla jsem ho jen v kabátku a ponožkách.
Má studené ruky, ale zátylek teplý.
S tím kojením to zkusím trochu vychytat. A uvidíme, nějak to půjde. :-) Hlavně, aby přibýval na váze. Váho pro jistotu nemám, i když jsem nad ní uvažovala, ale to bych asi pak jen vážila. Když čůra, tak je asi i napapaný. :-)

ruce neřeš, ruce u dětí malých byvajíě většinou studenékontroluj zatylek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
15.10.13 10:01

Ahoj holky, chci se zeptat, mam doma 10-ti denni miminko narozene v 35. tt. Doktorka mi vcera rikala, ze ho mam krmit pres den po dvou hodinach, v noci po trech. JENZE kdyz ho budim, tak si dvakrat cucne a zase spi :/ Mlíka mám dost a když ho necham, at si rekne o jidlo sam, tak vypije hodne si myslim. Doktorka me sprdla, ze od patku, co nas pustili z porodnice pribral jenom 20g, ale nevim, co mam udelat vic, kdyz prikladam a on nechce :/ Čůrá tak 7-8 denne, kaká tak 3-4×. Jinak porodni váha byla 2600g a 48 cm, kdyz nas pousteli mel 2380g a vcera 2400g. Děkuju za zkušenosti ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
15.10.13 10:08

Tak někteří doporučují kojit miminko nahé jen v plínce. Že ho chlad udrží vzhůru. Ale asi bych to nelámala přes koleno. Kojené děti přibírají skokově. Ten poslední přírůstek bych nebrala jako katastrofu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
15.10.13 10:11

@poprvé těhulka
tak kazda vaha vazi inak, nic so z toho nerob, uvidis ako bude vazit u dalsej kontroly..dobre by bolo mat vahu a zvazit si ho doma pred a po kojeni aby si vedela kolko vypije za den..vahu by Ti mohla pujcit aj doktorka..takisto mal drobec PV 2730 tiez som dostala na prvej kontrole sprda, naly vobec nepribral ta 3dni od pustenia z porodnice..ale s vahou som zistila ze za den vypil 350-400ml co je ok a na dalsej kontrole ta tyzden a na prevazeni na tej ustej vahe bol narust 200g..takze klud a nohy v teple.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
15.10.13 10:21

@Olion @miisenka Díky moc :kytka: A ještě jsem se chtěla zeptat, malý mi skoro po každém jídle škytá. Je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35998
15.10.13 10:45
@poprvé těhulka píše:
@Olion @miisenka Díky moc :kytka: A ještě jsem se chtěla zeptat, malý mi skoro po každém jídle škytá. Je to normální?

skytani normalni je, nase skyta kdyz se pocura a kdyz ji prebalim a utru studenym ubrouskem. Casem nebude skytat uz tolik, trosku se to upravi ;) Jako novorozenec skytala snad porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
15.10.13 11:00

@poprvé těhulka
Mne skyta furt..a skytal uz i v brisku..ak moc neblinka tak to je ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
15.10.13 11:01

@miisenka Neblinka vubec nastesti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie