Oblékat malého psa? Kolik utratíte peněz?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.11.13 14:09
@katty89 píše:
@Martulka92 Nechci ti do toho kecat, ale zrovna s tim libovym masem bych to zrovna neprehanela. Pes ma zrat vse - svalovinu, kosti, vnitrnosti. Ve svalovine je hodne fosforu a byt je to prcek, docela bych se bala, abys ho neodpraskla… Jinak v obleccich problem nevidim. Kdyz se ti to libi a pes s tim taky nema problem, tak proc ne.

Samozřejmě, že dostává všechno a jen to nejlepší. Ale když jí něco nechutná, tak jí to nenutím.
Co se týče oblečení tak už od 2 měsíců co jí mám je zvyklá, takže když jí oznámím že jdeme ven, tak automaticky jde ke svojí skříňce a čeká až í obleču. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
12.11.13 20:36

@Martulka92 Ja jsem to blbe pochopila. Myslela jsem, ze prozere 2 tisice mesicne, jsem si rikala, co ji davas. :mrgreen: My jsme totiz s jidlem tak na 200Kc/mesic a to ji dopravame. Jinak s tim oblekanim, asi je kazdy pes jiny. Znami treba cesou fence culicky a kdyz nekdo prijde, ona se mu bezi ukazat, co ze ji to panicka ucesala. Ma z toho vylozene radost. :mrgreen: Nasi by z toho asi kleplo. Takze kdyz je psik spokojeny, nevidim v tom problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.13 22:41
@katty89 píše:
@Martulka92 Ja jsem to blbe pochopila. Myslela jsem, ze prozere 2 tisice mesicne, jsem si rikala, co ji davas. :mrgreen: My jsme totiz s jidlem tak na 200Kc/mesic a to ji dopravame. Jinak s tim oblekanim, asi je kazdy pes jiny. Znami treba cesou fence culicky a kdyz nekdo prijde, ona se mu bezi ukazat, co ze ji to panicka ucesala. Ma z toho vylozene radost. :mrgreen: Nasi by z toho asi kleplo. Takze kdyz je psik spokojeny, nevidim v tom problem.

Kdyby šlo tý mojí dělat culíčky, tak je dělám taky :) no ty 2000 je jídlo + oblečky, hračky a mlsky :)
Ano souhlasim, pokud tím pejsek netrpí tak je to v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
13.11.13 07:56

Můžu se zeptat co dáváte za granule? Náš má Royal canin a nechce mái to. Chodí na granule kocourovy a ten zase mu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
13.11.13 09:36

@Mišička63
My granule nevedeme, krmime doma pripravovanou stravou. A royal bych urcite vynechala. Jsou to jedny z nejhorsich granuli, navic za naprosto nehorazne penize. Idealni je krmit psa prirozene, pokud to nejde vybrat aspon to mensi zlo. Treba orijen, applaws, artemis, barking heads. Opravdu, pokud ti muzu radit, se na to royal vykasli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
13.11.13 11:56

@katty89 TAK JO MOC DĚKUJI. CO PEJSKOVY CHYSTÁŠ NA JÍDLO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
13.11.13 14:40

@Mišička63 Dostava maso + ovoce a zeleninu. Davame jak svalovinu, tak kuze, vnitrnosti (lehce ovareny, syrovy mi nezere) a kosti-vzdy syrove. Je malicka, takze z kosti kureci krky+kridla (krky jsme zpocatku mleli na masovem mlynku znacky Bosh a prezil to) a veprove kosti na okusovani, s tim se neslutecne zabavi. Jinak davame kureci, kruti, kralici, veprove, hovezi, kachni i rybi. Proste co se doma vyskytne. Nejvic u nas frci z meho pohledu fujtajksly - drstky, veprovy i kureci sulc, veprovy jazyk. Rozhodne tomu da prednost pred libovym kurecim masickem. :mrgreen: Z ovoce a zeleniny obvykle druhy, co jime i my (mrkev, jablka, kvetak, kapusta, brokolice, hrusky, broskve, proste cokoli). Prilohy vetsinou nedavame. Vzdycky udelam „psi nakup“, vse zpracuji - uvarim, pokrajim, namasakruju zeleninu, rozdelim do krabicek a dam do mrazaku. Je to tak hodina prace (i s nadobim) a mame jidlo na 3-4 tydny. Takze casove kdyz to rozpocitas, vychazi to na dve minuty denne oproti granulim (pokud nepocitam vyndani krabicky z mrazaku). Coz pro sveho psa rada udelam. To je takovy zaklad. Pak davame jeste vajicko - bud varene cele nebo syrovy zloutek, sadla, olivovy olej, pangamin, majoranku, petrzelku, pazitku a jinou zelen, obcas syr cottage, med, tvaroh… A samozrejme obcas vyloudi neco od stolu. :mrgreen: A cenove? Fakt max do tech 200Kc/mesicne. A to si fakt zere. Kdybys chtela jeste nejaky tip, klidne napis zpravu, rada poradim. Fakt to neni zadna veda a psik bude urcite tez spokojen. My mame misku vzdy vymetenou. Kdyz byly granule (mimo jine taky Royal), vzdycky si zobla par granuli a tvarila se, ze radsi pojde hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
13.11.13 14:49

@katty89 Moc děkuji. Hned zítra naběhnu k řezníkovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
13.11.13 15:00

@Mišička63 Preju psikovi dobrou chut. Akorat ze zacatku opatrne, jestli je zvykla na granule, at se ti nepo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
13.11.13 15:11

@katty89 No to snad néé. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
13.11.13 15:16

@Mišička63 Fakt opatrne. Mne se zkraje po… po jatrech. Ale ted je z ni spravna popelnice. Sezere kde co a nic ji neni. A taky pozor na kosti, at nema zacpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
13.11.13 15:21

Dobře moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
13.11.13 15:26

Mám tři krátkosrsté čivavy. Neoblékám. Jen jednu, tu nejstarší, když je zima tak dostane svetr. Navíc jsem si ji vzala týranou.
Podle mě zdravý pes, když se venku hýbe a není tam příliš dlouho, není potřeba oblékat. Vídala jsem i v deseti stupních oblečené knírače a teda - nevím no. Ovšem, je to na každém, to je jasné. A krmím syrovým masem a kostmi a sem tam nějaká příloha, výjimečně jablko nebo mrkev nebo meloun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
16.11.13 18:51

Tak to mi oblékáme. Já mám jorka - toho jen v zimě a když přší - jinak by se zbláznil. Stačí ho jednou začas okoupat a i tak je to tragedie, se s náma pak i 2 dny neba :mrgreen: a pak máme nahače toho oblíkám jen když je zima a jdem na delší procházku tomu voda neva spíš naopak. Pak mám ještě pita a toho samo neoblíkám.
Jinak mamča má taky jorka a ta teda i obouvá ale je to z toho důvodu, že měl neustále furt něco z packama nebo drapkama ani nevím jak to dělal ale od té doby co nosí ponožky tak je v pohodě a manža má klid. Ikdyž lidi hledí jak blbý ale tohle je pro mě přednejší a mamča je má u zadele a já taky. Pohoda a zdraví je pro mě víc než nějáké kecy lidí a že jich je dost, manža je veťák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
16.11.13 19:02
@josinkaa píše:
Tak to mi oblékáme. Já mám jorka - toho jen v zimě a když přší - jinak by se zbláznil. Stačí ho jednou začas okoupat a i tak je to tragedie, se s náma pak i 2 dny neba :mrgreen: a pak máme nahače toho oblíkám jen když je zima a jdem na delší procházku tomu voda neva spíš naopak. Pak mám ještě pita a toho samo neoblíkám.
Jinak mamča má taky jorka a ta teda i obouvá ale je to z toho důvodu, že měl neustále furt něco z packama nebo drapkama ani nevím jak to dělal ale od té doby co nosí ponožky tak je v pohodě a manža má klid. Ikdyž lidi hledí jak blbý ale tohle je pro mě přednejší a mamča je má u zadele a já taky. Pohoda a zdraví je pro mě víc než nějáké kecy lidí a že jich je dost, manža je veťák

Koupání taky není naše nejoblíbenější činnost. Většinou je naše madam tak uražená, že si ani nejde lehnout do postele a zůstává v pelíšku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný