Obrázky Vašich dětí, které Vás zarazily...?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85544
11.8.20 23:10

Moje dite nastesti maluje jen rodinu, pejska (preje si), slunce, prirodu a podobne. Malovat jinak, jak to tady ctu, tak by me to desilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
12.8.20 06:41

Mám hodně umělecky nadané dcery, malují pořád, ale takové věci mi rozhodně nemalují 8o :think:. A na jaké pohádky se dívá, o čem se spolu bavíte? U nás malují samé princezny, kamarády, rodinu, zvířátka, rostliny, duhy, motýlky… vše positivní.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
12.8.20 08:02

@Nora4 chápu, co tím chceš říct, ale tvé dítě je teda dost citlivé. Pohádky mi přijdou brutální až teď v dospělosti, jako dítě jsem to tak nevnímala a myslím si, že to tak má dost lidí :nevim:. Zvyky a tradice mají mé děti spojené jen s tím hezkým… nějak ani nevím, jak bych čtyřletému dítěti vysvětlila Vánoce, Velikonoce, či dušičky tak, aby z toho mělo trauma :nevim:. O koronaviru nevedeme žádné debaty a zbytečně nestrašíme :nevim:. Prostě dětem jen základní info, že je koronavirus a nosily se roušky, nebo možná budou, aby nebyly nemocné a musely by doma ležet a nechodit ven :nevim:. Určitě je nestraším tím, že by mohly umřít…

• Citovat
  • Upravit
42858
12.8.20 09:14
@Makca87 píše:
@Nora4 chápu, co tím chceš říct, ale tvé dítě je teda dost citlivé. Pohádky mi přijdou brutální až teď v dospělosti, jako dítě jsem to tak nevnímala a myslím si, že to tak má dost lidí :nevim:. Zvyky a tradice mají mé děti spojené jen s tím hezkým… nějak ani nevím, jak bych čtyřletému dítěti vysvětlila Vánoce, Velikonoce, či dušičky tak, aby z toho mělo trauma :nevim:. O koronaviru nevedeme žádné debaty a zbytečně nestrašíme :nevim:. Prostě dětem jen základní info, že je koronavirus a nosily se roušky, nebo možná budou, aby nebyly nemocné a musely by doma ležet a nechodit ven :nevim:. Určitě je nestraším tím, že by mohly umřít…

Dcera ale taky ventiluje stres a strach kresbou a to je jí 15. Dělá to od školky. Oni třeba mé dceři umřeli oba dědečkové (1 ve školce, 1 ve 3. třídě, morče, pes). Sama si spojila nemoc a smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.20 21:27
@Havlova píše:
A zkusit mu vysvětlit, že právě proto, že tu roušku zajíček měl tak ostatní zvířátka zachránil? Že by měl být naopak veselý, jaký je šikulka? Ono to bohužel skáče i z reklamy na Pribiňák a ty děti to hodně vnímají a neumí si to vysvětlit.

Ja bych obrazek niajk nekomentovala, a uz vubec ne tak jak to popisujete vy, je to jakobyste tomu diteti rikala"namaloval jsi to spatne, ta mrtva zviratka tam byt nemaji". Nechte detem jejich obrazky a mluvte s nima o soucasne situaci, ne ze by postava na jejich obrazku mela vypadat jinak nez jak ji namaloval. Takto muze skutecne reagovat jen dospelak, protoze uz se naucil bat opravdovycj niternych pocitu a snazi se je mnohdy predelat i sam v sobe. Deti berou svet tak jak ho vidi a ventiluji to do umeni. Napr. Jednou jedno skolkove dite namalovalo me, meho pritele a naseho psa v hrobech-tri hroby a okomentovalo to slovy:tak a jste tam vsichni spolu. Bylo to potom, co se ve skolce slavil svatek dusicek a vzpominalo se na zemrele. Deti se takovy ch projevu neboji, jen my dospeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
12.8.20 21:36

Bratrankovo malej jednou nakreslil ve školce obrázek, jak je s tetou (mnou) v kině a jíme popcorn. No jenže obratzek vypadal tak, ze to vypadalo, že ležíme v posteli a já mu saham mezi nohy (měl tam v kině ten popcorn :lol: ). Paní učitelka ve školce byla naštěstí normální a naštěstí se ptala a chtěla po něm obrázek vysvětlit. Ještě ho mám nekde schovanej :lol:
Málem jsem byla za pedofilniho uchylaka 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42858
13.8.20 08:48
@Nora4 píše:
@Snehulkabledulka já se ptala co obrázek znamená a bylo to prostě zklamání, že je tu nějaká nemoc, která nutí děti jít do první třídy v jejich první velký školní den s rouškou na obličeji, takto to vyjádřila.. nic jsem nepředělávala, ale informovala jsem dítě, že ptáčky a ani rybičky covid nezabíjí, nicméně obrázek byl vyjádření emocí, ne fotka ze zpráv, že

Oni ty citlivější hodně kreslí emoce. Dceru to uklidňuje doteď. Já se rýpu na zahradě nebo uklízím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí