OCD - obsedantně kompulsivní porucha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12550
14.12.14 23:16
@Zdenuli píše:
Hodně holek bere antidepresiva i v těhotenství, já vím, že je lepší nebrat nic, ale pokud to prostě nejde, je lepší to s doktorem probrat a případně něco lehčího nasadit. Je potřeba si zvážit, co je lepší, jestli být bez léků, ale v celodenní tenzi a s nespavostí nebo s léky, ale v pohodě. On i ten stres má na miminko negativní dopad.

Já vím, je to vždy o tom, kdy už převažuje dobrý učinek na negativními. Já se rozhodla zkusit to bez chemie a už jsme v pátém měsíci…tak snad to zvládnem až do porodu.
U ekzému jsem řešila to samé, že nepoužiju kortikoidy, dokud to nebude nutné a nakonec jsem je použít musela. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
14.12.14 23:31

Třeba se to zlomí a zbytek těhotenství bude v pohodě, já jsem třeba nespavostí trpěla taky do toho 5. měsíce a pak to nějak přešlo a začala jsem normálně spávat. Co si pamatuju, tak mi docela pomohly i homeopatika. Držím ti pěsti, věřím, že to zvládneš teď i po porodu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.12.14 23:34
@Zdenuli píše:
Třeba se to zlomí a zbytek těhotenství bude v pohodě, já jsem třeba nespavostí trpěla taky do toho 5. měsíce a pak to nějak přešlo a začala jsem normálně spávat. Co si pamatuju, tak mi docela pomohly i homeopatika. Držím ti pěsti, věřím, že to zvládneš teď i po porodu :hug:

Děkuji :kytka: Uvidíme, budu myslet pozitivně :kytka:  :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
15.12.14 00:25

Mně řekl psychiatr, že pokud někdo již delší dobu bere antidepresiva, tak není dobré je v těhotenství úplně vysadit. Prý je nejlepší jenom vhodně zvolit a správně nadávkovat. Jinak je prý po porodu větší riziko laktační psychózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
15.12.14 10:57

@majki.r ja jsem bohuzel nekojila. Malou mi naucili na flasku protoze jsem byla po cisari a doma se nechtela pricucnout. Do toho ty uzkosti. Hruza!!

• Citovat
  • Upravit
5970
13.1.15 21:55

Nechcete založit uzavřenou skupinu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
14.1.15 12:39
@triada píše:

mohli by jsme :)

• Citovat
  • Upravit
mončís
14.1.15 12:44
@triada píše:

tak jsem jí založila. až mi to schválí tak pošlu odkaz :)

• Citovat
  • Upravit
mončís
14.1.15 12:57
  • Citovat
  • Upravit
5
4.2.15 12:44

prasky

Ahoj lidicky, tak jsem se konecne dostala k psych. a napsal mi na to moje OCD Setralin Actavis 50, jeden denne. Nemate s tim nekdo zkusenosti, jak se to snasi? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.3.15 16:14

Ahoj, lecim se s OCD jiz 9 let a momentalne prozivam relaps. Myslim, ze vim, jak se to da celkem zvladat, ale chce to neuveritelnou trpelivost a odvahu.
Pokud mas zajem, tak kontakt na me je petr. kratochvil. pk@gmail.com

Petr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.15 18:56

OCD - myšlenek

Ahoj holky, je mi 19 a trpím touto nemocí, zajímám se o psychická onemocnění už od malička, tak mě dost překvapilo, že tahle nemoc může napadat pouze myšlenky. Nejdřív jsem nežárlila vůbec, pak to bylo den ode dne horší, absurdní otázky mě nutí se ptát přítele každej den několikrát, jestli na nějakou nekoukal, nemluvil s ní, neviděl jen tak atd. Kdyby to nedělala, tak mám strach, že bych ho neuhlídala a přišla o něj kvůli tomu, že se nezeptám, vím, že je to hloupost, beru fevarin asi 3 týdny, jen trošku se to zlepšilo, snad se to zlepší úplně, je mi hrozně. :( :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.15 19:58
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 19 a trpím touto nemocí, zajímám se o psychická onemocnění už od malička, tak mě dost překvapilo, že tahle nemoc může napadat pouze myšlenky. Nejdřív jsem nežárlila vůbec, pak to bylo den ode dne horší, absurdní otázky mě nutí se ptát přítele každej den několikrát, jestli na nějakou nekoukal, nemluvil s ní, neviděl jen tak atd. Kdyby to nedělala, tak mám strach, že bych ho neuhlídala a přišla o něj kvůli tomu, že se nezeptám, vím, že je to hloupost, beru fevarin asi 3 týdny, jen trošku se to zlepšilo, snad se to zlepší úplně, je mi hrozně. :( :(

ahoj, pokud chceš, můžeme popovídat v uzavřené. Neboj, to se zvládne! Nejsi v tom sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.15 19:59

@kraken77 nechceš se o zkušenosti podělit v uzavřené skupině? :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.15 13:24

Ahoj. Pravdepodobne mám OCD, trápim sa kvôli tomu pretože vidím, že robím čudné veci (napr. kvôli strachu z bacilov otváram kľučku s pomocou hyg. vreckovky, časté umývanie rúk, atď) ale ak to tak neurobím cítim veľký stres, úzkosť. Najhoršie na tom je, že vlastná matka mi kvôli týmto rituálom nadáva do bláznov. Skúšala som jej to aj vysvetliť ale ona mi začne nadávať, že si len vymýšľam. Vôbec nechápe, že tie čudné veci čo robím môžu byť spôsobené chorobou a tým, že ona trebárs tú vreckovku, ktorá je na kľučke strhne a začne nadávať či som normálna mi to celé ešte zhoršuje. Skúšala som sa o tom porozprávať s viacerými ľuďmi ale každý na mňa pozeral ako na blázna. Už to takto trvá dosť dlho a ja už nevládzem. Potrebovala by som sa porozprávať s niekým kto chápe aké ťažké je žiť s OCD ale vo svojom okolí nikoho takého nemám. :( Práve preto píšem sem. Prosím ak tu je niekto s kým by som sa mohla porozprávať o tejto poruche budem mu veľmi, veľmi vďačná ak sa mi ozve.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex