Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@hanka.br. Já spíš nechápu, proč se tu odpovídá mimo dotaz. To zase vypadá, že zrovna ty bys nemohla usnoutkdyby sis do někoho nerypla.
Ja jsem rozhodnutá od začátku, že do toho nepůjdu a nepůjdu, toť vše.
Jen ne zajima, jestli se najde někdo takový ne, kdo jde.
Nediv se, že to lidi už otravuje - řada neočkovačů to cpe všude a má potřebu o tom psát stejně jako vegetariáni o tom, že nežerou maso, ekoteroristi že bla bla (už ani nevím co melou za nesmysly), nebo LGBT že chtějí stejná práva. Máš právo se neočkovat - jestli nechceš tak to nedělej, ale nediv se, že lidi už otravuje o tom číst stále dokola.
@Anonymní píše:
Maminky,chci se zeptat jestli je tu ještě někdo, kdo se nechystá na očkování proti Covidu a proc? Už jsme asi za exoty, že nejdeme jako jedni z mála. My vakcíne nevěříme. Spíš čekáme, co se z toho vyvrbi do budoucna a nechceme riskovat své zdraví.
Dnes to na mě padlo. Nejvíc mě dorazil můj bratr, který od začátku covidu vede (za klávesnici samozřejmě) protipoliticky kecy a teď otevřeli očkování, tak honem registrace. Samozřejmě jeho věc, ale celou dobu je proti vše a pak běží jako ovce.
To vážně tak moc prožíváš? ![]()
Mám pocit, že mnohem více a vyhroceně řeší neočkující se odmítači tu druhou skupinu, tzn. ty očkující se „ovce“. Viz tvůj případ.
Neočkuješ se. No a?
Ale koukám, kam ten svět spěje…
Asi do háje. Člověk položí dotaz, odpovídáji na něj jen očkování (ke kterým to ani nesmerovalo) a téměř všichni útočně. Což je vlastně smutny.
Takže budou lidi pořád rozhadani očkování vs. Neockovani.
No, nic. Pište si mezi sebou. Jdu spát.
@Anonymní píše:
Asi do háje. Člověk položí dotaz, odpovídáji na něj jen očkování (ke kterým to ani nesmerovalo) a téměř všichni útočně. Což je vlastně smutny.Takže budou lidi pořád rozhadani očkování vs. Neockovani.
A nazývat ovce ty, co se očkovat chtějí, útočné není? ![]()
Očkovat se nechci. Zbytek rodiny i známí ano. Pokud dostojí slibu, tak holt si jednou za 14 udělám PCR test a bude. Předpokládám zdarma. V Praze je neinvazivní, flusnu jim do nějaký zkumavky a hotovo. Prý si snad můžeš flusnout i doma. Nevidím zatím důvod, proč bych se měla nechat očkovat, vadí mi způsob, jakým jsme do toho tlačeni.
Ale jsem ráda, že je tolik dobrovolníků, třeba až proockuji svých kýžených 70 procent, dají nám pokoj. ![]()
@Anonymní píše:Útočně? Ty jsi ta, která ve svém prvním příspěvku nazývá svého bratra ovcí, protože udělá něco, co je proti tvému přesvědčení. Dělej si co chceš, nechápu tvoji potřebu nutit svůj názor ostatním. Chápu, že se třeba hospodský, který už přes rok platí jen poplatky bez výdělků, nechá naočkovat a doufá, že to urychlí otevření jeho podniku a normální život. Stejně tak třeba majitel cestovní kanceláře. Nesuď nikoho, v jehož botách nechodíš.
Asi do háje. Člověk položí dotaz, odpovídáji na něj jen očkování (ke kterým to ani nesmerovalo) a téměř všichni útočně. Což je vlastně smutny.Takže budou lidi pořád rozhadani očkování vs. Neockovani.
@Anonymní píše:
Mne se nelibi, ze se do toho ockovani tlaci vyhruzkami. Neockovani trikrat tydne rypnout do mozku, pokud kamkoli chteji, prestoze jsou zdravi. Ockovany muze stejne covid roznaset, ale cely svet mu nesmyslne udeluje privilegia za to, ze to podstoupil. Nebyla jsem na testu a ockovat se take neplanuju. Proti chripce(po zkusenostech) take nechodim.
Jistě, protože pravděpodobnost nákazy je malá, uleví zdravotnictví a v podstatě na nich bude stát kolektivní imunita, takže mají výhody. Kdo nechce, ať se neočkuje, každého věc.
@Anonymní píše:
@tini![]()
tak přesně zněla otazka
Aha, takze proto sveho vlastniho bratra, ktery se rozhodl jinak než ty, nazyvas ovci. Jestli nahodou ta hloupá vovec nebudes ty.
@Anonymní píše:
@Pidulka1991 Hmm, to je bohužel přesný. Nejde o to, aby se člověk nechal očkovat, protože se obava nemoci, ale proto, aby mohl dělat to, co se zakázalo…
Co bylo normální. To je strašně smutny.Protože ta diskuze zapadla.
A jak ty vis, proc se lidi nechavaji ockovat?
@Anonymní píše:
Mne se nelibi, ze se do toho ockovani tlaci vyhruzkami. Neockovani trikrat tydne rypnout do mozku, pokud kamkoli chteji, prestoze jsou zdravi. Ockovany muze stejne covid roznaset, ale cely svet mu nesmyslne udeluje privilegia za to, ze to podstoupil. Nebyla jsem na testu a ockovat se take neplanuju. Proti chripce(po zkusenostech) take nechodim.
No, úplně stejně ho fakt roznaset nemuze…
@Anonymní píše:
Maminky,chci se zeptat jestli je tu ještě někdo, kdo se nechystá na očkování proti Covidu a proc? Už jsme asi za exoty, že nejdeme jako jedni z mála. My vakcíne nevěříme. Spíš čekáme, co se z toho vyvrbi do budoucna a nechceme riskovat své zdraví.
Dnes to na mě padlo. Nejvíc mě dorazil můj bratr, který od začátku covidu vede (za klávesnici samozřejmě) protipoliticky kecy a teď otevřeli očkování, tak honem registrace. Samozřejmě jeho věc, ale celou dobu je proti vše a pak běží jako ovce.
nezlob se, já už to ani nečtu, PROČ zakládáš asi šedesátou diskusi o tom samém? Podívej se, kolik diskusí o očkování už tady je
nechápu
@Anonymní píše:
Moc děkuji za odpověď. Mám stejný názor. Kdyby nebyli privilegia pro „očkované“ nikdo tam nejde. Neockovani budou dnem společnosti… I přestože budou teda neustále testovani - zdravi, zatím co očkovaný bude přenášet.
No, já si vloni myslela, že se očkovat nenechám a to jsme covid měli vloni hned na jaře. Bylo to výživné, ale celkem bez následků. No, pak v podzimní a zimní vlně to v mém okolí koupili mladí a to tak, že skončili v nemocnici. No, pak jsem koncem února lapla od syna školkový sajrajt a myslím, že nic horšího jsem ještě neměla. Covid to nebyl. Kdybych ho do toho chytla či chvíli po té, tak nevím. Takže očkovat se nechám, i když jsem 35+, sporťačka, protože pokud můžu udělat něco, co zabrání tomu, že skončím s těžkým průběhem v nemocnici, tak to udělám.
@Netopýr1 vidíš, takto to budu brát 😀 a hned bude líp. Ať jdou. Děkuji.