Očkování dětí proti covidu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17
9.11.21 01:00

V poslední době kdyz to tak sleduji. Jsem rozhodnuta ze sve deti očkovat nenechám. Jako rodič nemam v ruce nic o podávané vakcine.. to ze to někde píšou :mavam:na netu.. to mi nestačí. Až budu mít přesný popis vakciny, až si budu moct precit nežádoucí účinky, rizika a to přímo od výrobce te vakciny. Teprve potom bych nad tím začala přemýšlet. Do té doby nenecham sve deti očkovat ani sebe. Jak je možné, že když si vláda v USA vyžádala od výrobce vakciny smlouvu kde vse tohle je, stránky.. řádky byli zabarveny cernym fixem, a nechal jen dva řádky k přečtení. Už tohle mě dost zarazilo. Naštěstí me deti jsou ještě malé a mam tak dost času. A mezitím se určitě projeví..ukáže jaké následky vakcina způsobí. :? :? :,( :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 16:02

Uz jste někdo nechal očkovat děti do 12 let proti Covidu? Jaké měly reakce?
Jak se k tomu staví lékaři vašich dětí? Přiznávám, že se v tom celkem placam a váhám, jestli nechat nebo nenechat. Původně jsem nechtěla, ale pak jsem se ptala na názor 3 dětských lékařů - jeden je člen rodiny a mám od každého jiný názor. Jeden je naprosto proti, druhý jednoznačně pro a nejlépe hned a třetí by nechal jen jedno z dětí a to nejlépe hned. Druhé, co má oslabenou imunitu, podezření na ADHD a špatně reaguje na očkování, by nenechal.

• Citovat
  • Upravit
9023
19.12.21 16:08

Pokud to klapne, termín máme pro dcery na 28.12. tak pokud si vzpomenu, ozvu se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
19.12.21 16:27

Ja bych nenechala, vzdyt ty prubehy jsou v 99% mirne. Doktori jsou zpravidla silne proockovaci. At jsem se ve svym zivote (i pred covidem) bavila s doktorama, peciatrama, a ze jich malo nebylo, vsichni byli proockovaci a nezadouci ucinky bud absolutne popirali nebo zcela bagatelizovali. Podivej se na statistiky, kolik deti ma zavazny prubeh a jaka je mortalita u zcela zdravych deti ( v podstate nulova).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 16:37

@kalie právě kolem mě má několik dětí trvale následky. Osobně znám dítě, co mělo postkovidovy syndrom.

• Citovat
  • Upravit
9023
19.12.21 16:39
@Anonymní píše:
@kalie právě kolem mě má několik dětí trvale následky. Osobně znám dítě, co mělo postkovidovy syndrom.

z vlastní zkušenosti - postcovidový syndrom není nic pěkného, dcerám bych ho fakt nepřála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
19.12.21 16:42

Postkovidovy syndrom se netýká jen dětí. Byla jsem na kontrole v nemocnici a Dr. mi říkal, že mají na oddělení dospělé pacienty, kteří prošli covidem v první vlně. Rozjelo jim to uzkosne depresivní poruchu, nebo jiné. On průběh může být lehký, ale může to rozjet vše možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
19.12.21 16:47

Dnes rano jsme byli na prvni davce. Nema zatim zadnou reakci, ani ruka ho neboli. Nejvic ho bolelo odlepovani naplasti, protoze meli nejaky extra lepivy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 16:55

@bublinek Toho se právě bojím. Taky znám osobně dítě, co ho mělo. Ale i bez něj jsou děti, co mají po prodělání následky.

• Citovat
  • Upravit
2469
19.12.21 17:01

Děti v listopadu prodělali Covid a dodnes mají bolesti těla a hlavy. Průběh měli těžší - nic příjemného. Přemýšlím nad očkováním ale nejsem ještě plně rozhodnutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
19.12.21 17:17

Ja taky vaham. Dceri bude zitta 7. Volala jsem pediatrovi a ten neni presvedcen. Rikal mi, ze by jeste pockal chvili, jak se to bude cely vyvijet dal. Jediny, co je presvedcen, ze to neudela zadnou paseku do budoucna. Ctu diskuze, clanky, ale proste nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
19.12.21 17:23

Naše dítě bylo včera ránona první dávce, zatím je bez jakékoliv reakce. Rozhodli jsme se pro očkování, protože je v kontaktu s vysoce rizikovými seniory a také pro to, že za mě lepší alespoň být trošku chráněný proti nějakému ošklivému průběhu. Kdyby ale měl nějaké závažnější reakce na předchozí očkování nebo nějakou „diagnózu“, tak váhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
19.12.21 18:48

Nedám. Zatím je teda dítě v ochranné lhůtě po covidu, který prodělalo, ani nevědělo jak. Jinak má skvělou imunitu, je velmi zdravé, má slušnou kondici, takže si ani nepamatuju, kdy mělo i běžnou virózku. Na druhou stranu u něj řešíme dlouhodobý problém s imunitou nesouvisející, u kterého jeho odborný lékař uznal, že se některým jeho dospělým pacientům zhoršuje a ač to není k sepsání kontraindikace, očkování považuje za zbytečné. Osobně to vnímám podobně a když jsem teď viděla dítě s covidem pokoušející se mi během izolace zbořit byt… ne, nedám. A to jinak děti očkuji dle kalendáře a mají i něco nepovinného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
19.12.21 18:54
@Festa píše:
Dnes rano jsme byli na prvni davce. Nema zatim zadnou reakci, ani ruka ho neboli. Nejvic ho bolelo odlepovani naplasti, protoze meli nejaky extra lepivy :lol:

napiš za 10 - 20 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15185
19.12.21 19:01

Děti očkovat nedám. Oba covid prodělali ani nevěděli ze ho mají. Já taky covid prodělala a očkovat se nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek