Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nedávno jsem narazila na jeden článek. Posílám odkaz. Já osobně bych se očkovat nenechala a ani svoji dceru nenechám.
Dnes se na to prispiva. Me kdyz bylo 15, tak me nasi nechali ockovat a platili celych 10 000 Kc. VZP mozna nejaky 1000 - 2000 prispela, ale jinak si to lide platili sami.
@pajisek90 Ach jo - to j zase článek. No nic. Já bych očkovat nechala, mít tak starou dceru. Určitě nechala. Protože volit mezi rakovinou a tou pofiderní možností postižení - tak je to jasné.
Ja osobne jsem priznivcem ockovani. Nicmene ani ockovani nezajisti 100% ochranu. Ale pokud se displazie delozniho cipku zachyti vcas, pak se rakovine da predejit.
Bohuzel tyto viry jsou v populaci bezne a temer kazdy se s nimi setka. Pokud ma zena oslabeny organismus, pak si s viry sama neporadi.
Organismus, ktery dobre snasi jina ockovani, nebude mit problem ani s timto.
@inkakřivák a když jde o rakovinu : http://ac24.cz/…lezeni-mrtvi
Jsem fakt hodně na vážkách
názory na to jsou tak 50/50, já se možná o trošku víc přikláním k tomu nechat se naočkovat, ale jistá si tím nejsem.
@juliettee píše:
Ahoj holky, tak přemýšlím že bych se nechala naočkovat. Sexuálního partnera mám stálého. Jednou mi našli na gyndě nějaký změny na čípku, ale když jsem byla po druhé na stěrech bylo už zase všechno v pořádku. Mám ale docela strach, aby se mi to nevrátilo, tak přemýšlím, že bych se nechala naočkovat. Myslíte že je to dobrý nápad, nebo už je na to pozdě? Já o tom očkování celkově nic moc nevím, něco jsem v diskuzích četla ale těžko říct čemu věřitNechával se někdo z vás očkovat zhruba v mím věku a proběhlo všechno v pořádku?
nechci tě nějak nahlodávat, ale je to jedna z nejkontroverznějších vakcín na našem trhu. Prvně se o ní řádně informuj, než takový krok uděláš ![]()
@pe-terka píše:
nechci tě nějak nahlodávat, ale je to jedna z nejkontroverznějších vakcín na našem trhu. Prvně se o ní řádně informuj, než takový krok uděláš
právě jsem začala pročítat různé články. No zatím se fakt přikláním k tomu že si ho nechám dát, ale ještě tomu dám čas ať to neuspěchám ![]()
Mam rakovinu delozniho cipku. V ZADNEM pripade nenecham svou dceru ockovat!! Hodne jsem se o tom bavila s onkogynekologem a sami rozumni doktori od toho odrazuji. Zpusobuje to jak neplodnost, tak prave rakovinu. Za me nikdy!
@juliettee rozmysli se dobře, já bych nenechala oočkovat ani sebe ani dceru.
Já bych na to nešla, i když mi to gynekoložka nabízela. Četla jsem o tom jeden článek, kde tvrdí, že během dvou let se účinek snižuje na polovinu.
A navíc, pokud je to jako očkování proti chřipce, kterou stejně v 90% dostaneš… ![]()
V mém okolí to má teda jen pár holek, žádná neměla nějaké nežádoucí účinky (netvrdím že to ještě nemůže přijít), a děložní čípek mají všechny v pořádku. To je taky důvod proč o tom přemýšlím. Ještě k tomu když už mi na čípku jednou něco našli ![]()
Jak jsem jiz psala, ja ockovana jsem nekolik let, zadny problem, zdrava…takze za me ano.
Jako ja nevim, ja to ockovani mam od 15, dnes je mi 23 let a NIKDY jsem neslysela o zadnych vedlejsich ucincich - to az tady!!! A plno z nich me prijde jako naprosta blbost!!! Je to u vsech ockovani - jsou nazory pro a proti. Ale nektere vedlejsi ucinky jsou teda doooost mimo! Je to jen tah jak presvedcit lidi, aby se neockovali. Stejne jako jsou reklamni tahy, ktere na ockovani lakaji (proti chripce atd). Jako jasny, nerikam, ze vsechna ockovani zapusobi tak jak maji - ze chrani. Ale mely by!!! A nazory typu, ze zrovna tenhle typ zpusobi takovych veci - ani to nebudu jmenovat, protoze to je des. Ja to nikdy od nikoho neslysela. Moje maminka by me nenechala tenkrat ockovat, kdyby to byla pravda - a to je sectela a chytra zena. A nikdy behem tech 8 let neprisla s tim, ze by tohle nekde slysela.
Kazdy at si ockuje, co uzna za vhodne. A to, ze ockovani proti chripce zpusobi chripku neznamena, ze ockovani proti rakovine delozniho cipku zpusobi rakovinu!!! Boze probudte se. Jestli je vyjimka a nektera zena rakovinu ma i pres ockovani, tak je to bohuzel spatna souhra nahod, kdy ockovani nezabralo jak melo (kazde telo je jine). Ale rozhodne ji nezpusobilo ockovani!!!
@juliettee Rozhodne bych se toho nebala a promluvila bych si o tom s doktorem, klidne i s vice. Ale tyto diskuze Vam bohuzel nic nedaji. A jak vidite, nekdy velmi hloupe.