Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lenous17 no trochu jsem o tom přemýšlela jako ty. Že všude na internetu a v diskuzích hlavně tady, jsou hodně proti tomu, četla jsem že několik lidí po tom i zemřelo, nebo že po tom mělo tisíc jiných nemocí…no ale v okolí se o tom nikdo nezmínil. Kamarádka je zdravotní sestra a tohle očkování dělala už hodně holkám a neříkala, že by některá z nich měla problémy. Jako jasně, může to přijít časem, ale nevím. Kamarádka má očkování už několik let a je v pořádku.
Ráda bych upozornila na fakt, že očkování nechrání proti rakovině děložního čípku, ale proti infekci dvou typů virů, podezřelých, že způsobují předrakovinné stavy na děložním čípku (stačí si přečíst příbalový leták k vakcině). Existuje však minimálně 22 typů dalších, proti kterým vás neochrání.
Naočkujete se např. proti HPV 16, ale pak chytnete jiné číslo a je vám vakcinace k ničemu.
Další zarážející informace je, že tyto podezřelé viry byly přítomny nejen u všech nemocných touto rakovinou, ale také u velkého procenta zdravých žen, které nikdy neonemocněly. Nelze tedy jednoznačně říci, že kdo se nakazí tímto typem viru, zákonitě dostane rakovinu.
U někoho možná ano, u někoho možná ne, není tam ta jednoznačná kauzalita.
Takže: cpát do sebe vakcinu, která mě asi- možná- snad ochrání před jedním z milionu faktorů, co mohou u někoho, za určitých podmínek, vést k předrakovinným stavům na čípku (které se mimochodem kontrolují - narozdíl od jiných částí těla - každoročně při gynekologické kontrole),…vám to dává smysl?
Jsem jen laik, ale hlava mi to prostě nebere. A případy naočkovaných, které stejně onemocněly, mé podezření, že s tou vakcínou něco není v pořádku, jen potvrzují.
@juliettee Myslim, ze kdyby po tom nekdo zemrel nebo mel nevim jakou nemoc, tak jsou to oficialni clanky a zpravy, ktere by byly v TV, na overenych web. strankach atd. Nic takoveho do dnesni doby nikde nevyslo.
https://www.celostnimedicina.cz/…cervarix.htm
Příspěvek upraven 27.09.16 v 13:35
@Krista No ale vy alespon pisete neco srozumitelneho. Mate proste takovy nazor, ze proc se ockovat proti jedne z - ted to prezenu - milionu celkovych viru. To ja beru, tento vas nazor.. ale nechapu ty, kteri sem davaji odkazy na - s prominutim - trapne clanky o tom, ze ockovani zpusobuje smrt!!! Nikdy se nic takoveho neprokazalo proboha.
@TynazBrna píše:
https://www.celostnimedicina.cz/…cervarix.htm
přesně tady se píše o smrti a potratech. Ale třeba by ty ženy potratily i bez toho očkování, to nemůže nikdo vědět ![]()
@Lenous17 A že jste z toho článku vypíchla zrovna tohle
Vás jako nezaráží, že po 4. letech je POLOVIČNÍ?
A mě se taky může zdát, že Vaše příspěvky o tom, jak vakcínu obhajujete jsou trapné ![]()
@TynazBrna píše:
@Lenous17 A že jste z toho článku vypíchla zrovna tohleVás jako nezaráží, že po 4. letech je POLOVIČNÍ?
A mě se taky může zdát, že Vaše příspěvky o tom, jak vakcínu obhajujete jsou trapné
já nic neobhajuju. Já si prostě jen nejsem jistá. Ikdyž teda z větší části se ještě pořád přikláním k tomu nechat se očkovat.
@juliettee To s obhajováním bylo na jinou. Ptala jste se na názor, já ho mám prostě takový. Očkování proti chřipce byl taky strašný boom, a podívejte, jak to dopadlo. Je to vaše volba, ale ještě to pořádně zvažte ![]()
@TynazBrna píše:
@juliettee To s obhajováním bylo na jinou. Ptala jste se na názor, já ho mám prostě takový. Očkování proti chřipce byl taky strašný boom, a podívejte, jak to dopadlo. Je to vaše volba, ale ještě to pořádně zvažte
jasně v pohodě
já názory nikomu neberu, spíš jsem o tom chtěla tak pokecat, zjistit co si o tom kdo myslí, jaký mají zkušenosti. Já z okolí vím jen samá pozitiva, možná proto jsem spíš pro to nechat se očkovat. Ale ještě to promyslím ![]()
@Krista píše:
Ráda bych upozornila na fakt, že očkování nechrání proti rakovině děložního čípku, ale proti infekci dvou typů virů, podezřelých, že způsobují předrakovinné stavy na děložním čípku (stačí si přečíst příbalový leták k vakcině). Existuje však minimálně 22 typů dalších, proti kterým vás neochrání.
Naočkujete se např. proti HPV 16, ale pak chytnete jiné číslo a je vám vakcinace k ničemu.
Další zarážející informace je, že tyto podezřelé viry byly přítomny nejen u všech nemocných touto rakovinou, ale také u velkého procenta zdravých žen, které nikdy neonemocněly. Nelze tedy jednoznačně říci, že kdo se nakazí tímto typem viru, zákonitě dostane rakovinu.
U někoho možná ano, u někoho možná ne, není tam ta jednoznačná kauzalita.
Takže: cpát do sebe vakcinu, která mě asi- možná- snad ochrání před jedním z milionu faktorů, co mohou u někoho, za určitých podmínek, vést k předrakovinným stavům na čípku (které se mimochodem kontrolují - narozdíl od jiných částí těla - každoročně při gynekologické kontrole),…vám to dává smysl?Jsem jen laik, ale hlava mi to prostě nebere. A případy naočkovaných, které stejně onemocněly, mé podezření, že s tou vakcínou něco není v pořádku, jen potvrzují.
Tak nějak..Navíc doba, po kterou vakcína reálně chrání proti tomu zlomku virů, je kratší, než se uvádí. Pozoruhodné je i upozornění výrobce, že nepřebírá zodpovědnost za případné než. účinky.
Osobně znám ženu, které po této vakcíně měla letité problémy se stejným partnerem otěhotnět a donosit, ačkoli rok před ní to nebyl problém. Navíc se jí nález na čípku po vakcinaci zhoršil.
Btw. pokud už žena má (měla)nález na čípku, je očkování zcela bezvýznamné. To se ovšem dozvěděla až poté…
@TynazBrna ja nic neobhajuju a je me uplne jedno, kdo si ockovani da. Ja na tuhle diskuzi narazila uplnou nahodou. A staci si precist vsechny prispevky - nikdo tady ockovani nevychvaluje a nepise: daaaavejte si ho, jinak vas postihne rakovina a umrete!!
Ale opacne to tady lidi pisou. A mimochodem vsechny ty webove stranky nejsou zadna oficialni media.
@Lenous17 píše:
@juliettee Myslim, ze kdyby po tom nekdo zemrel nebo mel nevim jakou nemoc, tak jsou to oficialni clanky a zpravy, ktere by byly v TV, na overenych web. strankach atd. Nic takoveho do dnesni doby nikde nevyslo.
opravdu si myslíš, že když na to zemře nějaká Afričanka, která byla navíc očkována pod nátlakem, tak se to v médiích dozvíš? Vždyt se to nedozvíš ani o tuzemských dětech (myslím těžké reakce z jakýchkoli vakcín), zamete se to pod koberec nebo hodí na něco jiného ![]()
@juliettee tak si taky zjisti informace. Papilomavirů je až 90 druhů tuším, naočkovaná jsi jen proti několika. Takže ti to stejně nepomůže. A začni si i zjištovat, kolik holek je po očkování zmrzačených, nemocných, kolika se teprve po něm rozjely problémy, vč. neplodnosti…
Já jsem před 5 ti lety nechala dceru očkovat, dnes, když mám po ruce informace toho nesmírně lituji.
To očkování tě proti ničemu neochrání. Před časem jsem tu dokonce četla diskusi o dívce, které se po něm rozjela rakovina děl. čípku.
To nejsou články, to je život.