Očkování vakcínou Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
126
11.12.13 14:33
@Turante píše:
@Manel Tak snad ano :-) Taky záleží jak se na to tvářila sama doktorka?

No vzhledem k tomu, že naše Dr. umožňuje očkovat první dávku až v 8. měsíci, tak jsem ji zatím jen řekla, že očkování odsouvám. Teď v pondělí máme půl roční kontrolu, takže se bude opět na očkování ptát. Zatím řeknu, že ještě očkovat nechci. Nevím, jak by se tvářila na neočkování žloutenky, na vakcínu Pediacel vůbec (protože je fakt, že jednou jsem se jí dřív zeptala, jestli očkuje Pediacelem… vůbec to neznala, jede jenom na hexa). Ale čím víc toho pročítám, tím víc jsem pro neočkovat vůbec. Konzultovala jsem Pediacel i s dr. Elekovou (odpůrce očkování) a radila, že Pediacel je rozumnější než hexa a taky že by to snad mělo být bez následků, pokud už pak nebudeme očkovat nic. V neočkování vidím jediný problém, že mi malou nevezmou do školky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
11.12.13 14:51

@Manel Tak na ni bacha, je možné že ti teď bude dělat na té prohlídce bububu a nátlak, že musíš očkovat teď. Hele očkovat musí i Pediacelem, jediný problém je, že by sis ho maximálně musela na recept vyzvednout v lékárně. Když tak se nenech odbýt.
A pak napiš jak jste dopadli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
21.1.14 11:20

Ahoj, mam dotaz na ty, co taky ockuji Pediacelem. Nase doktorka se na pediacel moc netvari, ale ani mi to nezakazuje. Musim si ji sice sehnat v lekarne, ze jeji distributor to nenabizi.
Ale desi mne tim, ze pry za par let nebude moznost doockovat hepatitidu B. Pry o to nebude zajem, protoze vetsina deti ma hexu. Mate o tom nekdo info?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
21.1.14 11:32

@mika22 Ja si to nemyslim, nektere deti maji ze zdravotnich duvodu ockovano pouze infanrixem (hib nebo bez hibu), tak i pro ne bude muset byt k dispozici vakcina… a ve spouste zemich uz se ockuje jen pediacelem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12743
21.1.14 11:32

@mika22 je to naprosty nesmysl. Napriklad zdravotnici musi byt ockovani proti hep B. Takze tak vakcina urcite dostupna byt musi. Jen se te snazi donutit dat hexu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
21.1.14 11:53

No, mne ta prislo jako blbost, ale pry vakciny pro dospele budou, ale detska se pry stahuje z prodeje. Na mem rozhodnuti pro Pediacel to nic nemeni, ale chtela jsem mit info od dalsich maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
21.1.14 11:53

@mika22 Blbost, dokud tady bude možnost očkování proti hep. B tak bude i vakcína a hexa netrvá celý život :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
21.1.14 12:34
@mika22 píše:
No, mne ta prislo jako blbost, ale pry vakciny pro dospele budou, ale detska se pry stahuje z prodeje. Na mem rozhodnuti pro Pediacel to nic nemeni, ale chtela jsem mit info od dalsich maminek.

Ja jsem u Petrase nasla: Děti mladší 15 let se očkují vakcínou poloviční koncentrace, tj. dávka 0,5 ml s obsahem 5-10 µg HBsAg. Dospělí a děti starší 15 let se očkují celou dávkou vakcíny, tj. dávka 0,5-1,0 ml s obsahem 10-20 µg HBsAg.

Takze je to ta sama vakcina jen o jine koncentraci… :think: (Koukala jsem se i do engerixu do pribalovky.)

• Citovat
  • Upravit
6806
21.1.14 19:35

@mika22
Nechci vas zklamat, zeny, ale presne tuto informaci mam od vakcinologu a infektologu. Az se prestane ockovat ve 12ti letech, bude s Engerixem problem. Ale jak to bude, nikdo ted stopro nerekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
6.2.14 13:18

@Granda ahojík, mohu se zeptat, proč ti Infanrix přijde lepší než PEdiacel, kvůli méně nemocem? Já právě nevím, co je lepší, co ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
6.2.14 16:55
@verusav píše:
@Granda ahojík, mohu se zeptat, proč ti Infanrix přijde lepší než PEdiacel, kvůli méně nemocem? Já právě nevím, co je lepší, co ne

Nakonec se mi Pediacel nepozdává kvůli tkáním z opic použitých při výrobě. Dočtete se to v příbalovém letáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
6.2.14 17:11

@Manel a co zbytkové látky v Infanrixu? Já mám obavu z toho formaldehydu a půjdete teda kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
6.2.14 17:20

@Manel Ahoj, naše mála je po 2. dávce Pediacelu - 1. dávku jsme odložili o 2 měsíce a preventivně dávali před i po homeopatika, druhá už se obešla bez nich. malá byla u obou dávek absolutně bez jakékoli negativní reakce, jen první den trochu víc spala.. Jedna dávka nás stála 950,– Zato první reakce doktora - to by bylo na delší příspěvek :cert:… jinak 20.února máme jít na třetí dávku a vakcíny prý nejsou, doktor je vždy objednal, takže jsem nemusela nic zařizovat.. České Budějovice :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
6.2.14 17:22

Taky se pridavam, prvni dsvku Pediacelu jsme dali v pul roce, taky bez jakekoliv reakce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
6.2.14 17:25
@Manel píše:
No vzhledem k tomu, že naše Dr. umožňuje očkovat první dávku až v 8. měsíci, tak jsem ji zatím jen řekla, že očkování odsouvám. Teď v pondělí máme půl roční kontrolu, takže se bude opět na očkování ptát. Zatím řeknu, že ještě očkovat nechci. Nevím, jak by se tvářila na neočkování žloutenky, na vakcínu Pediacel vůbec (protože je fakt, že jednou jsem se jí dřív zeptala, jestli očkuje Pediacelem… vůbec to neznala, jede jenom na hexa). Ale čím víc toho pročítám, tím víc jsem pro neočkovat vůbec. Konzultovala jsem Pediacel i s dr. Elekovou (odpůrce očkování) a radila, že Pediacel je rozumnější než hexa a taky že by to snad mělo být bez následků, pokud už pak nebudeme očkovat nic. V neočkování vidím jediný problém, že mi malou nevezmou do školky :(

Náš dětský doktor taky Pediacel neznal, proč by se měli zajímat a informovat klienty o vakcínách, z kterých nemají ani korunu? :nevim: Jinak do MMR taky nejdu, ani do ničeho jiného, je to jen politika strachu a velkej byznys - a o „stoprocentní“ účinosti dost pochybuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek