Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martina.se A jo, ten Pediacel beru. Já to pochopila tak, že by mi napsala, že je dítě naočkované a neměla by MMR… to jsem blbě pochopila. Jak jsem psala, budu čekat, třeba se něco zásadního změní ![]()
Máme za sebou Pediacel 1. vakcínu v 10 měsících, na roce plánuji druhou a třetí v 18 měsících. S naší pediatričkou byla výborná domluva, jako jeden z důvodů jsem tedy uvedla své autoimunitní onemocnění a byla velice přístupná. Plánuji teda vakcínu na MMR před nástupem do školky a lékařka nám do potvrzení pro školku napíše individuální plán.
@Aries6 já v to též doufám, ale tady asi marně.. nechci dávat mmr, ale nechci ho vyčlenit z kolektivu.. takže uvidíme
to mmr je bohužel povinné, pediacel je v klidu, to Ti dr potvrdí. Ale to mmr ne ![]()
@martina.se Právě. Starší ho má, ale mladší je taková citlivější a mám fakt strach, co to s ní udělá. Stačila reakce na první hexu a to ji měla v 6 měsících. Ani nevím, jak je to tady se soukromýma školkama, ale to se mi zdá jako zbytečnost, radši bych klasiku…
Tak budeme doufat ![]()
@Aries6 prý nevezmou ani v soukromé - zkušenost známé, co nedala
těžko říct.. ale malý měl taky odloženou hexu, reagoval tedy zatím dobře, takže pediacel nedáme. Ale mmr je jiná, nesouhlasí s tím ani dr. A uvidíme, jak to celé dopadne ![]()
@martina.se Právě, mám z ní fakt strach… hlavně po tom, co jsem četla tady.
@Aries6 píše:
@martina.se Právě, mám z ní fakt strach… hlavně po tom, co jsem četla tady.
zatím jsem s dr domluvená na velký odklad, uvidíme, co se do té doby změní.. malému je půl roku, ještě je šance ![]()
@martina.se Právě, malé je 20 měsíců a do školky určitě nebude muset ve 3… takže je taky hafo času.
@Aries6 snad se to zlepší. Ale po výroku ústavního soudu tomu moc nevěřim..
@amy80 V každém případě máš právo volby, je to jen na Tobě, MUDr. o tom nerozhoduje.
Jinak MMR je očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (Measles, Mumps, Rubella). Název vakcíny je Priorix.
@martina.se píše:
@Aries6 prý nevezmou ani v soukromé - zkušenost známé, co nedalatěžko říct.. ale malý měl taky odloženou hexu, reagoval tedy zatím dobře, takže pediacel nedáme. Ale mmr je jiná, nesouhlasí s tím ani dr. A uvidíme, jak to celé dopadne
dítě mám v soukromé bez MMR, nikdo se na očko neptal
![]()
@Aries6
se školkou by problém být neměl, Pediacel obsahuje kromě žloutenky vše, co obsahuje hexa.. ![]()
@ShadowHunter píše:
dítě mám v soukromé bez MMR, nikdo se na očko neptal![]()
to máš dobrý, známá nemůže sehnat školku - ani soukromou - všude se ptají ![]()