Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@verusav píše:
@Manel a co zbytkové látky v Infanrixu? Já mám obavu z toho formaldehydu a půjdete teda kdy?
Zatím nevím, kdy půjdeme očkovat, možná v 10. měsíci, možná později… teď má dcera 7,5 měs. Infanrix Hib a Infanrix by měly být menší zátěž než Pediacel (dle dr. Elekové).
@Manel děkuji za odpověd, malá má téměř dva roky, tak si říkám, jestli to má cenu něco dávat ![]()
@Manel píše:
Zatím nevím, kdy půjdeme očkovat, možná v 10. měsíci, možná později… teď má dcera 7,5 měs. Infanrix Hib a Infanrix by měly být menší zátěž než Pediacel (dle dr. Elekové).
Toto je zajímavá informace.. můžeš sem přidat nějaký odkaz nebo proč to tak je? co o tom Eleková říká? zajímá mne to…
díky
@3HE Odkaz nemám, komunikovala jsem s ní emailem. Hexu odmítá, lepší je Pediacel a menší zátěží by měl být Infanrix hib nebo lépe Infanrix. Upřednostňuje vakcínu s nižším počtem virů a třeba i vyšším hliníkem…
@Manel Aha, to je zajímavé info.
Nedočetla jsem se do kolika let se může očkovat základní očko Infanrixem, ani v PL, možná jsem přehlédla, máš o tom nějaké info?
Pokud by tu byl někdo z Kladna a měl zájem o Pediacel, můžu Vám ho přenechat – objednali jsme si ho před měsícem a pak si to rozmysleli… Celou dobu je u naší dr. Dala bych ho třeba za poloviční cenu.
@Anet13 píše:
@Manel Ahoj, naše mála je po 2. dávce Pediacelu - 1. dávku jsme odložili o 2 měsíce a preventivně dávali před i po homeopatika, druhá už se obešla bez nich. malá byla u obou dávek absolutně bez jakékoli negativní reakce, jen první den trochu víc spala.. Jedna dávka nás stála 950,– Zato první reakce doktora - to by bylo na delší příspěvek… jinak 20.února máme jít na třetí dávku a vakcíny prý nejsou, doktor je vždy objednal, takže jsem nemusela nic zařizovat.. České Budějovice
Můžu se zeptat, jaká homeopatika, v jaké koncentraci a jakém dávkování jste dávali?
https://www.emimino.cz/…vani-135888/ @klody Ahoj, dávali jsme Thuyu před a ty druhý si už nepamatuju
Pět kuliček rozmělnit na lžičku v rozmezí 24h. před očkováním.. Snad ti pomůže odkaz na tu starší diskusi..
Chci se zeptat, mam jako rodic pravo volby mezi hexavakcinou a pediacelem, anebo ma doktorka pravo odmitnout pediacel a nutit mi hexu? Diky.
@amy80 špatný dr Ti to odmítne, dr v pohodě s Tebou podebatuje, proč co a jak a pak se domluvíte. ![]()
Jak píše @martina.se, jako se vším.
@martina.se Nevíš, jak je to pak se školkou. Slyšela jsem, že některý školky dělají problémy, když dítě nemá klasickou hexu… já pořád čekám na nějaký převrat, abych mladší nemusela vůbec dát Priorix.
@Aries6 když Ti dr napíše, že dítě je očkované dle schématu, tak je to v cajku. Najdi dr, domluv se. Mmr též dávat nechci, uvidíme ![]()
@martina.se Doktorka je přístupná, sama mi rozmouvala třeba nepovinné. Ale lhát asi nebude.
A školky to asi taky chtějí. No ještě je čas.
Máš určitě právo na volbu vakcíny. Ústavní soud sice rozhodl, že očkování je povinné, ovšem pokud naočkuješ pediacel a doočkuješ žloutenku, tak zákon nijak neporušuješ. JE vůbec neskutečné, že zákonodárce v zákoně uvedl přesný typ vakcíny. U MMR je dobré, že zákon nestanoví žádnou hranici, do kdy dítě očkovat. Ale bez něj ti dítě nepřijmou do školky, ani pak na výlety ve škole a lyžáky, na tábory a podobně. Tak rozhodl i Ústavní soud, s tím už se nedá nic dělat.
Já dceru nechala naočkovat pediacelem, až v 7. měsíci, s doktorkou jsem se normálně dohodla.
@Aries6 to není lhaní - prostě je dítě očkované dle rozpisu
ale s tou mmr, to Ti nepovím, ta je ve školce vyžadovaná.. ![]()