Jaký máte názor na očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.2.26 08:53
@Anonymní píše: Více

Ano, urcite bych nechala ockovat na nekter ez tech nemoci, ale nektere, jak rikate, mi prijdou zbytecna. Ale to je muj nazor.

@vedma007 Dekuji. Mate naprostou pravdu. Dite musi byt 100% zdrave. Dam si na to velky pozor.

@Magda124 Tak ono leky neobsahuji formaldehyd a urcite tezke kovy. Ale samozrejme si chci cist vse. Mam za to male zodpovednost a nebudu do nej davat/pichat veci, o kterych nic nevim. To je to nejmensi, co mohu udelat. :andel:

• Citovat
  • Upravit
659
22.2.26 08:58

"V roce 2019 onemocnělo tetanem 3leté neočkované dítě. Vstupní branou infekce byla knoflíková zrezavělá baterie, kterou si dítě vložilo do nosní dírky, a ta posléze naleptala sliznici v nosní přepážce. " Tolik k tomu strašně obávanému očkování, že přeci do dítěte nebudeme pichat vakcíny, jich se to přeci nemůže týkat, protože nemoci tu SKORO nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243

Naše dcery mají jen povinné a posunuté. Jedna z - da se říct - zdravotních důvodů. Druhá, protože jsme prostě chtěla.

Je to jen na tobě. Chce to fajn pediatra.

Známá řekla, že chce jen povinné a doktorka malému se slovy „dám vám, co se tak nějak běžně dává“ píchla dvě vakcíny naraz. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Dvě první děti nedoočkované, skončili jsme u MMR, první dítě jako reakce Apec syndrom, druhou dávku už nedostalo, druhé dítě po první dávce MMR zastavený vývoj, další dávku taky už nedostalo. Obě tyto děti, jedno už dospělé, druhé skoro dospělé. Třetí dítě jen záškrt s tetanem (jedna vakcína a to až ve třech letech), od té doby nic, 13let. Čtvrté dítě a páté dítě už vůbec nic, obě děti do šesti let. Žili jsme i nějakou dobu v zahraničí, kde bylo očkování pouze dobrovolné, ne povinné, prošli jsme tam mnohými přednáškami na toto téma a prostě jsem se rozhodli, že ne. Jinak jsme chtěli k jedné z nejlepších pediater ve městě a ta brala děti, které jsou úplně neočkované, takže když jsme k ní chtěli jít s novorozencem, kterého jsem už nechtěli vůbec očkovat, ale měli jsme už dvě děti částečně naočkované, nevzala nás, prostě děti jen zcela neočkované, naštěstí jsem se dostali k jiné, dalo by se říct stejné dobré.
Jinak jedno dítě prodělalo zarděnky, krom krupičkových pupínků nemělo k tomu nic. Další dvě děti prodělaly černý kašel - jedno 11let a druhé 4 roky a já toho času jako těhotná (a očkovaná) taky, chytli jsme ho od mé mamky. Ano toto nebylo nic příjemného, kašel byl pár dnů šílený, jedno dítě jej snášelo úplně nejlépe a trval úplně nejkratší dobu, krom kašle nám nebylo nic.
Teď už chodíme pár let ke klasické české pediatře, nemá s tím nejmenší problém, už se nás ani neptá.

Příspěvek upraven 22.02.26 v 09:00

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
22.2.26 08:59

Mám s očkováním dětí různé zkušenosti a po těch ne právě hezkých jsem k němu začala přistupovat jinak. V tomto bodě se vždycky dostanou do sporu ti, jejichž děti žádné závažnější reakce neměly a ti druzí. Možnosti očkovat jinak pochopitelně existují, jen to bývá trošku boj. Osobně bych už hexu nedala žádnému svému dítěti a nejmladší ji také nedostalo.

Příspěvek upraven 22.02.26 v 09:03

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.26 09:00

@Fitsun Ale napriklad v roce 2022 zemrela holcicka na encefalopatii po ockovani hexa. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25243
22.2.26 09:02

A jak se stavíš k lekum ty? Co děláš, když máš horečku? Když máš angínu?…

Jsem silně nastavena na alternativní léčbu, hodně umím řešit sama. Ale jsou situace, kdy jdu samozřejmě k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.26 09:02
@Velryba černá píše: Více

Je to přesně tak…„se do sporu dostanou ti, jejichž děti žádné závažnější reakce neměly“…k tomu není co víc dodat.

• Citovat
  • Upravit
25243
22.2.26 09:03

Hledej, udělej si názor… a taky hledej to, ze ti nevezmou dítě do školky, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.26 09:03

@Aries6 Dekuji, mohu Vam napsat do zprav? :andel:

Dekuji a nemela jste v cr problem s dochazkou? Vim, ze do skolky neprijimaci neockovane a podobne. Take mam zname v Nemecku a nemaji ockovane deti a je jim uz 16 let a stale bez problemu.

@Velryba černá Dekuji a nemela jste s tim, ze nema povinne ockovani problem? Konzultovala jste tohle rozhodnuti s lekarem?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.26 09:05

Vyrostla jsem v čistě antivax rodině.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
22.2.26 09:08

Problém ve smyslu hlášení kamkoli nikoli, žádné řízení s hygienou nebo podobně. Někteří lékaři řeči měli, jiní vůbec, další nechápali, proč se konkrétně v našem případě nevyhoví a dítě není vakcinováno alternativně. Celou dobu to nebylo o tom, že bychom vakcinaci odmítali komplet, jen scházela vůle vyhovět. Nejsme antivax, jen domoci se jiného přístupu je občas velmi náročné. Jinak ano, měli jsme například papír vystavený tehdejším primářem dětského oddělení, který mi dal se slovy: Kdyby náhodou něco, použijte toto. Stojím za vámi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.26 09:08

A černý kašel u nás nebyl na pár dní jako u paní výše. Šlo o týdny na neschopence a měsíce se záchvaty po nějakém triggeru. Měla jsem u něj pocit, že nemůžu dýchat a z kašle jsem denně zvracela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.26 09:10

Jsem doma, starší děti ještě chodily v zahraničí do školek, tam problém nebyl žádný, u nás až předškoláci musí jít ten poslední rok a tak šlo to naše čtvrté dítě do školky, jinak bylo se mnou do pěti let doma, pokud bych musela do práce, prostě bych hledala alternativu, tam kde berou bez očko. Samozdřejmě jsem řešila i školu v přírodě, tábory a atd u školáků, tam jde o počet dětí nebo délku trvání a jde jen třeba o jiný název (je to tak dané schválně, aby byly neočkované děti znevýhodněné), ale vždy jsem si poradila a třeba naše ředitelka školy je tak skvělá jako pediatra.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.26 09:14
Černý kašel u nás všech trval 6 týdnů, možná o něco dýl, ale jedno dítě mělo ten nejsilnější opravdu jen pár dní, okolo týdne max. Ano bylo to místy vyčerpavající, byla jsem v tu dobu ráda, že jsem těhotná a ne krátce po porodu, to bych se strachy zbláznila, zpětně jsem sama zírala jak jsem to v těhotenství zvládla, nikdo mi to nechtěl věřit, měla jsem to ale potvrzené i z krve, všichni jsme měli. A chytli jsme jej od očkované mamky a samozdřejmě i já jsem byla očkovaná.
Jinak jsme z kašle zvraceli všichni, to taky.

Příspěvek upraven 22.02.26 v 09:17

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek