Jaký máte názor na očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
22.2.26 09:57
@Havlova píše: Více

Zeptám se jinak, je u batolete vyšší riziko, že se nakazí meningokokem nebo hep. B? Dítě ze standardní rodiny, které nemá kontakt s jehlami, apod.

• Citovat
  • Upravit
42859
22.2.26 09:58
@Eva2610 píše: Více

Od matky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
22.2.26 09:58
@Velryba černá píše: Více

Tady samozřejmě meningokok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
22.2.26 09:59

Otestovat matku?

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
22.2.26 10:00

Dobře, souhlasím, proč je tedy součástí povinné vakcinace hep. B a ne meningokok? Skutečně nejsou rizikové všechny matky, rodiny a jejich okolí, kdežto meningokok ohrožuje všechny veskrze stejně.

• Citovat
  • Upravit
42859
22.2.26 10:00

A když bude v daný okamžik negativní, co za měsíc? Dva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
22.2.26 10:02

Jenže je třeba si uvědomit že ditě neni hračka o které si můžeš rozhodovat jak chceš. Neočkovat napřiklad ani na tetanus je vůči ditěti nezodpovědné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
22.2.26 10:03
@Anonymní píše: Více
Školky ani dětské skupiny neočkované děti neberou. Jedinou možností jsou různé kluby (lesní apod.)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859

Netuším. Já ho nechávala doočkovat. A chtěla jsem i revakcinaci v 18-19, dcera zatím být očkovaná nemůže (asi tušíš, že není úplně zdravá). Budem rády za tetanus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá

Proč tedy neočkujeme plošně proti TBC? Že rodina není riziková tři dny po narození dítěte, ještě nic neznamená. Máme očkovat všechny proti všemu kvůli skupině lidí, kteří se chovají rizikově?

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
22.2.26 10:04
@Anna766 píše: Více

Jako zákonný zástupce máš právo neočkovat.

• Citovat
  • Upravit
502
22.2.26 10:05

Jenom minimum matek je rizikových. TBC se taky ockuje jenom v rodinách s rizikem. U hep B byl původně stejný návrh - očkovat děti z rizikového prostředí. Nakonec je to součástí povinného očkování pro všechny. Důvody neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
22.2.26 10:05

Chápu, ale logiku tato očkovací strategie zrovna nemá. To je celé. Fakticky necháváme v okruhu nepovinných očkování ta, která chrání proti nemocem, se kterými se dítě může naprosto běžně setkat. Což v současné době není například záškrt.

• Citovat
  • Upravit
1823
22.2.26 10:06
@Anonymní píše: Více

Ale i léky obsahují jiné látky a mají spoustu nežádoucích účinků, o kterých ani nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
22.2.26 10:09
@Midaku píše: Více

Já mám dítě s nežádoucími účinky po očkování a když je někdo označí za hypoteticke… No nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek