Jaký máte názor na očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42859
22.2.26 10:09
@Velryba černá píše: Více

Tak zrovna záškrt už se začíná zase objevovat. Ono cestování a otevřené hranice je znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
22.2.26 10:09
@Havlova píše: Více
Že má tvoje dcera zásadní obtíže, pochopitelně vím a je mi to nesmírně líto.
Nicméně zrovna my jsme asi takoví antivax, že starší děti dostaly i očkování proti Covidu. Dcera na podzim první dávku proti HPV. Chybí tu určitá flexibilita, to je všechno.
Ono to zoufalství, kdy máš nemocné dítě, nechceš ho nechat úplně bez očkování, víš, že alternativy jsou, ale roky se k nim nedostaneš, také není nic moc.
  • Citovat
  • Upravit
42859
22.2.26 10:10

@Eva2610 @Velryba černá Tak zrovna TBC tak snadno chytit nejde. To chce poměrně dlouhodobý intenzivní kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
22.2.26 10:10
@Anonymní píše: Více

Klasické zbytečné strašení? No jo vlastně, kdo to očkování vastně vymyslel. Taková zbytečnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
22.2.26 10:11

Já vím, že nejsi zarytá antivaxerka a že to děláš z důvodu zdravotního stavu svého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
22.2.26 10:11

Začíná, to ano, zatím jsem zaznamenala případy u seniorů, ale je pravda, že situaci nějakou dobu nesleduji. Dítě dostalo ve čtvrtek třetí dávku Adacelu Polio a tím je pro mě v tuto chvíli uzavřeno.
Když píšeš o cestování, proč nejsou některá očkování před vycestováním povinná. „Turistické“ případy spalniček to ukázaly celkem jasně.

• Citovat
  • Upravit
42859
22.2.26 10:13

Já fakt legislativu netvořím. A obávám se, že v rámci volného pohybu po EU je to už v podstatě neuhlídatelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
22.2.26 10:18

Jasně, ale pokud je matka zdravá, kde dítě chytne hep. B? Pořád považuji za mnohem vyšší riziko takové pneumo a meningokoky.
Pokud se vrátím k tomu, čím jsi argumentovala, nedává potom větší smysl očkovat dítě proti hep. B okamžitě po narozeni? Mnohde se tak děje.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
22.2.26 10:19

Jistě, je to jen diskuse. Prostě ty strategie v mnoha bodech nedávají tak docela smysl.

• Citovat
  • Upravit
42859
22.2.26 10:25

Dává. Teoreticky. Ale zase nejsem neonatolog (ani pediatr). Jen tak nějak tuším, že tam by zase nefungovalo očkování z důvodu nezralé imunity dítěte.
Sice se tak očkovala tuberkulóza, ale tam se dávala živá BCG vakcína. Ty bakterie v místě vpichu docela dlouho přežívaly. A bohužel u některých miminek způsobovaly hnisavé lymfadenitidy, osteitidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
22.2.26 10:29

Očkuji povinná, je to otázka zodpovědnosti jak vůči dítěti, tak vůči společnosti. Existují děti, které být očkovány nemohou a pokud společnost nebude dostatečně proočkovaná, je u nich velké nebezpečí, že by tu nemoc chytily a vzhledem k problémům, které zapříšinily to, že nemohou být očkovány, jsou mnohem více ohroženy jak smrtí, tak trvalými následky těch nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
22.2.26 10:30

Mnohde tak proti hep. B očkují.
Jinak ano, BCG vakcína měla značné množství nežádoucích účinků a často se kvůli ní posunovala další očkování. Pamatuji, jak se v místě vpichu nejstaršímu synovi vytvořila boule, která později doslova explodovala a vyvalilo se množství čehosi. I jemu se tehdy musela odkládat další vakcinace.

• Citovat
  • Upravit
1258
22.2.26 10:32

Jako nezdravotník žádné příbalové letáky očkování zásadně nečtu. Očkování beru jako výdobytek moderní společnosti a jsem ráda, že nežiju v zemi, kde tohle není úplně běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
22.2.26 10:34

Odkdy? Nerýpu, vázně se ptám. Protože pokud je základní očkování v ČR povinné a zakonný zástupce dítěte za to odpovidá a můze za neočkovvání dostat i pokutu, tak to asi tak nebude. Nebo se něco změnilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.26 10:36

Tady to tak prostě chodí. Dřív se dávali dokonce 4 zároveň. Já si to holt nevymyslela, respektuju, jak je to tu nastavené. A asi ví, co dělají, když děti nemají poočkovací následky.

A kamarádka si teda myslí, že dítě spasí kojením… :roll: Namísto toho, aby řádně očkovala. Tak nevím, kdo je více nezodpovědný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek