Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hele, váhala jsem (dcery budou mít na jaře 13), ALE když jsem viděla ten slaboučký a de facto bezpříznakový průběh teď u jedné z nich, tak jim to do těla fakt cpát nebudu…Neměla ani teplotu, NIC… v okolí většina dětí také tak…
Něco jiného je, když je dítě např. astmatik či kardiak, tam bych do toho šla.
@Lucy75 Je to tak, kolem nás to bylo podobně. Musím říct, že jsme měli celkově to štěstí, že kolem nás nikdo nezemřel, ani neměl těžký průběh. To bychom pak asi byli vyplašení jinak. Syn se ženou se zatím rozhodli takhle. Ale my stejně žijeme na vsi a moc do kontaktu s lidmi nepřijdeme.
@Leenvecka ja vim ze u spousty ockovani je preockovani, ale vis kolik jich je…Nejsem proti ockovani, kdyby mi na zacatku rekli pujdete na 6 davek tak bez kecu jdu, ale vadi mi ze tady dopredu nevim jestli budou 3 nebo 20.
Mladší jsem chtěla registrovat hned v pondělí. Jenže v sobotu email že školy, že celá třída spadla opět do karantény a v neděli ji začalo bolet v krku a od včera má potvrzenou angínu. Takže musíme počkat.
Doma jsme covid nikdo neměl, já, manžel i starší dcera jsme očkovaní.
V našem kraji budou očkovat jen pediatři, tak až přijde čas, najdeme snad nějakého očkujícího v okolí. Náš pediatr proti covidu neočkuje.
Prodělali jsme covid bez očkování s lehkým průběhem, nemáme nikoho s oslabenou imunitou ani chronickou nemocí, k očkování tedy nevidím důvod. Leda by se virus pro nás stal mnohem rizikovějším nebo by státní šikana nabyla takových rozměrů, že by prakticky nebylo úniku.
Malou normálně očkuju má všechna povinná očkování pak pneumokoky a meningitidu.
Jsou jí tři roky takže očkování na covid se jí netýká. A za 2 roky se uvidí co bude.
S manželem očkovaní jsme, oba jsme v kategorii 40-50let, ale naše 2 starší děti (do 18ti let) očkované (zatím) nejsou. Máme ještě 2 mladší děti, pro které se očkování teď otevírá (5-12let) a ne, nejsem pro. O tom, že by někdo z nás měl Covid, nevíme. Děti máme všechny, ťukťuk, zdravé, bez přidružených potíží a nemyslím si, že pro ně je to očkování přínosné, jsou sice očkované základním očkováním, vesměs v rámci očkovacího kalendáře, ale nemají zdaleka všechna očkování plně proplácená z veřejného pojištění, tak proč bych měla dát zrovna proti Covidu? Jedině kvůli sociálním nevýhodám, ale jinak se mi to pomyšlení příčí, ani mne, ani manželovi nebylo po tom očkování (Pfizer) na cca 1den vůbec dobře, i jen samotná ruka dost bolela a když si představím, že by tak bolela třeba našeho 5tileťáka
Věřím, že ty výhody očkování převážily u nás nevýhody, ale u dětí to tak prostě ze zdravotního hlediska nevnímám, navíc za situace, kdy nejsou dostatečně proočkovaní lidé cca tak 30+. Pak taky fakt, že se to očkování bude muset opakovat (neznámo kolikrát) a já sama se budu na 3. dávku už fakt cukat obavami, že po budu zase úplně KO. Každopádně teď bych děti nenechala očkovat, ani kdybych byla pro, když, tak přes léto, do té doby to třeba budu vidět jinak (navíc to už bychom i my dospělí měli po 3. dávce).
Zrovna včera jsme o očkování debatovali po telefonu, že je pracovně pryč. Jsem pro očkování. Děti souhlasí (dvě ze tří). Jedno je po Covidu. Taťka si není jistý. Takže jsme se dohodli. Že zatím na 2-3 měsíce debatu odložíme. Pak se uvidí.
Ano, jdou obě děti. 9 a 12 let. 12letý dostane taky tu slabší dávku. A chce sám, aby mohl do bazénu, kina.
Já me děti očkovaná až na tetanus v 6 letech, jinak nic. V pubertě pak proti zardenlam a prusnicim. Mě holky jsou už větší, 16 léta se teď nechala očkovat poprvé proti covidu, starší už je, rozhodly se tak sami. Děti bych nenechala proti cividu očkovat
Zatím ne, nevnímám covid pro děti jako hrozbu. Zatím ![]()
Když to začalo, koncili na jipkach akorát křehcí senioři, to jsem se očkovat nechtěla. Ale s postupem pandemie se ten těžký průběh začal týkat mladších a mladších ročníků, takže když se to přiblížilo ke mně, nechala jsem se naockovat. Pokud budou jipky plnit děti, tak ty svoje naockuju, jinak ne.