OČR a školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101635
22.3.18 21:42

@Bábrdl Dej už pokoj s tím nedoléčeným dítětem, nevíš co mu bylo, v životě si ho neviděla, ale hlavně že 100% víš, že bylo nedoléčený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.3.18 21:52
@j.a.n.i1 píše:
@Bábrdl Dej už pokoj s tím nedoléčeným dítětem, nevíš co mu bylo, v životě si ho neviděla, ale hlavně že 100% víš, že bylo nedoléčený.

Myslím, že psala, že to dělá častěji.
Takže pochybuju, že to je pokaždé záhadná jednodenní viróza. :jazyk:

Vlastně se divím, že ty, co jsem měla šanci tě poznat, taková bojovnice proti zneužívání systému, tu tak brání zneužívače OČR. Pamatuju si diskuzi, kdys napsala samoživitelce, která měla OČR na dítě na víc než 9 dní a řešila, jak to udělat, aby dostala zaplaceno, že má mít komerční pojištění a nepodvádět. A najednou je pohoda se svévolně po třech dnech rozhodnout, že dítě je OK, dál čerpat OČR, ale mít děcko ve školce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101635
22.3.18 22:36

@Bábrdl Já netvrdím, že je to v pořádku, to jsem nikde nenapsala, já tvrdím, že je to úplně stejný podvod, jako ta, co si ho chce brát na zdravé dítě (kterou si tu mimochodem bránila ty)… ale rozhodně bych si o dítěti, které jsem nikdy neviděla nedovolila tvrdit, že je nedoléčené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
5.9.19 16:24

Ahoj. Dcerka 3 roky si včera ve školce zlomila ruku v zápěstí. Dnes jsem šla k pediatrovi pro OČR. Nikdy jsem OČR nepobírala ani se synem. Překvapilo mě, že je jen na 9 dní. Na kontrolu jdeme až za týden. Podle hojení buď dostane malá finální sádru, nebo půjdeme do nemocnice na rovnání. Modlím se, aby se to hojilo dobře. Ve školce jsou zlatí, ale pochybuji, že by mi vzali dcerku se sádrou. Zkusím poprosit babičku, ale nevím, jestli se na to bude cítit, hlídat, abych mohla do práce. Jen mě překvapilo, že by pak člověk byl doma úplně zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27645
5.9.19 16:31

Ano pak jsi doma zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
5.9.19 16:35

@carola pokud jsi samozivitelka tak máš nárok na 16 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
@ka2ka píše:
Ano pak jsi doma zdarma

Jj, je mi to jasné. Přijde mi to docela kruté, že bysme měli žít jen z mužova platu. Pan doktor včera říkal, že sádra bude min. na měsíc a to raději ani nepřemýšlím nad tím, že by to malé měli rovnat. No, nejsme první ani poslední, nějak to budeme muset zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573

Ano, je to tak. Máš zaplaceno 9 kalendářních dní (ne pracovních). Doma můžeš být klidně dva měsíce, ale pak už zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
5.9.19 16:36
@janickaIII píše:
@carola pokud jsi samozivitelka tak máš nárok na 16 dní.

Ne ne, mám muže, ale moc děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
5.9.19 16:38
@nozu píše:
Ano, je to tak. Máš zaplaceno 9 kalendářních dní (ne pracovních). Doma můžeš být klidně dva měsíce, ale pak už zadarmo.

Jj, je mi to jasné. Můj muž má cca 25tis. čistého a máme ještě syna 11 let a přijde mi to docela hrozné žít pouze z 1 platu. No, nedá se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9730
5.9.19 16:40

Pokud si zlomila ruku ve školce, tak by školka mohla být pojištěná a vyplatit nějaké peníze za úraz. To by pokrylo, alespoň částečně, chybějící příjem.
Ale přijde mi vcelku nelogické, že na nemocenské může být člověk rok, zatímco očr jsou necelé 2 týdny :think: Mohla by mi nějaká osoba znalá poměrů vysvětlit proč to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
5.9.19 16:43
@Jahru píše:
Pokud si zlomila ruku ve školce, tak by školka mohla být pojištěná a vyplatit nějaké peníze za úraz. To by pokrylo, alespoň částečně, chybějící příjem.
Ale přijde mi vcelku nelogické, že na nemocenské může být člověk rok, zatímco očr jsou necelé 2 týdny :think: Mohla by mi nějaká osoba znalá poměrů vysvětlit proč to?

To je právě to, čemu také nerozumím. Mám syna 11 a nikdy jsem s ním nebyla doma, vždy hlídala babi, ale už není zdravotně ok, tak ji nechci zatěžovat. Také mě to prostě překvapuje. Ano, školka mi hned dala papír pro pojišťovnu, jsou zlatí, zachovali se perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5919
5.9.19 16:46

@carola OČR po 9 dnech ukončíš, pak na den nastoupíš do práce nebo si vezmeš na 1 den dovolenou a znovu nastoupíš stejný OČR, ale pediatr to sociálce bude muset zdůvodnit, takže na něm záleží, ale teoreticky se to dá opakovat vícekrát, to může i manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
5.9.19 16:48
@mamule42 píše:
@carola OČR po 9 dnech ukončíš, pak na den nastoupíš do práce nebo si vezmeš na 1 den dovolenou a znovu nastoupíš stejný OČR, ale pediatr to sociálce bude muset zdůvodnit, takže na něm záleží, ale teoreticky se to dá opakovat vícekrát, to může i manžel.

Moc děkuji. Muž říkal, že by si případně vzal na týden dovolenou, snad to nějak splácáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16181
5.9.19 16:49

@carola A vlastní úrazové pojištění pro dceru máte? Na tom se taky finančně zahojíte (může být vyplaceno od školky i od vás).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat