OČR a školka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mně by nejvíc vadilo, kdyby (a tak to bylo právě u nás) našeho prcka odmítli kvůli nemoci vzít a jinýho by tam (třeba i fakt kašlajícího, ne že si odkašle při přechodu zima/teplo) nechali… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
Já mám spíš pocit, že ona nemoc je zde myšlena trošku jinak.
No nemoc nemuze byt myslena jinak, pokud lekar, ktery jediny ma pravo posuzovat zdravotni stav ditete, napise, ze je dite zdrave a schopne pobytu v kolektivu, nema ucitelka pravo ho odmitnout ani kdyby melo rymu. Nema pravo posoudit, jestli jestli ryma, kterou dite ma, infekcni nebo ne a tudiz nema pravo ho odmitnout. I kdyby si to stokrat napsali do vnitrniho radu, pred soudem neuspejou, to by musela mit ucitelka zaroven zdravotnicke vzdelani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 ale jí ani neteklo z nosu, smrkala za den párkrát, ale jen, že jsme jí dala a že chrčela. Tak fajn, nechci ohrozit ostatní děti, byla jsem s ní přesně týden doma, od čtvrtka do čtvrtka s tou rýmou, co ani nudle netekly ven z nosu. A za týden mi řekli, že jí dále nevezmou, že dále pokračuje rýma. Jenže OČR člověk nedostane, protože dítěti noc není. A doktor napsal aktuální zdravotní stav, protože jí prostě nic není.
Jenže už je to jedno, aniž bych chtěla, konflikt běží a i když nakonec „já budu mít tu pravdu a vyhraju spor“, stejně už jsem prohrála, bď budu dávat dítě k někomu, kdo mě bude nesnášet a užírat se, jestli to nedává sežrat malé, jen ta představa je pro mě děsná, nebo skončím s prací a budu doma, což finančně nedáme a malé se ve školce líbilo, nebo se mi podaří sehnat školku jinde, což bude znamenat desítky kilometrů denně dojíždět, mimo děti, které dcera zná z vesnice…tak jako tak, pro nás všechno špatně.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@SIMONA1234 ale jí ani neteklo z nosu, smrkala za den párkrát, ale jen, že jsme jí dala a že chrčela. Tak fajn, nechci ohrozit ostatní děti, byla jsem s ní přesně týden doma, od čtvrtka do čtvrtka s tou rýmou, co ani nudle netekly ven z nosu. A za týden mi řekli, že jí dále nevezmou, že dále pokračuje rýma. Jenže OČR člověk nedostane, protože dítěti noc není. A doktor napsal aktuální zdravotní stav, protože jí prostě nic není.Jenže už je to jedno, aniž bych chtěla, konflikt běží a i když nakonec „já budu mít tu pravdu a vyhraju spor“, stejně už jsem prohrála, bď budu dávat dítě k někomu, kdo mě bude nesnášet a užírat se, jestli to nedává sežrat malé, jen ta představa je pro mě děsná, nebo skončím s prací a budu doma, což finančně nedáme a malé se ve školce líbilo, nebo se mi podaří sehnat školku jinde, což bude znamenat desítky kilometrů denně dojíždět, mimo děti, které dcera zná z vesnice…tak jako tak, pro nás všechno špatně.
No musis sama posoudit, jestli si v zivote nechas kadit na hlavu, nebo ne. Podle toho musis volit. Podle me si zvolila spravne. Nakonec, ty se nemas za co stydet, nebo snad ano? A koukej to tak prezentovat, ne ze se budes tvarit ublizene a chodit kanalama, proto, ze jsi bojovala za sva prava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo ředitelka pochopí, že si nenecháš všechno líbit a začne si dávat pozor… i to je jeden z možných scénářů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
No musis sama posoudit, jestli si v zivote nechas kadit na hlavu, nebo ne. Podle toho musis volit. Podle me si zvolila spravne. Nakonec, ty se nemas za co stydet, nebo snad ano? A koukej to tak prezentovat, ne ze se budes tvarit ublizene a chodit kanalama, proto, ze jsi bojovala za sva prava.
To ne, chodit kanálama ne, jde mi jen a jen o malou, o nic jiného. Ředitelka je mi putna, je to tedy aférka, jako co jsem si dovolila, po vsi se to valí jak lavina, já ani netušila, že jako ředitelka je osoba takové ho vesnického významu. Jen se bojím o malou. Nic víc a nic míň, a potřebuju vědět, že pokud není nemocná, mám jistotu, že jde do školky, že prostě ráno nejsem stavěna před neřešitelnou věc a to je dítě bez hlídání.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@SIMONA1234 ale jí ani neteklo z nosu, smrkala za den párkrát, ale jen, že jsme jí dala a že chrčela. Tak fajn, nechci ohrozit ostatní děti, byla jsem s ní přesně týden doma, od čtvrtka do čtvrtka s tou rýmou, co ani nudle netekly ven z nosu. A za týden mi řekli, že jí dále nevezmou, že dále pokračuje rýma. Jenže OČR člověk nedostane, protože dítěti noc není. A doktor napsal aktuální zdravotní stav, protože jí prostě nic není.Jenže už je to jedno, aniž bych chtěla, konflikt běží a i když nakonec „já budu mít tu pravdu a vyhraju spor“, stejně už jsem prohrála, bď budu dávat dítě k někomu, kdo mě bude nesnášet a užírat se, jestli to nedává sežrat malé, jen ta představa je pro mě děsná, nebo skončím s prací a budu doma, což finančně nedáme a malé se ve školce líbilo, nebo se mi podaří sehnat školku jinde, což bude znamenat desítky kilometrů denně dojíždět, mimo děti, které dcera zná z vesnice…tak jako tak, pro nás všechno špatně.
Takže ona byla týden nemocná s rýmou, na kterou jsi dostala OČR, příznaky se nezměnily, jsou stejné, ale teď už to není rýma, teď je zdravá.
Nemůžu říct, že bych se úplně učitelkám ve školce divila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Nebo ředitelka pochopí, že si nenecháš všechno líbit a začne si dávat pozor… i to je jeden z možných scénářů.
vůbec nevím, co mám dál dělat, nemyslím s tím sporem, ale co v pondělí, mám dát malou prostě k téhle osobě do školky? Jsou tam dvě, střídají se, jen část dne jsou tam spolu, druhá učitelka je milá, nakolik ale „bude na straně malé“? Já prostě vůbec nevím, co mám dělat.
- Citovat
- Upravit
Já bych ji dala, nějak nemyslím, že by se mstila 3 letému dítěti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Pokud jsem dobře četla, tak OČR nedostala, stáhla paty a byla s dítkem doma jen tak… k doktorovi šla až po opětovném odmítnutí a ten ji OČR odmítl napsat, že je dítko zdravé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Takže ona byla týden nemocná s rýmou, na kterou jsi dostala OČR, příznaky se nezměnily, jsou stejné, ale teď už to není rýma, teď je zdravá.Nemůžu říct, že bych se úplně učitelkám ve školce divila.
ne, nedostala jsem na to OČR, před týdnem mi učtelka řekla, že má rýmu a má být doma, neměla, jen sem tam smrkla. Nejsme prudič, tak jsem vzala volno, k doktoru nešla, pak byl prodloužený víkend, úterý středa tu byla babička, tak byla malá s ní, rýma nepropukla, nic jí nebylo, tak jsem jí na týden na to ve čtvrtek včera vedla a ředitelka znovu, že je nadále nemocná, a že tedy do školky ne. Tak jsem jí vzala hned ze školky ráno k doktorovi, který řekl, že jí nic není a do školky může a napsal to. Včera jsem to odpoledne řešila s ředitelkou, nesla jsem jí to potvrzení od doktora, ona mlela stále dokola svou. Malé nic není, dneska jsme jí ráno vedla a vygradovalao to tím, že stála mezi dveřma do třídy a odmítla malou s tím, že mi jasně řekla, že je nemocná a do školky nepůjde.
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. píše:
Takže ona byla týden nemocná s rýmou, na kterou jsi dostala OČR, příznaky se nezměnily, jsou stejné, ale teď už to není rýma, teď je zdravá.Nemůžu říct, že bych se úplně učitelkám ve školce divila.
Ne, ja to pochopila tak, ze byla doma tyden s ditetem na neplacenem volnu( dva dny tedy babicka), rymu nemelo a nema( jen to tak posoudila ucitelka) a podle dr., kde byli vcera, je dite zdrave a OCR nedostala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych dala dite normalne do skolky. Pochybuju, ze se bude mstit na diteti, jak jako?.
Chovala bych se normalne, jsem v pravu a basta. Skolku platis, dite neni nemocne, tak neni co resit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Ne, ja to pochopila tak, ze byla doma tyden s ditetem na neplacenem volnu( dva dny tedy babicka), rymu nemelo a nema( jen to tak posoudila ucitelka) a podle dr., kde byli vcera, je dite zdrave a OCR nedostala…
Jj…Nemůžu se zbavit dojmu, že jádro sporu bude spíše ve způsobu komunikace zakladatelky, protože mi to celé přijde trochu absurdní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit