OČR a školka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sojkka To je celkem jedno, co tím bylo myšleno, dítě, které má aktuální papír od lékaře, že je zdravé, prostě nemůže být školkou označeno za nemocné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
jenže ona právě nemá rýmu. Kdyby jí valily nudle z nosu, tak fajn, ale to ona nemá. Jenže teď už jde o to, že ony mi tedy můžou kdykoliv ráno říct, že dítě do školky dnes nevezmou, a já prostě musím do práce a nemám hlídání. A nemůžu přeci stále zajišťovat nějaké hlídání, co kdyby se jim zdálo zdravé dítko nemocné. Ona mi říkala, jestli nevidím tu hroznou rýmu, já jí říkala, že tedy nevidím, že rýma vypadá jinak. Na to konto nás vypakovala a i když doktor potvrdil, že je vlastně zdravá, trvá si na svém, z pozic už neustoupí.
Ano, pokud mám nemocné dítě, dostanu OČR, jsem doma, pokud ale nemám nemocné dítě a OČR nedostanu, musím do práce. Manžel už říká, že s tím zajde za právníkem, ale to nicméně neřeší tu situaci, už jsem podala stížnost na úřad, po vesnici už to letí, už volala kamarádka, že už to slyšela. Takže nás bude ředitelka nenávidět až za hrob. Ach jo.
Co vlastně chceš? Spravedlivé posouzení situace a jasná pravidla, abys mohla v klidu pracovat nebo potřebuješ, nebo aby tě paní ředitelka měla ráda a byl ve vesnici klid? Jestli to řešit nechceš, tak to neřeš, ale nechápu, co v tom případě vyřešíme tady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:školní řád není nadřazen zákonu ČR
@matkabagristy Nejsme v USA. Dokud neznáme přesné znění školního řádu, těžko hodnotit zda to rozseká nebo nerozseká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
Ve vyjádření mšmht je uvedeno " platné právní předpisy tedy umožňují (či přímo ukládají) mateřským školám upravit podmínky provozu školy i s ohledem na předcházení šíření infekčních onemocnění".
upravit podmínky jistě. ale učitelka (ani ředitelka) nejsou odborně kompetentní diagnostikovat nemoc dítěte, čili těžko můžou pro nemoc nepřijmout dítě, které má potvrzení od lékaře, že nemocné není a do kolektivu může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Co vlastně chceš? Spravedlivé posouzení situace a jasná pravidla, abys mohla v klidu pracovat nebo potřebuješ, nebo aby tě paní ředitelka měla ráda a byl ve vesnici klid? Jestli to řešit nechceš, tak to neřeš, ale nechápu, co v tom případě vyřešíme tady.
Ne, já už to řeším, jen si neumím představit vydat tříleté dítě „napospas“ někomu, s kým mám spor, který, doufám, skončí tím, že ona nebyla v právu..a vzhledem k tomu, že se to z obecního úřadu za tepla vyneslo, tak se to teď bude „propírat“ veřejně a ona z toho vyjde jako ten, kdo pochybil. Tedy doufám, že nemají právo nevzít jen tak zdravé dítě, a to opakovaně. Takže to její, že jí podrážím autoritu, jako musí jako ředitelka mít, se naplní. A já pak mám vzít tříleté dítě a svěřit jí ho do školky. To řeším. O ředitelku mi nejde, jde mi o mou dcerku.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 Už jsem to tu psala. Školka musí mít ze zákona školní řád a dle toho postupovat. Ale zakl. neuvedla co tam je. Zda se hovoří o nemocném dítěti (pak ano, dítě je z pohledu lékaře zdravé), či o dítěti, které vykazuje známky nachlazení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka I pokud je tam napsáno, že vykazuje známky nachlazení, tak od lékaře má papír, že je zdravé a může do kolektivu, tedy žádné známky nachlazení nevykazuje, tečka. To je to samý, jak když zaměstnavateli přineseš neschopenku, tak taky nemůže spekulovat, že on tohle za nemoc nepovažuje a může to mít v pracovním řádu kolikrát chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
@j.a.n.i1 Už jsem to tu psala. Školka musí mít ze zákona školní řád a dle toho postupovat. Ale zakl. neuvedla co tam je. Zda se hovoří o nemocném dítěti (pak ano, dítě je z pohledu lékaře zdravé), či o dítěti, které vykazuje známky nachlazení…
ale to je stále dokola
dítě může vykazovat známky nachlazení, ale pokud má od lékaře potvrzení, že nachlaezné není, tak učitelka prostě nemá vystudovanou medicínu a nemůže posuzovat, že lékař nemá pravdu a dítě nemocné je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
ano, učitelka tvrdí, že vykazuje známky rýmy, už prosím víc jak týden, od minulého čtvrtka, to jí odmítla poprvé, lékař napsal, že ne, že její aktuální zdravotní stav, když jsem ji včera po týdnu vedla do školky a ona mi řekla, že stále vykazuje rýmu, že její aktuální zdravotní stav umožňuje návštěvu mateřské školy.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 Ano, jenže pro zaměstnavatele je jediným možným dokladem potvrzení od lékaře. Ale víte zcela bezpečně, že toto platí i v MŠ? Mě to z vyjádření MŠMT ohledně této problematiky nepřijde. Vycházím z toho, že když lékař posoudí dítě jako nemocné, tak nikdo přeci nechce dát dítě do školky. Proto si myslím, že to není až tak úplně jednoznačné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy přečtěte si str. 4 této diskuze. Tam jsem dávala odpověď MŠMT.
Je to odpověď na otázku:
Je nějakým zákonem nebo předpisem ošetřeno odmítnutí nemocného (viróza, kašel, rýma) dítěte do MŠ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
Je to odpověď na otázku:
Je nějakým zákonem nebo předpisem ošetřeno odmítnutí nemocného (viróza, kašel, rýma) dítěte do MŠ?
ok, vnitřní předpis taky není zákon
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
Je to odpověď na otázku:
No, to je sice hezké, ale dítě, o kterém se tady bavíme, je ZDRAVÉ! Takže bys tedy spíše měla vyhledat odpověď na otázku „Je nějakým zákonem či předpisem ošetřeno odmítnutí zdravého dítěte do MŠ?“ až ji najdeš, tak si ráda počtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermun píše:
Požádala bych lékaře o potvrzení, že dítě je zdravé a může do školky a to ráno dala učitelce…
Taky bych to tak udělala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit