OČR a školka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
To si musíte nastudovat v odkazech, ale podívejte se do školního řádu školky a uvidíte. Osobně si myslím, že na to právo mají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
To si musíte nastudovat v odkazech, ale podívejte se do školního řádu školky a uvidíte. Osobně si myslím, že na to právo mají.
školka má právo dle vlastního uvážení (tedy bez důvodu) nepřevzít od rodičů zdravé přijaté dítě, za které je řádně zaplaceno školné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina Podívejte se na přísěvek, který jsem dávala na předchozí stránce a které je vyjádřením min. školství. Šolky či školy si mohou do svých řádů specifikovat vlastní požadavky. (ve školách je to např. řešení mobil. tel., kdy každá škola má jiné požadavky či omezení)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
@sagina Podívejte se na přísěvek, který jsem dávala na předchozí stránce a které je vyjádřením min. školství. Šolky či školy si mohou do svých řádů specifikovat vlastní požadavky. (ve školách je to např. řešení mobil. tel., kdy každá škola má jiné požadavky či omezení)
to sice mohou, ale každý koncipient to rozseká. Jen se s tím ještě asi tahle konkrétní školka asi nesetkala.
anonymní, jaký důvod uvádí učitelka/ředitelka pro nepřijetí dítěte? Pokud to už tady je, olouvám, nečetla jsem vše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
tak samozřejmě mohou, ale vlastní požadavky nesmí být šikanující či diskriminační. představ si, že by sis koupila jízdenku do autobusu na konkrétní spoj a řidič tě odmítl svézt, protože dneska nebude vozit třeba lidi s barvou očí, jakou máš ty
navíc pokud má školka v řádu, že nebude přebírat nemocné dítě, tak není důvod, aby přebrala ZDRAVÉ dítě od zakladatelky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina Já Vám rozumím a psala jsem, že se domnívám, že na to školka právo má. Jak jsem již uváděla na předchozí stránce. Ve vyjádření mšmht je uvedeno " platné právní předpisy tedy umožňují (či přímo ukládají) mateřským školám upravit podmínky provozu školy i s ohledem na předcházení šíření infekčních onemocnění„.
Zal. sama psala, že dítě rýmu má, lékař shledal prosáklou sliznici. Zároveň napsal, že je zdravé. I toto je svým způsobem zvláštní.
Vy víte, že ve školním řádu je uvedené "nebude přebírat nemocné dítě“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní, přečetla jsem si to. Tvoje školka asi tvrdě stojí za tím, že dítě s rýmou nepřijímají. Diskuzí na toto téma jsou tu mraky. Matky dětí s oslabenou imunitou jsou nažhavené na každou rýmičku. S potvezeníím od lékaře by tě přijmout měli, ale balancují na tenké hraně, prostě mezi rodiči, co rýmičku neřeší a rodiči, co z ní maj panickou hrůzu. Nemáš to lehké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy Nejsme v USA. Dokud neznáme přesné znění školního řádu, těžko hodnotit zda to rozseká nebo nerozseká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Vzhledem k tomu, že si léta platím pojištění právní ochrany bych celou věc předala svému právnímu zástupci a přesně tohle bych taky oznámila ve školce. Ale já nejsem ty a bůhví, co v té školce proběhlo.
No proběhlo to, že ředitelka naší vesnický školky si myslí, že je nejdůležitějším člověkem ve vsi, a rozhodla, že prostě je dcera nemocná. A já to nerespektovala a snažím se podkopávat její autoritu tím, že se nehodlám podřídit jejímu nařízení. I starosta byl na mne naštván, že dělám problémy ve vesnici a snažil se to hodit do autu. Vesnice cca 400 obyvatel. Takže je veselo
Stejně si neumím představit, jak bych tam teď mohla dceru dát a věřit, že se to na ní neodrazí.
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše:
to sice mohou, ale každý koncipient to rozseká. Jen se s tím ještě asi tahle konkrétní školka asi nesetkala.anonymní, jaký důvod uvádí učitelka/ředitelka pro nepřijetí dítěte? Pokud to už tady je, olouvám, nečetla jsem vše
Hrozná rýma a ochrana ostatních dětí před nakažením.
- Citovat
- Upravit
@Sojkka píše:
@matkabagristy Nejsme v USA. Dokud neznáme přesné znění školního řádu, těžko hodnotit zda to rozseká nebo nerozseká.
Jenže žádná školka není kompetentní k tomu, aby zaměstnanci vydala potvrzení na OČR, to může jen lékař. Jestliže lékař toto odmítá udělat s tím, že dítě je zdravé, pak ho školka nemůže jednoduše odmítnout s odvoláním na svůj vnitřní řád. Ten nemá proti vyjádření lékaře pražádnou váhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu. Na vsi se každý s každým zná a hned se to hodnotí. Věřím, že malá bude po víkendu úplně fit a nebude v MŠ problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Tak samozřejmě je otázkou, co bylo myšleno tím vnitřním řádem, jak to bylo prezentováno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Anonymní, přečetla jsem si to. Tvoje školka asi tvrdě stojí za tím, že dítě s rýmou nepřijímají. Diskuzí na toto téma jsou tu mraky. Matky dětí s oslabenou imunitou jsou nažhavené na každou rýmičku. S potvezeníím od lékaře by tě přijmout měli, ale balancují na tenké hraně, prostě mezi rodiči, co rýmičku neřeší a rodiči, co z ní maj panickou hrůzu. Nemáš to lehké.
jenže ona právě nemá rýmu. Kdyby jí valily nudle z nosu, tak fajn, ale to ona nemá. Jenže teď už jde o to, že ony mi tedy můžou kdykoliv ráno říct, že dítě do školky dnes nevezmou, a já prostě musím do práce a nemám hlídání. A nemůžu přeci stále zajišťovat nějaké hlídání, co kdyby se jim zdálo zdravé dítko nemocné. Ona mi říkala, jestli nevidím tu hroznou rýmu, já jí říkala, že tedy nevidím, že rýma vypadá jinak. Na to konto nás vypakovala a i když doktor potvrdil, že je vlastně zdravá, trvá si na svém, z pozic už neustoupí.
Ano, pokud mám nemocné dítě, dostanu OČR, jsem doma, pokud ale nemám nemocné dítě a OČR nedostanu, musím do práce. Manžel už říká, že s tím zajde za právníkem, ale to nicméně neřeší tu situaci, už jsem podala stížnost na úřad, po vesnici už to letí, už volala kamarádka, že už to slyšela. Takže nás bude ředitelka nenávidět až za hrob. Ach jo.
- Citovat
- Upravit
@Sojkka a co z toho pro mne plyne? Já byla s malou včera u lékaře, a mám potvrzení, že není nemocná. Já tam nehodlám šoupat nemocné dítě, nicméně mé dítě není nemocné, není v karanténě, dle jejího ošetřujícího lékaře je zdravá. A já prostě musím chodit do práce.