OČR a školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101590
26.5.14 20:48
@evill píše:
Ja nepsala nic o tom, jestli tam ma nebo nema co delat, jen, ze neni nerealne aby ji dite prijali. Ja vubec prece nevim, jestli ma sadru. Treba ma ocr proto, ze snim musi tyden v kuse chodit na rehabky :nevim:

Ale o to přece nejde, jse o to, že ji stát (z našich daní) platí OČR, protože dítě potřebuje ošetřování, tedy je podvod ho v době, kdy na něj OČR čerpám dávat ho do školky…
A po dočtení diskuze to raději nekomentuju už vůbec, čím víc takovýchto diskuzí čtu, tím více chápu zaměstnavatele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
26.5.14 20:52
@j.a.n.i1 píše:
Ale o to přece nejde, jse o to, že ji stát (z našich daní) platí OČR, protože dítě potřebuje ošetřování, tedy je podvod ho v době, kdy na něj OČR čerpám dávat ho do školky…
A po dočtení diskuze to raději nekomentuju už vůbec, čím víc takovýchto diskuzí čtu, tím více chápu zaměstnavatele…

Přesně tak 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.14 21:05
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.15 13:52

@hanka.br. prosím tě, mám dotaz, nebo i na všechny ostatní. Minulý týden ve čtvrtekmi učitelka sdělila, že dcera má hroznou rýmu a mám si ji nechat doma a nedávat do školky. Já jsem matka, co nedávám nemocné dítě ani dítě s rýmou, měla nudli a to tak, že 2× za dopoledne potřebovala vysmrkat, ale ani jí ta rýma netekla z nosu, jen při dýchání bylo slyšet nudli, stačilo dát vysmrkat a další dvě hodiny pokoj. No nicméně prý v pátek ji nemám dávat do školky, že je nemocná. No tak jsem si v pátek vzala volno a nechala ji doma, rýma samozřejmě nic, ano asi tak 4× denně potřebuje vysmrkat, nudle z nosu jí neteče, celou noc spí klidně, nekašle, teplotu nemá, není jí nic. V úterý a ve středu tu byla babička, tak byla doma, dneska ji tedy ve stejném stavu dávám do školky, na nástěnce mají tučně napsáno, že učitelka posuzuje zdravotní stav a může odmítnout nemocné dítě do školky a ta mi ji dnes odmítla, že má stále tu rýmu. Tak jsem naložila dítě, jela k doktorovi, že mi odmítají už týden vzít dítě do školky, že je nemocné, ať mi tedy vystaví OČR, že dále prostě nemám jak udělat, aby byla doma. No a doktor se mi vysmál, že dítě tedy není nmocné, že má lehce prosáklé sliznice, ale není to ani rýma, že tedy jestli jsem se nezbláznila a OČR mi samozřejmě nedal. Takže jsem celý den doma, v práci už problém, další neplacené volno a zítra jsem na tom stejně, co mám dělat? Má na to školka nárok, jak se mám bránit?
Promiňte anonym, chodí sem sousedka, co je kamarádka s ředitelkou.

• Citovat
  • Upravit
72725
1.10.15 13:55
@Anonymní píše:
@hanka.br. prosím tě, mám dotaz, nebo i na všechny ostatní. Minulý týden ve čtvrtekmi učitelka sdělila, že dcera má hroznou rýmu a mám si ji nechat doma a nedávat do školky. Já jsem matka, co nedávám nemocné dítě ani dítě s rýmou, měla nudli a to tak, že 2× za dopoledne potřebovala vysmrkat, ale ani jí ta rýma netekla z nosu, jen při dýchání bylo slyšet nudli, stačilo dát vysmrkat a další dvě hodiny pokoj. No nicméně prý v pátek ji nemám dávat do školky, že je nemocná. No tak jsem si v pátek vzala volno a nechala ji doma, rýma samozřejmě nic, ano asi tak 4× denně potřebuje vysmrkat, nudle z nosu jí neteče, celou noc spí klidně, nekašle, teplotu nemá, není jí nic. V úterý a ve středu tu byla babička, tak byla doma, dneska ji tedy ve stejném stavu dávám do školky, na nástěnce mají tučně napsáno, že učitelka posuzuje zdravotní stav a může odmítnout nemocné dítě do školky a ta mi ji dnes odmítla, že má stále tu rýmu. Tak jsem naložila dítě, jela k doktorovi, že mi odmítají už týden vzít dítě do školky, že je nemocné, ať mi tedy vystaví OČR, že dále prostě nemám jak udělat, aby byla doma. No a doktor se mi vysmál, že dítě tedy není nmocné, že má lehce prosáklé sliznice, ale není to ani rýma, že tedy jestli jsem se nezbláznila a OČR mi samozřejmě nedal. Takže jsem celý den doma, v práci už problém, další neplacené volno a zítra jsem na tom stejně, co mám dělat? Má na to školka nárok, jak se mám bránit?

normálně donést potvrzení od dr, že dítě nemocné není. Bych s tou ředitelkou asi vyběhla :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
1.10.15 13:56

Požádala bych lékaře o potvrzení, že dítě je zdravé a může do školky a to ráno dala učitelce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.10.15 13:57

Já bych si klidně od dr. nechala napsat, že dítě není nemocné a je schopné navštěvovat školku. A dítě bych tam paní učitelce klidně nechala. Pokud by měla kecy, odkázala bych ji asi slušně na to, že si vážím jejího pedagogického vzdělání, ale ať nefušuje do řemesla doktorům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.15 14:03

Já už jsem vytočená doběla, doktor mi dal, že její aktuální zdravotní stav umožňuje pobyt v předškolním zařízení. Nicméně na nástěnku si dali velkýma tučnýma písmenama, novinka, ještě minulý týden, kdy jsme tam byli naposledy to tam nebylo, že o převzetí dítěte ráno do školky rozhoduje učitelka dle dle svého uvážení, aby tak chránila ostatní zdravé děti do školky, dneska jsme nebyli jediní, koho poslala domů. Dceři fakt nic není, kdyby v takovém stavu vydržela do března, budu skákat 10metrů vysoko. S takovou se do školky jen tak nepodívá, ale co já mám dělat, to vůbec netuším.
Taky mám strach, aby se pak „nemstily“ na dcerce. Jiná školka tady není, další je cca 20km daleko, to prostě není v mé moci zvládat logisticky, navíc jsou narvané :zed:

• Citovat
  • Upravit
101590
1.10.15 14:16
@Anonymní píše:
No a doktor se mi vysmál, že dítě tedy není nmocné, že má lehce prosáklé sliznice, ale není to ani rýma, že tedy jestli jsem se nezbláznila a OČR mi samozřejmě nedal. Takže jsem celý den doma, v práci už problém, další neplacené volno a zítra jsem na tom stejně, co mám dělat? Má na to školka nárok, jak se mám bránit?

No a proč si ho tedy nepožádala o papír, že je dítko zdravé a o potvrzení propustky, žes byla s dítětem u doktora, dítko i s prvním papírem nedala do školky a s druhým ty nedorazila do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
1.10.15 14:19

Bohužel, někdy je těžká domluva. Loni dcerka chodila do školky první rok. Kolektiv, nemoce, bývala týden, vě školce, týden doma, atd. Už jsme byli naštvaní, chodili k dr, ta taky říkala, že je dcerka v pohodě, jen to pořád chytá od někoho, tedy není ten „poskytovatel“, ale pouze „chytač“. Byly tam děti v horším stavu a nikdo nic neříkal. Naštěstí je to za náma a i když dcerka občas smrkne, zatím žádná poznámka…

Takže bych trvala na potvrzení, že je dítě zdravé a že není důvod, aby byla doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
1.10.15 14:19

Upozornila bych ředitelku skolky, ze učitelka nemá zdravotnicke vzdelani a proto nemá opravneni posuzovat zdravotni stav dítěte a ze pokud toto nezakonne prohlaseni neodstrani, uvědomíš zrizovatele. Predpokladam, ze mas od dr. nejakou zpravu, tu bych jim dala v kopii s tim, ze lekar tve dite nemocnym neshledal a OCR ti nedal, takze dite davas do skolky a pokud budou delat potize, stezovala bych si u reditelky a nasledne u zrizovatele skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
1.10.15 14:23

U nás v MŠ potvrzení od doktora akceptovali, dítě může mít třeba alergie (rýma) nebo astma (kašel), to infekční není a učitelka na to nemá kompetence tohle zjišťovat. Pokud bych měla potvrzení od lékaře, že dítě je zdravé a může být v kolektivním zařízení a učitelka odmítla dítě převzít, podala bych písemnou stížnost zřizovateli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
1.10.15 14:39

Tak tak, učitelka není kompetentní určovat zdravotní stav dítěte. Takže ano, chápu, že může ráno rozhodnout a říct mamince, že toho usopleného chrchláka s teplotou nevezme, ale pokud ty doneseš papír od lékaře, že je dítě zdravé a schopné chodit do školky, tak bych to hnala až k ředitelce či zřizovateli školky.
A na nějaké zasednutí bych asi v tuhle chvíli moc neohlížela - na co ti je, že učitelka nebude zasedlá, když dítě ve školce vůbec nebude?

Já to řešila tak trochu z druhé strany, malej furt rýmuje, ale on hází metrové nudle po hračkách, stolečkách, atd a tak si ho nechávám doma. A s posvěcením doktorky.
Ale sem tam smrknutí učitelky neřeší, ba naopak jsem se loni jednou ptala, jestli si ho už radši nemám nechat doma a učitelka vyvalila oči a že né, že sem tam pčíknutí vůbec neřeší, že by museli mít stabilně prázdnou třídu a že dokud není rýma zelená nebo s teplotami, ať normálně chodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
1.10.15 14:42

Já bych s ní k tomu doktorovi zašla už v ten pátek, v pondělí ji přivedla do školky s tím, že doktor školku schválil. Pokud by na tom učitelka trvala, nechala bych si vystavit potvrzení od doktora. U nás ve školce jsem vždy jen řekla, že doktor školku povolil, a problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.10.15 15:35
@Anonymní píše:

Je nějaký důvod, proč sis nenechala vytavit písemné potvrzení o zdravotním stavu dítěte? S ním bys přeci mohla dítě bez problémů do školky umístit. Ve školce toto opatření není proto, aby učitelky měly možnost buzerovat matky, ale proto, že dávají děti do školky často nemocné. Snaží se ostatní děti chránit. Na druhou stranu jistě chápeš, že vystavit OŠR může pouze lékař, jehož slovo má v posouzení zdravotního stavu tu nejvyšší váhu. Proti jeho zprávě, že dítě je zdravé, nelze ničím argumentovat. Sedět doma bez paragrafu a vynadávat se tady pro tebe žádný efekt mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat