OČR a školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2740
2.10.15 17:55

@matkabagristy tam je vyjádření s odkazem na školský zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
2.10.15 17:57
@Sojkka píše:
@matkabagristy tam je vyjádření s odkazem na školský zákon.

Ještě jednou :-) to vyjádření se týká NEMOCNÉHO dítěte, zakladatelka má od lékaře papír, že její dítě je ZDRAVÉ, z čehož plyne, že žádný z odkazů se aktuálně netýká jejího dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.15 18:00
@Sojkka píše:
@matkabagristy tam je vyjádření s odkazem na školský zákon.

jenomže to potom může kdokoliv kdykoliv odmítnout jakékoliv détě s tím, že asi u něj propukne nemoc, lékař řekne, že zdravé a kdokoliv pak tedy řekne, že navzdory lékaři se jeví, jako že má nábeh a smůla. kdo v případě sporu tedy posoudí, jestli to dítě tedy bylo nemocné nebo zdravé? A že z toho spor už je. Učitelka tvrdí nemocné, lékař zdravé. Čí názor tedy bude mít pravdu? Protože s manželem o tom mluvíme a na základě tady diksuze to půjdeme probrat s právníkem a budeme požadovat náhradu ušlé mzdy.
Ještě slušně počkáme, jak se k tomu postaví obecní úřad, nechci za každou cenu rozbroje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.15 18:01
@j.a.n.i1 píše:
Ještě jednou :-) to vyjádření se týká NEMOCNÉHO dítěte, zakladatelka má od lékaře papír, že její dítě je ZDRAVÉ, z čehož plyne, že žádný z odkazů se aktuálně netýká jejího dítěte.

takže nemá právo ji nevzít, pochybila.

• Citovat
  • Upravit
2740
2.10.15 18:04

@j.a.n.i1 Stále si nerozumíme. Školský zákon, zákon o ochraně zdraví, atd. neznám a nevím tedy, jestli potvrzení lékaře o tom, že dítě je zdravé je jediným možným posouzením pro přijetí dítěte do MŠ. Jelikož škol. zákon umožňuje některé požadavky upravit ve škol. řádu, vnitř. řádu, atd. nelze jednoznačně říct, co je nebo není možné. Nic víc nic míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
2.10.15 18:05

Ano, podle mě ano, protože s papírem od lékaře (kor datovaným ten den) má dítě přijmout. Jak to řešit dál už je druhá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
2.10.15 18:06
@Sojkka píše:
@j.a.n.i1 Stále si nerozumíme. Školský zákon, zákon o ochraně zdraví, atd. neznám a nevím tedy, jestli potvrzení lékaře o tom, že dítě je zdravé je jediným možným posouzením pro přijetí dítěte do MŠ. Jelikož škol. zákon umožňuje některé požadavky upravit ve škol. řádu, vnitř. řádu, atd. nelze jednoznačně říct, co je nebo není možné. Nic víc nic míň.

Opět, jedná se o ochranu zdraví, tedy těžko může na základě jakéhokoliv požadavku vyloučit zdravé dítě… ale ty to prostě chápat nechceš, ty bys byla ideální matkou pro paní ředitelku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
2.10.15 18:09
@j.a.n.i1 píše:

Já mám spíš pocit, že ona nemoc je zde myšlena trošku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
2.10.15 18:13

@Sojkka
to by ale muselo být v tom řádu uvedeno něco jako „paní ředitelka má vždycky pravdu“. ne vážně, řešili jsme ve školce kdysi s novou ředitelkou podobnou situaci. Domnívala se, že dcerka má svrab a nechtěla ji přijmout do školky. Takže jsme od lékařky donesli potvrzení, že jde o atopický ekzém, lékařka na moje přání vyloženě uvedla, že ten je neinfekční a dcera je schopna pobytu v kolektivním školském zařízení. A kdyby ředitelka trvala na tom, že je to svrab, tak jako měsíc nepřijme dítě do MŠ? doktorka i tak kroutila hlavou a napsala do zprávy i pár doporučení pro ředitelku. Ta byla ale celkem rozumná a jen mi řekla, že jiná maminka jí tam udělala scénu, že její dítě „chytne ten svrab“. Tak se pojistila zprávou a OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
2.10.15 18:15
@j.a.n.i1 píše:
Opět, jedná se o ochranu zdraví, tedy těžko může na základě jakéhokoliv požadavku vyloučit zdravé dítě… ale ty to prostě chápat nechceš, ty bys byla ideální matkou pro paní ředitelku…

Trošku přeháníš, škoda. Pakliže, ale máš odkaz na jednoznačné stanovisko pro posouzení převzetí dítěte do MŠ, ráda si rozšířím obzory. Já jsem jej nenalezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
2.10.15 18:19

@Sojkka Papír od lékaře je jednoznačným stanoviskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
2.10.15 18:20

@lamicina Chápu jak vás, tak i p. ředitelku. Na jedné straně rodiče kteří nechtějí nic chytnout, na druhé ti, co by mohli příp. něco přinést :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
2.10.15 18:29

@j.a.n.i1 Stanoviskem na základě jakého zákona. Neznáme přesný postup, všechno jsou to jenom naše domněnky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.10.15 18:34

Tady je to fakt složitý…chápu obě strany. I když se upřímně lékaři divím, že vystavil potvrzení, protože to, že např. 1.10. 2015 napíše, že dítě je zdravé a může do kolektivu je moc hezké, ano může…ale během 24 hodin se může situace změnit a dítě může infekční/nemocné…proto se divím, že to vystavil. Z tohohle důvodu nechce naše dětská tato potvrzení vystavovat.
Chápu mámu dítěte, že je naštvaná…mít potvrzení, že je dítě ok a stejně naprd je k vzteku.
Chápu učitelky, že se (asi po šílených zkušenostech) rozhodly být takhle striktní nebo jak to nazvat…jen by mě zajímalo, jak to budou posuzovat, aby byly na 100% spravedlivé… :think:
Abychom i my tady byly na 100% „soudné“, musely bychom dítě vidět… Školka má právo odmítnout evidentně infekční dítě, dítě s teplotou, zvracením, průjmem…ale kdo „ohodnotí“ jak moc je rýma závažná…??? Pokud je vodová…tu má 99% dětí od září do dubna.
Nemám tyhle situace jako učitelka ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.10.15 18:47

My jsme jednou řešili něco podobnýho… Prcek v únoru v šatně zakašlal (jinak byl OK) a hned vylítla učitelka, jestli vodíme do školky nemocný děti… Vedl ho tehdy do školky manžel a řekl jí na to, že tam nemocný děti nevodíme, ale od tam jo… A byl klid…

On teda byl tehdy na cestě k doktorce s prckem, kterej měl zánět v kyčlích, takže byl ochotnej mladšího k doktorce pro to potvrzení klidně vzít… Do školky ho vzali…

Mně tohle šíleně vadí, já se snažím kluky nachlazený do školky nedávat, teď byli týden doma s rýmou, ale o to víc mě štve, když pak během týdne něco dotáhnou. Teď jsou teda rozdělení. JEden ve školce, kam neberou ani děti s rýmou, druhej v takové, kde se to moc neřeší… A to nachlazení kupodivu tahá domů jenom ten druhej, no… :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat