OČR a školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2964
21.3.18 19:46

Ne můžeš. A počítej s tím, že děti jsou upovídané. Můžeš si o tom, jak jsi situaci vyřešila s někým povídat, dcera tě uslyší a bude to prezentovat dál.
A přesně takové „vyčůránky“ jako jsi ty mám nejradši. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
21.3.18 21:14

Udělat to tak můžeš, dceru odvedeš do školky a prostě odejdeš, nikdo přece neví jestli jdeš do práce nebo domů.
Já to párkrát využila, když dcera byla nemocná, za tři dny jí bylo fajn a já to od ní chytla a bylo mi na umření, tak jsem já šoupla do školky a doma se léčila. Jen ráno a odpoledne jsem pro ní dolezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
21.3.18 21:17

Navíc když doktorce řekneš, že měla třeba včera teplotu, žádná doktorka dítě do školky nepošle i kdyby skákala po lustru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.3.18 07:59
@Anonymní píše:
Ahoj mam dotaz omarodila sem a nechce se me brat na tyden neschopenka financne se me to nevyplati dcera chodi do skolky muzu udelat to kdyz pracuji na smeny si nechat napsat ocr na dceru a dat ji do skolky? Aby z toho nebyl nejaky maler.

nemůžeš.. očr je péče o dítě.. tzn, že bys zaprvé musela dr přemluvit, ať Ti napíše očr na zdravé dítě, zadruhé by dítě určitě nemohlo chodit do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
22.3.18 08:22
@Anonymní píše:
Ahoj mam dotaz omarodila sem a nechce se me brat na tyden neschopenka financne se me to nevyplati dcera chodi do skolky muzu udelat to kdyz pracuji na smeny si nechat napsat ocr na dceru a dat ji do skolky? Aby z toho nebyl nejaky maler.

Tak dítě na které je vypsané OČR samozřejmě do školky nesmí. Šlo by o neoprávněné čerpání dávky. Na druhou stranu, pokud se neprokecne dítě nebo ty, není jak na to přijít, systémy OSSZ a evidence školek nejsou propojené. Je to Tvoje riziko a Tvoje svědomí. Jinak naše doktorka vypíše OČR klidně i na rýmu nebo na to že si dítko potřebuje odpočinout a večer před kontrolou mělo zvýšenku. V získání OČR na zdravé dítě problém nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30936
22.3.18 08:26

Smankote, on nekdo chce tahat zdrave dite do cekarny nemocnych deti, jen aby dostal OCR? Ale tak jo, zkus to, treba dr. OCR napise, ty vycerpas par placenych dni, dite ti pak onemocni a dalsi cas budes doma bez nahrady mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.3.18 09:39
@Anonymní píše:
Udělat to tak můžeš, dceru odvedeš do školky a prostě odejdeš, nikdo přece neví jestli jdeš do práce nebo domů.
Já to párkrát využila, když dcera byla nemocná, za tři dny jí bylo fajn a já to od ní chytla a bylo mi na umření, tak jsem já šoupla do školky a doma se léčila. Jen ráno a odpoledne jsem pro ní dolezla.

Tak tohle už je fakt vrchol. Ty strčíš nedoléčené dítě po třech dnech do školky, protože se dostalo z nejhoršího, aby tys měla doma pohodu a klid na ležení? 8o To už mi teda míň vadí udělat to se zdravím dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.3.18 09:50
@Cuddy píše:
Smankote, on nekdo chce tahat zdrave dite do cekarny nemocnych deti, jen aby dostal OCR? Ale tak jo, zkus to, treba dr. OCR napise, ty vycerpas par placenych dni, dite ti pak onemocni a dalsi cas budes doma bez nahrady mzdy.

Tak ona zřejmě ví, že to není ideální. Ale může být fakt chudá a prostě to risknout.
Jako známý odpůrce všech zneužívačů a známá „moralistka“ říkám, že tohle mi nějak zvlášť nevadí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.3.18 09:58
@Anonymní píše:
Tady je to zase samy svatá a poctivá… :roll:

Tohle je věčný spor mezi zneužívači sociálního systému a tzv. moralistkami. Zneužívačka chce najít nějakou skulinu, způsob, jak získat peníze a zeptá se třeba „jak to udělat, abych získala porodné, když na něj normálně nemám nárok?“ A protože se pohybuje v sociální bublině, kde je takové chování normální, je velmi překvapená, že tady na emiminu se na ní začne útočit. A říká si: proč? proč mi těch pár korun nepřejete?

Musíš pochopit jednu základní věc.

Ty peníze, které chceš neprávem získat, se někde berou. Nepadají z nebe. A všechny ty „moralistky“ jsme my, co se jim s každou výplatní páskou protočí oči, kolik peněz nám zmizí do sociálního systému. Takže ty peníze nám někdo tahá z kapes. Proto ti je „nepřejeme“.

Nicméně zrovna v tvém případě to jako žádné velké zneužití nevidím. Chceš se zachovat zodpovědně k sobě i okolí, ale je pro tebe problém nečerpat ty první tři dny. Chápu tvou situaci.

Na rozdíl od expertky, co čerpá OČR na skutečně nemocné dítě, to strčí do školky, aby měla klid na kurýrování. To je na pěst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
22.3.18 10:42
@Bábrdl píše:
Na rozdíl od expertky, co čerpá OČR na skutečně nemocné dítě, to strčí do školky, aby měla klid na kurýrování. To je na pěst.

A kde máš jistotu, že to dítě bylo nemocné, když šlo do školky? Je spousta situací, kdy je dítěti blbě 1 den a za další 3 už mu vůbec nic není, tak nevidím důvod, proč by do té školky nemohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
22.3.18 10:54

Popravdě, dítko je nastydlý půlku zimy. Takže pokud na mě skočí chřipka, tak dojdu k dr. že dítě zase rýmuje a já jsem taky nemocná (takže tak jak tak, je dost pravděpodobné, že za dva dny padne také) a požádám o OČR, abysme se mohli vyléčit oba.
Doktorka s tím nemá problém, ba naopak, je ráda, že malýho netahám do školky do poslední chvíle před umřením :nevim:
Ale rozhodně by mě nenapadlo si vzít očr a pak prcka vrazit do školky. Prostě marodíme, vaříme si čajíčky a válíme se v pelechu oba dva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.3.18 10:54
@j.a.n.i1 píše:
A kde máš jistotu, že to dítě bylo nemocné, když šlo do školky? Je spousta situací, kdy je dítěti blbě 1 den a za další 3 už mu vůbec nic není, tak nevidím důvod, proč by do té školky nemohlo.

Běžná infekce trvá cca 8 dní a člověk by ji měl vyležet. I když mu odlehne od toho nejhoršího, má právo, zvláště když na něj čerpá OČR, na doléčení.

Pokud by to byla jednodenní infekce, zřejmě by nedostala týdenní OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
22.3.18 11:03
@Bábrdl píše:
Pokud by to byla jednodenní infekce, zřejmě by nedostala týdenní OČR.

A proč by ho nedostala, když tady píšeš (nebo možná někdo jiný, nebudu to hledat), že stačí říct, že dítě mělo zvýšenou teplotu a dostane ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.3.18 11:05
@j.a.n.i1 píše:
A proč by ho nedostala, když tady píšeš (nebo možná někdo jiný, nebudu to hledat), že stačí říct, že dítě mělo zvýšenou teplotu a dostane ho?

Já? 8o
Já osobně spíš pochybuju, že ho vůbec normální doktorka na zdravé dítě napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
22.3.18 12:18
@Bábrdl píše:
Já? 8o
Já osobně spíš pochybuju, že ho vůbec normální doktorka na zdravé dítě napíše.

Každá dětská doktorka napíše očr pokud tam matka přijde s dítětem a řekne, že mu včera bylo špatně. Žádná si na triko nevezme to, že jí připadá zdravé, pošle ho do školky a ono tam třeba zkolabuje. Doktorka je od toho aby léčila nebo doporučila, ale zodpovědnost nesou rodiče. Takže žádný doktor nepůjde proti rodiči!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat