OČR a školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9722
5.9.19 16:50

@carola já to právě taky nechápu. Na očr jsem s dětmi (ťuk, ťuk) nikdy nebyla, běžné nemoci jsme se prostřídali s manželem (dovolená, home office, flexibilní pracovní doba) + pomohla babička. Ale kdyby byl nějaký závažnější/delší problém (jako třeba ta zlomená ruka), tak to takhle pytlíkovat nejde a tam by se naopak nějaká koruna podpory od státu hodila. No, nezbývá jen doufat, že to člověk nebude potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
5.9.19 16:52
@zrcadlo píše:
@carola A vlastní úrazové pojištění pro dceru máte? Na tom se taky finančně zahojíte (může být vyplaceno od školky i od vás).

To bohužel nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
5.9.19 16:53
@Jahru píše:
@carola já to právě taky nechápu. Na očr jsem s dětmi (ťuk, ťuk) nikdy nebyla, běžné nemoci jsme se prostřídali s manželem (dovolená, home office, flexibilní pracovní doba) + pomohla babička. Ale kdyby byl nějaký závažnější/delší problém (jako třeba ta zlomená ruka), tak to takhle pytlíkovat nejde a tam by se naopak nějaká koruna podpory od státu hodila. No, nezbývá jen doufat, že to člověk nebude potřebovat.

Jj, děkuji moc. Právě nejsme žádní vysavači systému, ale v pohodě, nějak to zmáknem. Spíš mě to překvapilo.-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5917
5.9.19 17:02

@carola My jsme to řešili většinou tak že když chodili holky do školky a bylo potřeba být s jednou doma déle než 9 dnů, tak si to manžel nechal napsat hned na druhou, protože se stejně většinou nakazili od sebe.Jak chytla něco jedna tak jsme věděli že se to zas potáhne dlouho. A OČR si vždycky bere manžel, protože má 2× vyšší plat, a OČR se vypočítává z platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16173
5.9.19 17:04
@mamule42 píše:
@carola My jsme to řešili většinou tak že když chodili holky do školky a bylo potřeba být s jednou doma déle než 9 dnů, tak si to manžel nechal napsat hned na druhou, protože se stejně většinou nakazili od sebe.Jak chytla něco jedna tak jsme věděli že se to zas potáhne dlouho. A OČR si vždycky bere manžel, protože má 2× vyšší plat, a OČR se vypočítává z platu.

Co to je za nesmysl? Vždyť on tím čerpáním OČR přijde o mnohem vyšší výdělek, než bys přišla ty, takže to ve výsledku finančně výhodné být nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
5.9.19 17:07
@mamule42 píše:

Rozhodně to není výhodnější. Když budu brát, že manžel má 20k a ty 10k:
Varianta - na očr jde manžel: (20×0,6)+10 = 22k
Varianta na očr jdeš ty: (10*0,6) + 20 = 26k

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
5.9.19 17:12

Všem moc děkuji za odpovědi. Máme i něco na straně. Takže hlady určitě neumřeme. Jen jsem vůbec netušila, že to takhle funguje, když rodič nemůže pracovat z vážného důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
5.9.19 17:12
@mamule42 píše:
@carola A OČR si vždycky bere manžel, protože má 2× vyšší plat, a OČR se vypočítává z platu.

E? Tak pokud je to závod o co nejvyšší OČR, tak to jedině dává smysl. Jinak ne. Přece v součtu přijdete o mnohem víc peněz, jelikož se mu krátí i ten vyšší plat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
5.9.19 17:23

@carola zeptej se ve školce, jestli by dcera později s trvalou sádrou mohla normálně chodit do školky. U nás to umožňují, dokonce chodil i chlapeček s chodící sádrou na noze. Bylo by zbytečné zůstat doma zadatmo, pokud by mohla do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
5.9.19 17:30
@Murka píše:
@carola zeptej se ve školce, jestli by dcera později s trvalou sádrou mohla normálně chodit do školky. U nás to umožňují, dokonce chodil i chlapeček s chodící sádrou na noze. Bylo by zbytečné zůstat doma zadatmo, pokud by mohla do školky.

Jj, stalo se to včera. Paní učitelky jsou hrozně hodné. Dnes jsem tam byla podepsat formulář o úrazu a daly mi hned i papíry pro pojišťovnu, o které jsem ani nežádala. Hned se ptaly, jak je malé a bylo jim to hrozně líto. Uvidím po tom týdnu a právě jsem myslela, že bych se zkusila zeptat. Pan doktor říkal, že je to o domluvě, že někde to umožní, někde ne. MOc děkuji. Ona je právě i smutná, že nemůže do školky. Včera moc plakala a dnes už je úplně v pohodě. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
5.9.19 17:34

Určitě se zeptej. Až bude mít pevnou sádru, nebude ji to bolet, tak bych ji, pokud t školka umožní, do školky dala. Doma se bude nudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
5.9.19 17:37
@Murka píše:
Určitě se zeptej. Až bude mít pevnou sádru, nebude ji to bolet, tak bych ji, pokud t školka umožní, do školky dala. Doma se bude nudit.

Právě. Ona tam chodí hrozně ráda. Chtěla jsem se zeptat už dnes, zda by ji pak s tou sádrou po týdnu vzaly, ale bylo mi to blbé, ale bojím se, že se jim do toho nebude chtít. Tak uvidíme. V každém případě děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.9.19 18:10

Mně děcka se sádrou do školky nevzali a ani se jim nedivím. Mají spousty aktivit, při kterých hrozí úraz, dítě se sádrou na ruce není samoobslužné… Do školy už kluk chodil, měl k sobě přidělenou službu, mu která mu pomáhala v jídelně, spolužáci mu pomáhali s pomůckami, nemusel se přezouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
5.9.19 18:18
@matkabagristy píše:
Mně děcka se sádrou do školky nevzali a ani se jim nedivím. Mají spousty aktivit, při kterých hrozí úraz, dítě se sádrou na ruce není samoobslužné… Do školy už kluk chodil, měl k sobě přidělenou službu, mu která mu pomáhala v jídelně, spolužáci mu pomáhali s pomůckami, nemusel se přezouvat.

Já to právě chápu. Zeptám se, ale myslím si, že to spíš neklapne a nebudu se na paní učitelky v žádném případě zlobit. Vím, že je to veliká zodpovědnost i za zdravé děti, natož dítě se sádrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.19 19:03

@carola U nas do skolky chodi deti se sadrou na ruce bezne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie