OČR a školka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@SIMONA1234 píše:
Nedělají ve školkách ŽÁDNÉ kontroly…
čistě teoreticky - co stravné? školky mají stravné dotované, že? nemohlo by se jméno dítěte objevit díky tomuto? Teoretizuji, nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 Na udání přijít může.
@marmelada78 Já bych dítě do školky dala a táta ať se vyleží na očr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše: čistě teoreticky - co stravné? školky mají stravné dotované, že? nemohlo by se jméno dítěte objevit díky tomuto? Teoretizuji, nevím.
Stravné se vede pod variabilním symbolem/číslem…nikoliv jménem. Děti jsou vedené v docházce. Tam jsou pod jménem. Vše jde teoreticky dohledat. Pokud by takovou situaci někdo „naprášil“na úřad, asi by to museli řešit. Běžně však takové kontroly nechodí…to by se asi zbláznili, při té nemocnosti dětí, kontrolovat každé OČR, jestli to „sedí“ s docházkou ve školce. Fakt se kontroly nedělají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já právě v jedné školce každý měsíc podepisovala lejstro se jménem a daty, kdy dítě odebralo oběd, takže tam to dohledatelné bylo. Ale to už je pár let…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon píše:
@SIMONA1234 Na udání přijít může.@marmelada78 Já bych dítě do školky dala a táta ať se vyleží na očr.
Ano, to píšu…na udání…ale předpokládám, že ani marmeláda, ani její muž to nikde vykládat nebudou…učitelky nemají páru o tom jestli šel otec s nástupem dítěte do práce, nebo zvrací doma do kýblu…
Jediný problém by mohl být, kdyby do školky chodilo dítko nějakého spolupracovníka z práce tatínka. Tam by TO asi prasklo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
@SIMONA1234já právě v jedné školce každý měsíc podepisovala lejstro se jménem a daty, kdy dítě odebralo oběd, takže tam to dohledatelné bylo. Ale to už je pár let…
Kdo bude chtít hledat, najde…už jen docházka, kterou je každá třída povinná vést prokáže přítomnost dítěte…Ale muselo by to být na udání, ta kontrola. Toto se opravdu kntrolovat nechodí…Běžně chodí hygiena (kuchyň, někdy do tříd) a ČŠI 1× za 5 let + na udání od nespokojených rodičů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 já jsem trouba, co by to neriskla. Ale je pravda, že podle pravěkého rodičáku mohly být děti nanejvýš 4 hoďky až do 4 let věku a my to občas nedodrželi. Měla jsem to projednáno s ředitelkou s tím, že při případné kontrole, je to naše riziko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marmelada78 No,spíš si myslím že 2 dny manželovi moc nepomůžou, to chce neschopenku, a dítě dej do školky aby něco nechytilo, to se fakt nikdo nedozví a manžela dokopej k lékaři, než něco chytíte všichni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@SIMONA1234 já jsem trouba, co by to neriskla. Ale je pravda, že podle pravěkého rodičáku mohly být děti nanejvýš 4 hoďky až do 4 let věku a my to občas nedodrželi. Měla jsem to projednáno s ředitelkou s tím, že při případné kontrole, je to naše riziko.
Nedodržoval to takřka NIKDO…
rodiče přivedli dítě ráno v 7 a šlo po „O“ ve 12,30…hodinu a půl jsme neřešili. Dny se hlídaly, ale čas ne…prostě dopoledne byly „4 hodiny“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 píše:
Nedodržoval to takřka NIKDO…rodiče přivedli dítě ráno v 7 a šlo po „O“ ve 12,30…hodinu a půl jsme neřešili. Dny se hlídaly, ale čas ne…prostě dopoledne byly „4 hodiny“.
Tak my jsme to tedy fakt hlídali. Pokud tam děti byly na oběd, tak ráno nejdříve po 8. hod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky už jsem měla syna ve školce během toho, co jsem na něj brala ošetřovné. Šlo o jeden den, učitelka ho potřebovala na jedno vystoupení. Protože syn už byl bez horečky, tak jsem ho pustila. Pak byl ale ještě doma. Vím, že to morálně nebylo ok, ovšem myslím, že jsem v životě provedla i horší věci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduš.ka44 Tak zrovna tohle mi přijde morálně malinko něco jiného… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
@marmelada78je mi úplně jedno, kolik jsi toho ty nebo tvůj muž odvedla do státní kasy, pokud stát vyplácí OČR, nemá to dítě co dělat ve vzdělávacím zařízení. A je fuk, jestli jste na OČR každý druhý týden nebo jednou za život.
kam se poděla morálka?
Morální problém s tím opravdu nemám. Připadala bych si blbě kdybych měla očr 2× do měsíce, nebo neschopenku celé těhotenství apod, ale já mám svědomí čisté ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sloninka píše:
Tak my jsme to tedy fakt hlídali. Pokud tam děti byly na oběd, tak ráno nejdříve po 8. hod.
My ne…na tomhle ředitelka nebazírovala, nikde se to nepsalo…myslím přesné časy, jen dny. To by musel naprášit někdo z rodičů a nikdy to nikdo neudělal…a počítat do 4 uměli všichni, myslím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit