Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den,
Od jakeho veku jste vymenili mininkovskou postylku za vetsi a pripadne dekuju za tip za jakou ci fota ![]()
@Barlem v necelych 2 letech sly deti do velke postele 90×200cm
Jeden syn ve 2,5 letech a druhý v necelých 2 letech. Oba měli tedy tu přechodnou 160×70 cm. Ale byli s námi v ložnici, tak abychom se vešli. V 5 letech šli do svého pokoje a mají tam 140×200 cm, když u nich někdy potřebuji spat.
Naše malá šla ve dvou letech do velké postele 90×200. Měla jsem trochu obavy, ale je to úplně v pohodě. Je tam se starší sestrou a já tam zatím spím taky (na rozkládacím gauči), ještě se budí 1-2× za noc.
V roce měla mít dcera vlastní pokoj s velkou posteli… Nicméně čekáme druhý, budou od sebe necelý rok, tudíž půjdou do svého pokoje ve 2 letech a v 1 roce. Od 8mi měsíců mi dcera spí odpoledne v posteli 90×200 cm, je nizoucka se zabranou, v případě pádu mám otevřený šuplík s matrací. Nicméně umí si slezt.. ![]()
Syn dostal k 1 narozeninám pokojíček a už velkou postel 90/200 samozřejmě se zábranou aby nespadl. Ale přijde mi to rozumnější než kupovat na pár let ty malý postýlky.
Deti sly do vetsi ve 2r, 2r8m a 3r3m. Coz bylo dano dispozicemi a moznostmi. Maji porad postele 160*70 cm (i osmileta, ale ona je podmerecna, tak ji jeste chvili vydrzi). Kdybychom chteli vetsi postele, museli bychom jit do palandy a to s mymi sebevrahy dekuji - nechci
.
V necelých 2,5 letech jsme koupili velkou postel 90×200cm. Taky jsem uvažovala o nějaké velikosti „něco mezi“, ale byly by to vyhozené peníze. S velkou postelí nebyl žádný problém a když mě malý k sobě volá, pohodlně u něj kolikrát usnu taky. ![]()
Malý šel ve 2,5 letech do větší postele. Nekoupili jsme tu velkou, zatím má něco mezi, rozměr přesně nevím. A jsem ráda, že jsme mu nekoupili tu velkou, protože mu vadí velké prostory na spaní. Stejně spí přitisknutý na bočnici a za sebou má ještě namuchlané deky a peřinu, aby měl pocit, že kolem něj něco je. Ztráta peněz to podle mě není, nepotřebuju, aby měl jednu postel 10 let. Až z ní vyroste, prostě se koupí větší.