Od kdy ji můžu dát do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
677
9.5.18 12:40

No a s těma jeslickama je to jak? @Doe_Jane @ka2ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
9.5.18 12:41

Každá školka to má jinak. Někde mají k malošům (těm 2+) chůvu a plenky nevadí. Je důležité aby měli dosstatek personálu aby mohli dělat program dle věku. protože 2,5 leté dítě neušlape procházku stejně jako 5ti leté…
A jako obvykle je to odvyslé od kapacity. Loni brali u nás i 2,5 leté děti, odcházelo celkem 15 dětí, letos bude odcházet asi 6 a že by mi vzali dubnovou dceru moc nepočítám.

U nás (byli jsme na zápis v pondělí) je interně požadavek bez plenky, samostatnost u jídla a pití. Okčování - ale to je všude. Takže bych se ptala konkrétně na školce. Někde ještě jen zápisy budou, ale většinou už byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
9.5.18 12:43
@nestarejtese píše:
@Lidym aha, tak bez plen ještě není a s jidlem taky nic moc, je to taková nešika, takže to nemá cenu abych šla zjišťovat :( ale děkuji

No tak evidentne tvoje dite potrebuje jeste velkou peci - odplenkovat, naucit jist apod. A ne ho vrznout do skolky a ucitelky starejte se :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
9.5.18 12:48

Fakt je brzy. Buď s ni ještě rok doma, ona te fakt ještě potřebuje. Mám syna, kterému v dubnu byli 2 roky a je to ještě mimino. Nedokážu si to představit. Vím, ze by tím hrozne trpěl. Chápu, když to nejde finančně, ale jinak? Buď s ni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
9.5.18 12:50

@Kytičkaaa ano máte pravdu, je to ještě miminko :srdce: ale říkala jsem si, že by byla mezi dětma a třeba by se víc otrkala, že by si vyhrála a pochytala přínosné věci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
9.5.18 12:51

@lucenka To je blbost. My dceru (duben 2016) nevíme nikdy dostat z kolektívu dětí. Kolem sousedi, když jsou venku, tak buď stojí u plotu nebo smutně kouká že chce za dětmi. U nás je teda ve školce 40 dětí a na ně jsou 3 učitelky + od září budou mít pro maloše ještě chůvu. Dcera je bez plenek, sama se nají, říká si o potřebu. A v neděli ušlapala celodenní výlet po středověkém hradu sama bez kňourání. V pondělí zase bez kňourání celý výlet.
Sama si uvědomuji, že dát vedle sebe 2,5 leté dítě a 6ti leté s odkladem do školy je blbost. A ani ji do školky nechci tlačit za každou cenu. Ale zároveň si uvědomuji, že doma jí nezabezpečím ten sociální kontakt + tak různorodý program jako mají ve školce. Pokud ji vezmou, klidně ji dám a nebudu si připadat jako matka tyran. pokud by se předse jen ukázalo, že to nejde - tak ji zase stáhnu. Ale u nás je školka hodně chválená, pestrý program, výlety, procházky, velká zahrada a aktivní ředitelka, co využívá všechny možnosti na dofinancování a podpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
9.5.18 12:56

@nestarejtese 2 roky fakt není mimino. Jestli chceš jít do práce, tak se poohlédni po soukromé školce, kde je obvykle méně dětí a více personálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.18 12:58

@nestarejtese Diskuzi jsem nečetla ale u nás berou dvouleťáky i s plenama. Koukni na stránky konkrétní školky nebo se zajdi zeptat, každá školka to má jinak. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
9.5.18 13:01
@nestarejtese píše:
@Kytičkaaa ano máte pravdu, je to ještě miminko :srdce: ale říkala jsem si, že by byla mezi dětma a třeba by se víc otrkala, že by si vyhrála a pochytala přínosné věci :)

Miminko to neni. Tak ji dej do soukrome skolky na 4h denne, kde se ji budou vic venovat, bude tam min deti. Berou vetsinou i behem roku. A ty muzes jit na par hodin do prace.

• Citovat
  • Upravit
7956
9.5.18 13:10

@nestarejtese moje mladší dcera šla do školky ve 2 a čtvrt letech. Normálně do státní školky, u nás (malé město) není problém s místy, takže školky se přizpůsobily a berou od 2 let. Ve třídě mají přebalovací pult i nočník, mají chůvu. Říkali, že pokud by nějaké dítě mělo plenku na noc, tak není problém, jen musí rodiče ty pleny přinést. Malá tedy první 3 měsíce chodila jen na dopoledne, byla už bez plen. Spát začala některé dny od 2 a půl let a to už byla bez pleny i na spaní. Takže pleny jsme řešit nemuseli. Co se jídla týče, tak těm menším asi pomohou, ale s tím u nás problém nikdy nebyl, ona je na jídlo dost šikovná :) Ale vím, že větších městech je mnohdy problém umístit i tříleté dítě. A hlavním kriteriem je věk a místo bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
9.5.18 13:16

@nestarejtese určitě si zjisti v konkrétní školce jak to chodí. Ale musíš to zjistit rychle, u nás jsou zápisy koncem tohoto týdne, takže abys neprošvihla zápis. Nebo prostě jděte na zápis a buď jí vezmou nebo ne. Krom potvrzení od pediatra, že je zdravá a očkovaná k zápisu nic speciálního nepotřebuješ. Maximálně Ti řeknou, že je ještě malá a že jí nevezmou. Tak pak můžeš začít shánět jesle nebo soukromou školku. Moje dcera je červnová a v září ve 2 a čtvrt nastupovala. Pleny se zbavila ve 2 letech, takže Tvá dcera může být v září soběstačná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
9.5.18 13:25

@nestarejtese ahoj, podle mě to je dítě od dítěte..kazde je na tom jinak. Me dcerce byly teď v dubnu 2 roky a od příštího t, dne jde.. Bude chodit zatím 1-2× týdne na 2 hodiny a pak se uvidí, každopádně od září tam bude muset i spát, protože nastupuji na celý úvazek.. Ma tam Teda staršího brasku, ale je šikovná, bez plen, oblikne se, nají se.. Kolikrát je na tom i lépe než její 5lety bráška :mrgreen: ale uvidíme.. Příští týden :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
9.5.18 13:30

U nás má školka samostatnou třídu pro děti od 2-3let. A jsou na ně 2 učitelky klasický + chůva.
Tak se zkus poptat jak to u vás vypadá.
ale záleží kdy byl zápis.

U nás loni dokonce brali děti ještě i po zápisu, protože byla volná kapacita. Ale to je hold místo od místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
9.5.18 13:32

@nestarejtese

Ahoj,

musíš si zajít do Vaší školky (kam chceš dítě dát, nebo kam patříte spádově) - každá školka to má jinak. Nějaká přijímá jen děti z určité lokality, odplenkované, samostatně se stravující, plně očkované, od 3 let věku dítěte aj.

:nevim:

Já nad školkou začala uvažovat, až když jsem viděla, že dcera vyhledává děti, chce s nimi navázat kontakt a začala o školce sama mluvit. Shodou okolností to bylo před 3 narozeninama a před zápisem. Za týden máme zápis do státní a už ted se moc těší.

U nás jsou podmínky 3 roky, trvalý pobyt ve vesnici, plně očkované - nepsané pravidlo je odplenkování (plena jen na spaní).

Pracovala jsem v soukromé školce a tam byla podmínka jen platit školkovné a očkování - které bylo spíše povinné jen pro hygienu a vím, že pár dětí plně očkovaných nebylo (nerozjíždím tím debatu zda ano nebo ne - at so každý očkuje dle vlastního uvážení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
9.5.18 13:35
@nestarejtese píše:
@Lidym aha, tak bez plen ještě není a s jidlem taky nic moc, je to taková nešika, takže to nemá cenu abych šla zjišťovat :( ale děkuji

To si zajdi do jeslí / školka s jeslema, nebo soukromá školka. Pracovala jsem ve dvou a v jedné se braly od 2 let a v druhé od 18m (ale měli jsme i dvě 14m) - tady byla jen podmínka pokud možno chodící dítě, a je fakt, že obě chodily krásně a i vycházky zvládaly - ale k dospozici byl dvojkočár. Na 5 dětí byla jedna chůva a normálně jsme přebalovaly a krmily - i když ty děti byly šikovné a mnohdy ani pomoct nechtěly :mrgreen:

Uvidíš, zda to dítko vůbec zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin