Od kdy ji můžu dát do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.5.18 13:36

První dcera nastoupila ve 3,druhá ve 2,5 a třetí nastoupí taky ve 2,5letech..bydlíme na vesnici..

• Citovat
  • Upravit
2780
9.5.18 14:07

Ti dvouleťáci u nás ve školce byli bez plín a hodně šikovní. Syn byl ve 2 letech taky komplet bez plín a najedl se sám, s mluvením pozadu. Šel v čerstvých 3 letech (je prázdninový), to se rozmluvil a naučil oblékat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
9.5.18 14:08

D fv@nestarejtese Tak to radši jesle, když je na tom, tak jak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
9.5.18 14:19

Čtu že všichni máte šikovné děti bez plen, co se samy najedi, takže budu se do toho muset plně obout 8) zatím jsem si říkala že je ještě čas a hlavně mám ráda čistotu a zároveň jsem líná uklízet ten prajgl, zvlášť když každý den chodíme ven a to je pro mě zdržování…takže děkuji všem za rady a za informace a ještě jsem se chtěla zeptat, když začnu odplenkovavat, tak i když půjdeme ven? Jsme venku skoro pořád (dopolední nákup a odpoledni návštěvy parku a babiček)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
9.5.18 14:25

@nestarejtese
Jsou i od dvou let, ale školka tyhle prcky většinou nebere, protože zaplní kapacitu staršími dětmi. Jinak to chce jít normálně k zápisu, případně - pokud jste nestihli zápis zavolat a řešit v dané školce s ředitelkou, ale připravte se na to, že z dvouletých dětí ve školkách moc nadšení nejsou a většinou vás odmítnou, ovšem je to o lidech, můžete mít štěstí na vstřícnou ředitelku, která zrovna nemá plnou školku. Je třeba to řešit v místě, kde žijete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
9.5.18 14:46

@nestarejtese u nás samostatnost v jídle byla nějaká náhoda. Prostě jsem jednou potřebovala odběhnout od oběda a když jsem se vrátila tak baštila sama. V tomhle oceňuji dlažbu a vlastně ani tolik nebordelila kolem. S polívkou to bylo horší - to byl vždy bryndák nasákly (ten s okampem nechtěla ani vidět). Ale v tom se už taky zlepšila a nají se sama i polívky.
Je potřeba jim dát ten prostor a my se musíme obrnit trpělivostí - nejak se to naučit musí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
9.5.18 16:00
@nestarejtese píše: Čtu že všichni máte šikovné děti bez plen, co se samy najedi, takže budu se do toho muset plně obout 8) zatím jsem si říkala že je ještě čas a hlavně mám ráda čistotu a zároveň jsem líná uklízet ten prajgl, zvlášť když každý den chodíme ven a to je pro mě zdržování…takže děkuji všem za rady a za informace a ještě jsem se chtěla zeptat, když začnu odplenkovavat, tak i když půjdeme ven? Jsme venku skoro pořád (dopolední nákup a odpoledni návštěvy parku a babiček)

tak moje holky jsou obě jedlíci, takže najíst se uměly brzy. A starší byla bez plen v 18 měsících, ale měla dlouho nehody, na čas jsme se k nim i vraceli. Tu jsem se snažila odplenkovat brzy. Mladší měla hodně svojí hlavu a ještě těsně před 2 rokem se na nočníku vztekala a pak byla schopna se vyčůrat vedle nočníku. Takže jsem jí nenutila. No a pak najednou prakticky ze dne na den začala chodit na nočník a odmítala plenu. To bylo ve 2 letech a prakticky hned byla bez nehod. Ve 2 a čtvrt mi oznámila, že nechce plenu ani na noc a nehod bylo taky minimálně. Takže opravdu teď máš dceru na plenách a za měsíc může být úplně bez nich a v září i na noc bez pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
9.5.18 18:30

@nestarejtese
K jídlu se obrň trpělivosti a holt pak ten binec musíš uklidit. Jinak se to nenauči.
Pliny - ano i na ven, s sebou věci na převlečení a furt se ptej, já mám kluka, vynda bimbase a hotovo, u holky nevím. Teď je teplo, mas to ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
9.5.18 19:26

@nestarejtese Tak k jidlu jsem ted pustila uz rocni holku a bordel je to sice monstrozni, na druhou stranu cim driv se to nauci, tim driv bude uklizeno. Kdyz vidim jaky bordel u jidla zvladne nadelat i 3,5lety, tak si nemyslim, ze v tomhle pripade ma smysl cekat, aby byl neporadek mensi.

Co se tyce plinek, tak idealne ucit prave venku a to tak jako parky, zahrady, koupaliste, kde proste nechas dite behat nahaty, neustale zkousis davat na nocnik, kdyz se vycura jinam, tak stejne podstrcit nocnik.
Syn se takhle naucil bez plen v zari (cele leto nocnik bojkotoval) a v listopadu pak mel dva roky. Dceru zacinam nechavat behat nahatou uz ted (14m), at si trosku zvykne, ze vlastne i cura ale s nejakym “treninkem” asi zacneme v lete, i kdyz teda predpokladam, ze spis budeme mit uspech az za rok :lol: Ale zase nechat dite behat venku bez pliny, kdyz je teplo, je i pekna uspora plen :mrgreen:

Co se tyce skolek, tak nam napr. syna vzali normalne pri radnem zapisu na jare, ale nastoupit mohl az po svych tretich narozeninach, takze je to opravdu skolka od skolky.
Pred tim chodil do soukrome (byli mu dva a mesic) a tam teda maji hodne i mladsich deti (i kdyz uvadeji az od dvou let) a musim rict, ze jen z toho co jsem tam obcas videla, bych sve dite do skolky nedala driv, nez bez plen (nemyslim na spani a nemyslim na situaci, kdy je proste existencne pro rodinu potreba, aby sla vydelavat i mama).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
9.5.18 20:50

@Vickee ale přece nemůžu nechat malou běhat nahou třeba v parku :nevim: a nočník mám brát všude sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
9.5.18 21:37

@nestarejtese Tak zrovna nocnik jsem myslela spis na zahrade, u babicek, doma…

A zrovna u holcicky je to s tou nahatosti v parku… proste v satickach bez pliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
9.5.18 21:53

@nestarejtese Tady je dobrý postup, podobně jsem to dělala se synem.http://www.vanickovani.cz/jak-se-zbavit-plenek/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
10.5.18 06:31

@Lidym mě to tu stránku nechce najít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
10.5.18 10:18

@nestarejtese Já to normálně zadala a hned mi to vyskočilo. Tak znovu http://www.vanickovani.cz/…avit-plenek/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
10.5.18 12:33

@Lidym tohle už jsem jednou četla a právě jsem to takhle taky plánovala, dnes jsme zacli a musim rict ze take 5X se to nepovedlo ale tak 9× ano :) jen ted malá spí, to plenku má a potom potřebují zajet za babičkou a nevím jak to mám teď udělat?? Mam na ven plenky dávat nebo thaky ne? Malá si totiz neřekne, ze chce čůrat ale vzdy po mém vyzváni se šla vyčůrat a ke konci uz sama od sebe(chtěla čokoládku :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin