Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@nestarejtese To je normální, že to nebude pokaždé. Vydrž. Já bych asi zatím na cestu plínu dala. Až bude doma zvládat se sem tam nehodama, pak bych vzala i na ven. Právě tam píší, že je lepší v těch začátcích radši zůstat doma (tak týden). Je to jednodušší.
Já si to odplenkování už moc nepamatuju, jenom jsem chtěla začít v létě a kluk si začal už v dubnu a byl rychlý a brzo si říkal sám.
S druhým to taky v létě zkusím, v srpnu bude mít 18 měsíců, když to nepůjde, tak to nebudu hrotit, ale je únorový a ta zima mě děsí. První kluk je koncem července, to bylo v pohodě.
Jinak od ségry dcera a kamarádky kluk se odplenkovali až 2,5 - 3 roky. To jen ten můj je rychlík. Na mladšího jsem zvědavá, ten je standartní dítě.
@nestarejtese Klidně ji na cestu dej plenku, jen ji dej před odjezdem doma čúrat a po příjezdu taky. My jsme to tak dělali (v zimě = řijen/listopad) a bylo většinou sucho.
nečekej že se to povede hned první den. To po nich nemůžeme chtít. JInak já v tomhle období přešla na pants - aby to šlo rychle dolů. Ty klasické plenky se mi po pár sundáních rozcupovali. Jsou dražší ale zase nemusíš vyhazovat plenku jen proto že se rozpadne.
A na noc nastoupilo klasické pyžámko. Dcera si v noci říkala a říká dodnes.
@Lidym @iwa83 děkuji moc za rady, babička má teď nějaké problémy v rodině a já musím být s ní, takže doma být právě nemůžu
ale malá je taky ucenliva, nebo spíš miluje čokoládku
moc často ji totiž nedostává
snad se to podaří co nejdřív ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.