Od kdy fyzické tresty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5864
3.3.16 17:15

@Tereza1986 :think: taky bych chtěla umět eliminovat veškeré nebezpečí, obzvlášť mimo domov… na druhou stranu pak mi uniká, kdy a jak se začne s nějakou výchvou… ale nereju, jen se ptám :)

rozhodně souhlasím s tím, že do zásuvek patří záslepky, a horká trouba být nemá, byl to jen obecný příklad nebezpečí v domácnosti třeba u babičky nebo v jimém prostředí, kde nemáš moc možností ovlivnit, jeslti bude na zemi květináč nebo nebude a hold se stane, že jdeš na záchod… opravdu to není útok na nikoho, ráda si nechám poradit.

Příspěvek upraven 03.03.16 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
3.3.16 17:16

Neplácat si mohou dovolit jen maminky, které mají extrémně hodné děti, nebo takové, co jim stačí jen domluva. - ale to je pouze jen můj názor a zkušenost z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
3.3.16 17:18

Nikdy, za kazde placnuti si dej sama sobe dve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
3.3.16 17:19
@pufik20 píše:
Nechci se pouštět do diskuse na téma fyzické tresty ano či ne. Zajímá mě od kdy jste děti plácly přes ručičku, když se něco nesmí…

Od nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
3.3.16 17:21

Já myslím že se zakladatelka neptala na to zda plácat nebo ne, takže všechny co tu píšete že neplácat, tak neodpovídáte na autorčin dotaz, tudíš se zcela zbytečně vměšujete do diskuze, kde nejste vítáni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
3.3.16 17:22
@pufik20 píše:
Nechci se pouštět do diskuse na téma fyzické tresty ano či ne. Zajímá mě od kdy jste děti plácly přes ručičku, když se něco nesmí…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864

@KatkaKlcova máš pravdu parodn, zakladatelce i ostatním, jen mě to zaujalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
@Trixia píše:
Dobře jsem úlnej neznalec a ňouma asi, ale jak to tedy řešíte, když vám dítě chce strčit prsty do elektrické zásuvky nebo na horkou troubu?? necháte ho spálit, nebo ročnímu dítěti vysvětlujete, že to se nedělá???

Zabráním dítěti v oné činnosti - odnesu, sundám, apod.
Případně k dotyčné věci zamezím přístup.

Vždycky to lze jinak - neexistuje situace, v níž by bylo nutné roční dítě plácnout.

Že to máma nedovede, neznamená, že to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
@pufik20 píše:

nikdy, je to zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201

No já už si všimla že na internetu mají skoro všechny dokonalé děti, dokonalé manželství, jsou to dokonalé ženy, mají kontaktní rodičovství, děti nosí pouze v šátcích, příkrmy dělají jen z bio zeleniny, nikdy nejsou unavené, své dítě by nikdy neuhodili a to ani přes ruku, nikdy jim nerupnou nervy a jsou vždy krásné a upravené.. :-D
Realita bude asi někde jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
3.3.16 17:23

@KatkaKlcova Zrovna to jsem chtěla napsat!!! Berete mi slova z úst- či z klávesnice. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
3.3.16 17:24
@Trixia píše:
Dobře jsem úlnej neznalec a ňouma asi, ale jak to tedy @jdukolem @Tereza1986 řešíte, když vám dítě chce strčit prsty do elektrické zásuvky nebo na horkou troubu?? necháte ho spálit, nebo ročnímu dítěti vysvětlujete, že to se nedělá???Příspěvek upraven 03.03.16 v 17:10

8o Tak to je snad tvůj boj, ne? Budeš trestat ročního blbounka za to, že nejsi schopna vytvořit bezpečné prostředí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
3.3.16 17:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68048
3.3.16 17:25

Ano, ano ve vsech zasuvkach sveta jsou zaslepky :zed:. Kazdou chvilku jsme nekde kde nejsou zaslepky (restaurace, dr., navsteva,…), nepohybujeme se jen doma, takze aktivni ochrana je super, ale naucit dite nesahat do zasuvek je nutnost tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
3.3.16 17:27
@hanka.br. píše:
Do elektrické zásuvky patří záslepky v každém případě. Před nebezpečím je dítě potřeba chránit aktivně - neřešit to trestáním dítěte. Pro děti je objevovat svět přirozené a žádoucí, že ho za to potrestáš ho akorát zmate. Dávat dětem pře ruce je nebezpečné, mají velmi křehké kosti, můžeš dítěti snadno ublížit.

Propána to si neumím představit plácnout dítě přes ručičku tak, abych mu ublížila, co jsi blázen? Je rozdíl plesknout a je rozdíl udeřit, praštit tak, abych ublížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí