Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nedokázala bych přes den usnout, pokud je jedno z dětí vzhůru. Vlastně ani když spí a uz umí vylézt z postýlky. Nikdy nevíš, co je napadne
Malá byla od narození mimo ložnici. Viděla jsem na ni z pokoje bylo to jen přes dveře asi pět kroků. A jsem za to ráda. Nejsem zastáncem kojení v posteli a spaní děti v posteli. Já si radši vstala a sedla si s ní do fat boye a nakojila a zase šla spát. Dceři jsou dva roky spokojeně dítě, které krásné usíná samo. ![]()
V tomto věku jsem už syna nechávala chvilku samotného ve vedlejším pokoji, zatímco jsem kojila mladší dceru. Spát bych si ale nedovolila, celou dobu jsem poslouchala, zda vydává nějaké zvuky, nejhorší jsou přece dvě minuty ticha… Třeba jednou nakrmil rybičky celou plechovkou apod.
@TMana @Deneriss odpovídáte na neco jiného
zakladatelce jde o to, jestli jdete přes den spát, když je dítě vzhůru v jiném pokoji
@Limi123 píše:
Otazka je jasna, dekuji za odpovedi![]()
Jsem desne unavena, miminko spi, starsimu jsem pustila pohadky a strasne me to pri spani rusi. Nejradsi bychbsi sla lehnout do obyvaku a jeho nechala v loznici koukat. Jsou mu necele tri… Zatim se bojim, je rozumny, ale clovek si nemuze byt zatim jisty, co ho napadne.
Jak to mate vy?
Občas na chvilku vytuhnu u něj v obýváku, když kouká na pohádky. Vím, že mě vzbudí. Ale do jiné místnosti bych nešla. Jsou mu 4 a toto jsem si troufla občas před rokem, když jsem měla mít noční a musela se odpoledne o kluka postarat.
@Tichošlápek to toho asi moc nenaspíš, protože 3 leté dítě se může vzbudit kdykoliv a kamkoliv odlezt i v noci
nicméně k otázce, záleží jak máš zabezpečený byt, když nedokáže otevřít okna, balkon, odejít vchodovymi dvermi, dostat se na nějaké čistící prostředky, ostré předměty, klidně bych si chvilku lehla vedle. Já když dám 3 letemu tablet s pohádkou tak vím že kouká dokud mu ho zase neseberu, ale přes den usínám málokdy, a když tak jenom tak napůl že mi vzbudi třeba i zavrzani postele, nebo když projde kolem mě.
@Limi123 pokud jsem fakt hodně unavená, lehnu si k dětem na zem, nechám je hrát si a spím, samozřejmě ne moc tvrdě, ale stačí to.
Jinak synovi je 3,5 a běžně bývá sám u pohádky i hodinu, než ve vedlejší místnosti uspím mladší. Ale vím, že můžu.
@luckaa85 proč jako? Moji kluci spí sami v pokojíčku taky od narození. Krmit jsem chodila taky k nim ![]()
@Kriss Tina mame v pokojicku kamery, když v noci nekam jde, vím to ![]()
Jinak já neusnu, ale u staršího bych se nebála, vždy byl opatrný. Mladšího bych nenechala, ten je naopak živel a vykuk ![]()
Občas vytuhnu na gauči, když mladší spi a starší si hraje vedle. Je mu pet a kousek. Myslím, že to tak mám třeba od tří let, kdy takhle prostě obcas zdřímnu. Ale ja usnu opravdu na pět deset minut, takže se nějak nebojím. Navíc on je hodně rozumný.