Od kdy nespí přes den?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
14.9.10 07:52
vrobca píše:
Horší to bylo s malou ve školce, ale jak mi prozradila, bylo tam spoustu dětí, které si lehly a dělaly že spí, počkaly až paní učitelka odešla na kávu a pak si spokojeně hrály. Jedno dítě hlídalo, jestli paní učitelka nejde, aby zavčas mohly skočit do postele :mrgreen:

To mne docela zarazi - v nasi skolce si daly kafco na stridacku ucitelky - jedna vzdy sedela u deti. Nejdriv jim cetla pohadku a pak si cetla sama a u nich sedela po cele spani…i deti co nespaly si sly na pul hodky odpocinout a natahnout a pak sly do vedlejsi tridy, aby nerusily spavce.

• Citovat
  • Upravit
56772
14.9.10 08:40
Hanka1 píše:
vrobca píše:
Horší to bylo s malou ve školce, ale jak mi prozradila, bylo tam spoustu dětí, které si lehly a dělaly že spí, počkaly až paní učitelka odešla na kávu a pak si spokojeně hrály. Jedno dítě hlídalo, jestli paní učitelka nejde, aby zavčas mohly skočit do postele :mrgreen:
To mne docela zarazi - v nasi skolce si daly kafco na stridacku ucitelky - jedna vzdy sedela u deti. Nejdriv jim cetla pohadku a pak si cetla sama a u nich sedela po cele spani…i deti co nespaly si sly na pul hodky odpocinout a natahnout a pak sly do vedlejsi tridy, aby nerusily spavce.

Já jsem se to dozvěděla až když malá začala chodit do školy, také jsem netušila, že jsou děti v patře zcela bez dozoru :-(. Ale mám ze školky ještě lepší zážitky, tohle byl jen slabý odvar. Lepší bylo, když mi učitelka volala, že místo aby vzala děti do parku nebo do lesa, všude je tu zeleně plno, tak je vzala na parkoviště a má dcerka našla injekční stříkačku u lavičky, kde se scházejí pochybné osoby. :roll:. Učitelka mi volala celých 14 dní asi tak 3× denně, plakala do telefonu, že jí za to vyhodí. Nechápala jsem proč, protože jsem to řešila jen s ní, ředitelka o tom nevěděla, jenže ona sama se naprášila, asi chtěla uklidnit od ředitelky, že to se stává, no nevím. :nevim:. Když na mě ředitelka vybafla, že se moc omlouvá, tak jsem jen zírala, protože jsem nevěděla, jak se to k ní dostalo. Učitelka si podřezala sama větev. Já byla v klidu, protože jsem volala doktorce a ta mi řekla, že na žloutenku mám malou očkovanou a AIDS nevydrží na vzduchu. Ale nejlepší na tom příběhu bylo, že tu stříkačku nesebrala moje holka, ale nějaký chlapeček a má starostlivá dcera mu jí odebrala, aby se nezranil a úplná třešinka na dortu je, že mi dcerka řekla, že to byla opravdu jen stříkačka bez jehly :mrgreen:. Takže zbytečný humbuk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
18.8.13 15:37

Obnovuji diskuzi, jak ji tak ctu, asi nemam nijak vyjimecne dite, byt bych rada, kdyby me nekdo utesil, ze se to jeste muze zlepsit :mrgreen:
Dcera v podstate pres den nespala poradne nikdy od miminka, usnula jen v kocaru, chodime ven denne, tak jsem si nejak zvykla. V jejich 14 mesicich jsme se prestehovali a snad zmenou prostredi mi zacala chodit spat pres den! No neskutecny, ja mela najednou dve hodinky zcela pro sebe, byla jsem v sedmym nebi, zvladla jsem si uvarit a dokonce i SNIST obed, aniz by se mi nekdo rvouci sapal po noze a do talire, dokonce jsem zvladala i kafe :lol:
No ale dlouheho trvani to nemelo, v 17 m zase konec, smula, pres den se proste nespi, skoda casu. Polozim, povidam haji, ona mi odpovi haji, zavru dvere, no a pak se postavi, chechta se a klidne dve hodiny je schopna skakat v postylce, dokud me to neprestane bavit, nevyndam ji a jdeme si hrat nebo ven. Fakt je, ze v noci spi krasne, chodi spat kolem 21:30 a vstava rano kolem osme, cely den je i beze spanku cila, vesela, divoka, zadne pretazeni a plactivost.
Takze uz mam asi naveky smulu, co? :(
A asi to neni nic, cim bych se mela znepokojovat, ze, kdyz je evidentne v pohode (ona, ja po celem dnu s opravdu divokym ditetem uz moc ne :) ), mela bych prestat s tim saskovanim s postylkou po obede, kdyz uz to stejne par tydnu k nicemu nevede (ale nerve tam a neni nestastna, to ne) a vychutnavat si jedinecnost sveho ditete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
18.8.13 15:45

Na vždy těžko říci :D děti mi přestaly spát poo kolem druhého roku, jak začaly chodit těsně před 3rokem do školky, tak se naučily do týdne poobědě spát 8o síla kolektivu udělala své, tak uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
18.8.13 15:55

Diky, no ja sama si pamatuju na skolku, jak vsichni kolem oddychovali a ja se hodinu naprosto neskutecne nudila, protoze me nutili tam lezet nehnute, aniz se mi spat chtelo aspon trosku :zed: Ale fakt je, ze ja nastupovala do skolky pozdeji, na to, kdy jsem prestala spat jako batole, si samozrejme nepamatuju, bohuzel ani moje mama. Tchyne teda vi, ze jeji synove prestali spat soucasne - jednomu bylo 1,5 roku, druhemu 3,5. Dcera je tedy dcerou toho „vetsiho spavce“, ale jestli je tohle vubec nejak dane geneticky, tak to slo tentokrat trochu sejdrem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
18.8.13 16:24

Muj nejstarsi spaval az do trech let a dvou mesicu, mladsi ted uz asi mesic nespava, takze spaval do necelych dvou a pul.
U toho mladsiho uz to u me nebyl takovy sok, ale jak prestal spavat ten starsi, pamatuju si, ze jsem najednou byla uplne bezradna, co s nim mam vlastne ty dve hodiny misto toho spanku delat, fakt jsem nemela tuseni :lol: A mela jsem z toho i docela depku, ze mi konci popoledni odpocinek, na ktery jsem byla tak krasne zvykla :cert: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.8.13 16:26

Starší 2 a 3/4 roku nespí od 1,5 roku, když se jede někam autem, tak ale si sdřímne, jinak ne. Teď nás čeká od září školka, tak uvidíme, zda tam bude či nebude spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
18.8.13 16:32

Ten starší začal vynechávat polední spánek od roka a půl, od 2 let už prostě doma nespal. On to ale nebyl velký spáč ani jako miminko. Ve školce mají povinný 2hodinový klid na lůžku, takže většinou aspoň na chvilku usne, jenže pak mi chodí spát po 11h v noci (resp chodí spát v 8, ale usne po 11h ;) )
Mladší byl jako miminko taky nespavec, ale nějak tomu polednímu spaní přišel na chuť a zatím spinká každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
18.8.13 16:33

@Klementyna no to je presny! A to ja jsem s tomhle bajecnym rezimem jela sotva tri mesice, ale jak snadno si clovek na takovej luxus zvykne 8) Jinak ve skolce at si spi nebo nespi dle libosti, ale ja mam pred sebou jeste rok a pul, kdy s ni budu doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
18.8.13 16:40

@ugluk Ja si odpocinout nutne potrebuju, takze proste poustim pohadku po obede, starsi se vetsinou diva, mladsi se diva chvili a pak si hraje, ale oba tak nejak pochopili, ze na tu hodinku a pul si maji vystacit sami, ze mama ma proste leharo.
Trvalo to teda jen nez se narodil treti, ten to zatim nejak neni stonc pochopit :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
18.8.13 16:45

@Klementyna no tak u pohadky vydrzi tak pul minuty. Ale zas mam jen jedno ditko, i kdyz nekdy me dovede vyridit zcela ;) A bude hur, ja vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
18.8.13 16:56

@ugluk Ja kdyz jsem mela jen jedno, tak jsem byla furt uhnana, unavena, nestihala jsem a prislo mi, ze nemam vubec zadny cas pro sebe (taky strasne malo spaval jako mimino, a kdyz uz, tak jen v kocaru na prochazce - asi neco jako ta tvoje).
A ted jak mam tri a stane se, ze dva jsou nekde a ja mam na starost jenom jednoho, tak mi to skoro prijde jak zadne dite - spousta volneho casu, vsechno stiham, zvladam. Kdyz je manzel o vikendech doma a vezme ty dva starsi na cely den pryc jako prave ted, tak ja mam vysmejceno, navareno, nakoupeno, mimco vysmaty, vykoupany, spokojeny, a ja uz fakt nevim co s volnym casem :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
18.8.13 20:03

@Klementyna no to samozrejme naprosto verim  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie