Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
První syn měl tmavě modré oči po narození a postupně mu hnědly a definitivní barva mu zůstala kolem půlroka a tu má dodnes, má 3 roky
a mladší má pořád modré oči už od narození stejné, tak jsem zvědavá..ale líbí se mi jak jsou odlišní
jeden zrzounek s hnědýma očima a druhej blonďák s modrejma kukadlama
a to mají stejného tátu
![]()
Starší dceři oči zhnědly v pár měsících, mladší má pořád modrý, modrý zůstanou. Mému otci v cca 45 letech z pův. hnědé zezelenaly oči skoro celé. Mně z pův. hnědé (resp. tmavo šedé při narození) zezelenaly cca napůl během puberty. Takže tak nějak pořád doufám, že starší holce ještě zezelenají (zelené mají totiž i obě babičky), hnědou moc nemám ráda.
@KriJona hm,ta to jsem teda zvědavá jakou barvu bude mít nakonec náš mrňousek, jsou mu 3 měsíce a má je fert modrý ![]()
Holky, jak jste tu psaly, že se změnila očka z modré na hnědou v těch 10 M, tak to tam do té doby neměly vaše děti žádný náznak modré?
Moc mě to zajímá - náš malý má 6 a půl M a oči tmavě modré - táta hnědé, já zelenohnědé… ![]()
Myslíte, že se ještě mohou změnit na hnědé, když tam zatím není přímo žádný náznak…?
Myslím, že mohou. Malé se definitivně změnily kolem 10 měsíce. V půl roce tam neměla ještě žádný náznak hnědé
pořád byly tmavě modré, pak šly trošku došeda a nakonec zhnědly. Já mám hnědé oči a tatínek zelené
@babettka Určitě mohou. Syn měl čistě tmavě modré, až před tím rokem mu kolem panenky začaly přecházet do takové šedé, kolem panenky se dělat hnědý prstýnek až do čistě hnědé.
@Silky123 moji rodice jsou oba hnedook a hnedovlas
ja jsem zrzka se zelenyma ocima
zdedeno po prababicce
ale jinak se podoba nezapre ![]()
Teta tvrdí, že mému tatínkovi zhnědly oči ve čtyřech letech. No a teď, na stará kolena, je má žlutozelené. ![]()
Jinak - prvnímu dítěti zhnědly oči od tří měsíců do půl roku.
Druhé dítě se narodilo s hnědýma.
Třetí zůstalo modrooké. Čtvrté - nevím, zatím je modrooké (osm týdnů). Ale nevylučuju změnu barvy.
@babettka Syn měl dlouho tmavě modré. Začaly se mu měnit až okolo roku, stabilní barvu má tak půl roku (teď 22 měsíců), má zelenohnědé. A taky jsme to pořád zkoumali, jakou barvu že tedy bude mít ![]()