Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@babettka Pokud by oči měly být hnědé, tak zhědnou většinou do toho půl roku (hnědá je poměrně dominantní barva…). Ale jinak se oči můžou měnit do čtyř let. Syn měl do dvou let jasně modré oči a postupně mu zešedly. Nejdřív jsem čekala, že mu zezelenají, ale vypadá to, že nakonec zůstanou modrošedé. Je mu necelých pět.
Holky, mne se barva oci zmenila az nekdy kolem 6. Byvala jsem modroocko a dnes mam oci zelene ![]()
Syn měl po porodu tmavě modré, do roka mu zhnědly a teď, jemu 11 let má hnědozelené, tak už nepředpokládám nějakou změnu
A malá má 5 měsíců, po narození tmavé modré, postupně jí světlaly a teď je má celé úplně světlounce modrošedivé. Jsem zvědavá, co se z nich nakonec vyklube ![]()
Mne sa deti narodili s farbou oci aka im aj ostala, syn sa narodil rovno hnedooky
a zatial ich ma stale hnede
a dcera ma modrozelene od narodenia..
Me se zacaly menit v 10ti letech a segre - bacha - az tedka v 35ti!!!
Ja mela oci do 5let sedo modre v 6letech konecna barva tmave zelena ![]()
@Pudloslava píše:
Me se zacaly menit v 10ti letech a segre - bacha - az tedka v 35ti!!!
Tak to vypadá, že barva očí není jistá celý život! ![]()
Holky nevite mala bude mit rok a pul a stale ma bez jakekoli zmeny šedo modre kukadla. Spis se mi zda ze od narozeni jsou spis světlejší. co myslite? mam jeste čekat nejakou vyraznější změnu?
@Kytkaa Syn má také stále modré oči a vzhledem k tomu, že máme oba modré oči, tak ani nečekám, že by se mu nějak ještě změnily ![]()
Syn mel modre po narozeni a nevim jak dlouho, protoze az ted nekdy jsem zacala pozorovat ze je ma spis sede
@Martina18 dekuji za info
takze je mozna tahle vyrazna zmena… no uvideme ![]()
@barca93 no ja mam zelene, manzel zelenohnede (spis hnede). Tuto barvu oci ma pouze jeho otec. A ciste modre ma i moje babicka jinak nido odstin modre nema.
Dcera měla modré do dvou let a pak to vzala přez šedou do zelené. Ta už jí asi zůstane. Byly jí tři.