Od nástupu do školky pořád dokola nemocná - už nemůžeme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.1.22 14:37
@adamcoka píše:
To mě přivádí k tomu, že mě štve ta vysoká hranice odchodu do důchodu.

Teta měla 50 a tři děti a šla do důchodu. Od té doby si užívá vnoučat, je tam kde potřebují, postará se o marody, nakoupí, uvaří a všichni si to chválí a je šťastná.

Moje máma měla nedávno 50, dělá náročnou práci a teď „na stará kolena“ chce práci změnit, protože jí to ubíjí. A já nemohu počítat s tím, že by mi takto pomáhala s dětmi. Do důchodu půjde za 15 let, kdy ji bude 65. Mě bude 41 a fakt nemůžu s děti čekat na to až bude na důchodě, aby mi trochu pomohla.

Vidím to u švagrové, dvě malé děti a její rodiče na důchodu - renta a invalidní. A oba kolem vnoučat běhají, hlídají snad pořád. Vaří a postarají se, když maminka chce jet na nákupy a za kamarádkami.

Je mi tak líto těch maminek, které nemají tuto podporu a i těch starších, že ještě v 65 musí pracovat a nemohou trávit čas zaslouženým odpočinkem a s vnoučaty.

Ale to je téma trochu jinde, jen mě to vždycky štve. :cert:

Bože, mluvíš mu z duše! Pod to se podepíšu.
Zakl.

• Citovat
  • Upravit
1074
27.1.22 14:40
@Anonymní píše:
@adamcoka Kamarádky mám, ale všechny z nich mají takéž děti a chápu, že se jim k jejich dětem nechce pouštět prokazatelně nemocné dítě.. :roll: Navíc jsem si jistá, že kdyby to byla nějaká nenadálá situace, pomohly by určitě (třeba už mi dceru ze školky vyzvedávaly, když volali, že má teplotu) a postaraly se, než jsem dorazila z práce. Ale když se jedná o dlouhotrvající záležitost, tam mi asi úplně nevypomůžou.
Já nad tvým navrhem v podobě chůvy popremýšlím…nejak se to ve me ale pere, přiznám se.. Nějak mi nejde přes srdce, ze by táta a máma pracovali a o dítě se starala chůva. Je samozřejmě otázka, jestli by to nebyla lepší varianta, než momentální no.. :roll:
Zakl.

Neber to tak. že vy pracujete a ona se stará. Ale ona vám pomáhá. A třeba najdete nějakou hospodyni, co třeba pomůže i tak, že uvaří či lehce uklidí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
27.1.22 14:44

U nás to stejné. Do nástupu do školky byla dcera extrémně zdravá, od září byla ve školce celkem 5 dní. Teď už jsme se z toho celkem dostali, ale včera na ORL jí zjistili chronický zánět na sliznici, takže bude doma do března. No nakonec mi to nevadí, protože ve školce je pořád dokola Covid a všichni musí do karantény, tak to si neumím představit. Naštěstí si ji můžu brát do práce, takže žádný problém. Ve Tvém případě to musí být strašně náročné. Ale je to tak všude, u nás ve školce-ve třídě- bývá tak 5-6 dětí z 26ti a ti co tam jsou, tak jsou stejně nachcípaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24552
27.1.22 14:58

Zakladatelko,
hodně sil přeji, zvláště těch psychických.

Myslím že hodně rodin to má podobně, možná ne až tak ale přece. Představ si, kdyby muž ten HO neměl.

My nemáme možnost HO ani jeden. Pracuji jen tři dny týdnu, manžel klasicky pondělí až pátek. Dítě z MŠ přinese virózu (teď pomíjím covid), za dva až tři dny to má školní dítě. Takže se tu střídáme jak apoštolové na orloji. Beru si dovolenou, OCR, manžel je OSVČ takže tohle nemá a jde třeba do práce o víkendu… Nemocný děti byly od začátku školního roku jednou v září, jednou v říjnu, v listopadu ne ale zas celý prosinec covid, než postupně jsme byli pozitivní a karantény ještě postaru 14 dnů. Aspoň starší se snažím do školy dávat když má třeba rýmu nebo slabší kašel, aby nezameškala. Umí si slušně odkašlat, vysmrkat…mladší ve školce kýchne, z nosu vyjede nudle a už volají ať si pro něj přijdeme (chápu).

Atestaci bych taky měla dělat, ale odkládám to. Jak bych si dělala praxe a kurzy v mých nepracovních dnech, když je potřebuji na hlídání marodů. Nezbývá mi než spoléhat na to, že mě z práce i přes časté absence nevyrazí.

O chůvě jsem uvažovala. Dala bych jí 90% svého platu a to mi za to prostě nestojí. Nedělám kariéru, abych do práce chodila jen pro tu činnost a ne jako zdroj obživy.

Aktuálně přemýšlím, že bychom za opatrování marodů platili babičce, čerstvě v penzi. Té bych dala třetinu či polovinu denního výdělku, to by se vyplatilo jak mně, tak by děti měly dobrou péči a babi by se cítila užitečná. Je to tak dokonalé že to určitě nevyjde :D

Jo a trochu počítám s tím, že budu muset v práci skončit a třeba ještě rok být doma (tedy na Úřadu práce) jen tak. Když se uskrovníme, přežili bychom to. Sice nechci, aby k tomu došlo, ale snažím se přesvědčit samu sebe, že ani to by nebyl konec světa.

Držme se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24552
27.1.22 14:59

V naší školce je teď 9 dětí ze 3 tříd :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
27.1.22 15:06

Náš je ve školce 2. rokem a tak, jak marodí letos, nikdy nemarodil :zed: Od září jedeme styl 3 dny školky, 3 týdny doma. Když ho dám nedoléčeného dřív, třeba po 2 týdnech s kašlem, lehne během 1 dne. Dávám déčko, céčko, imunoglukan, rybí tuk, ovoce a zeleniny kopec a :nevim:
Doma jsme z toho už nešťastní, mě v práci nechtějí nechávat, abych chodila na OČR a neschopenky, ani jeden nemáme možnost pracovat HO, no lepíme to, jak jen se dá…Hlídací babičky, dědečky nemáme a musím říct, že po tomhle podzimu a zimě budu tak o 10 let zestárlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
27.1.22 15:21

Moje kamarádka má to samé, ale je doma s mladší, tak sice hlídání neřeší, ale pak to chytne i malá a litá okolo dvou dětí. U nás ve školce říkali, že takovou nemocnost nikdy neměli.
Chjo snad bude brzy lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
27.1.22 15:24

Zkuste konvičku 2× denně, pokud dcera netrpí na uši. Za nás se konal zázrak a od té doby, co konvičkujeme ráno a po příchodu ze školky, tak nebyl nemocný. ŤUKÁM. Bacily ani viry nemají šanci se uchytit. Konvičkujeme od listopadu a docházka v podstatě 100%, do listopadu, tam byl párkrát, protože rýma a kašel nebo teplota…Navíc se tím otužuje nosní sliznice… Dáváme déčko, céčko a imunoglukan, ale zabrala až konvička se solí za pár korun :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.22 15:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky, téma spíš pro vypovídání, zázračnou radu nečekám :roll:
Pro osobní informace poprosím anonym.
Mám pocit, že s manželem už saháme na dno fyzických a psychických sil..
V září dítě nastoupilo do školky a já se vrátila po 3,5 letech rodičáku do práce.
Ač jsem jí považovala vždy za otužilou a zdravou, s nástupem do školky se to zlomilo - ještě ve školce nepobyla déle než 2 dny v kuse. Třetí den rýma, teplota a dalších 14 dní doma. A takhle jedeme od září do teď. Protože manžel DÍKYBOHU pracuje z domova, povětšinou si dítě nechá doma on, stará se o ní, do toho pracuje a já jdu do práce.
Protože to není záležitost jednoho měsíce, ale posledního půl roku, oba už padáme na hubu. Manžel počítá hodiny, kdy přijedu z práce, sedne k počítači a do půlnoci pracuje a dohání, co nestihl. Mně příchodem z práce začíná druhá směna - úklid po celém dnu, uvařit, vyprat, věnovat se dítěti, které je po celém dni doma opravdu hooodně natěšené a do večera se mě nepustí. Nechápejte špatně, já nejsem žádná kariéristka, rodina je pro mě na prvním místě a o to hůř jsem na tom psychicky, když od nich ráno odcházím. Jenže jsme to s manželem probírali a když bych zůstávala pravidelně na očr, vycházelo by to v práci tak na 4 dny v měsíci. Jinak je dítě nonstop s rýmou a kašlem, tudíž mi ho do školky nevezmou. Pacienty mám na sál objednané měsíce dopředu, nemám v tomto absolutně flexibilní práci. Navíc pracuji v soukromém sektoru a vím, že chodit do práce 4 dny v měsíci, po pár měsících už bych chodit nemusela vůbec :nevim: Do toho si musím ze zákona udělat atestaci, takže týden v měsíci mám povinné školení kdesi a do toho učení doma na zkoušky.
A já už nemám sílu, kde brát čas a energii. S manželem jsme si oporou, ale cítím, že na oba je toho už hodně. Víkendy jsme vždy trávili společně na výletech nebo v přírodě, teď oba nabíráme síly na další týden.
Babičky daleko, navíc obě pracují. Dítě bere od září colostrum i vitaminy. Prošli jsme imunologií, alergologií, nikde žádný problém.
Už si pohrávám i s myšlenkou, ze prostě práce nechám.. Na druhou stranu, od gymplu jsem na tomhle dřela, vysoká nebyla žádný med..mam zůstat doma kvůli rýmě a kašli? :?
Dneska jsem s dcerou zůstala doma já a už se úplně sesypala. Ležím s migrénou a přemýšlím, co dál. Já věděla, že návrat do práce bude náročný, ale že to bude vypadat takhle, mě nenapadlo.
Co Vaše děti a nástup do školky? Nevím o nikom jiném, kdo by to měl až takhle. Ve školce, kde jsem se včera stavovala pro věci, mi učitelka říkala, že koukala na docházku a že tam dcera byla celkem 13× 8o

Mám to úplně, téměř do puntíku stejně. Jen pracuji ve školství a na poloviční úvazek. Takže v tomhle mám trochu výhodu. Ale dítě je doma od listopadu v podstatě stále. Já vždy ráno letím do školy oducit si hodiny a hned po tom letím domů. Manžel je také na HO. Do toho si dodělávám pedagogické minimum a ještě jednu aprobaci. Takže se musím učit, psát seminarky a ještě dělat přípravy. Prarodiče nemáme. Já padám na pusu. Víkendy tedy jezdíme ven do přírody, protože bych se zbláznila. Potřebuju relax. A přesně jak píšeš, člověk přiletí z práce a doma druhá šichta, a hlavně zabavit dítě. Je to na palici. Radu tedy nemám, ale úplně Ti rozumím. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.22 15:45
@Anonymní píše:
Holky díky všem! Trošku jste mi zvedly náladu, když vidím, že v tom nejsem úplně samy :nevim: hodím do sebe ibalgin a vyhrabu se konečně z postele.
Abych odpověděla všem hromadně: Myslím, že pro budování imunity dělám od malička, co se dá. Razím názor, že neexistuje špatné počasí, jen oblečení. Chodíme ven každý den, ať prší nebo sněží. Máme psa, takže taková odpolední rutina. Od nástupu do školky jedeme v colostru, imunoglukanu, rybím oleji, vitamínech. Ke svačině má vždycky, úplně vždycky ovoce. Doma nepřetápíme, větráme, v noci máme 19st.
Po návratu že školky už i vystříkáváme nos a pro večerníčku inhalujeme vincentku.
Takze Vám můžu říct, že když v úterý večer po 2 dnech ve školce zakašle, vážně bych byla zralá na ten neurol, jak tady někdo psal.
Zakl.

To je opravdu, jak kdybych to psala já. Přesně stříkáme mořskou vodolu, inhalujeme, rybí olej, imuniglukan a stejně nemocný :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.22 17:50

@florenc Dcera má s ušima problémy od půl roka, protože má prý zúžené obě Eustachovy trubice. To bylo jediné, co nás před nastupem do školky trápilo a jak jsem si stěžovala :roll: Kdybych jen tušila..
To je tak mimochodem další věc..od září, kdy chodi do školky a má pořád dokola rýmu, byla už 3× na píchání :(
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.22 17:59
@Anonymní píše:
Mám to úplně, téměř do puntíku stejně. Jen pracuji ve školství a na poloviční úvazek. Takže v tomhle mám trochu výhodu. Ale dítě je doma od listopadu v podstatě stále. Já vždy ráno letím do školy oducit si hodiny a hned po tom letím domů. Manžel je také na HO. Do toho si dodělávám pedagogické minimum a ještě jednu aprobaci. Takže se musím učit, psát seminarky a ještě dělat přípravy. Prarodiče nemáme. Já padám na pusu. Víkendy tedy jezdíme ven do přírody, protože bych se zbláznila. Potřebuju relax. A přesně jak píšeš, člověk přiletí z práce a doma druhá šichta, a hlavně zabavit dítě. Je to na palici. Radu tedy nemám, ale úplně Ti rozumím. :hug:

Děkuju za podporu :hug: Já už vážně nevím, jak z toho ven. Jedno kýchnutí, jedno popotáhnutí a mně už se udělá úplně fyzicky zle od žaludku. Teď byla dcera doma od minulé středy. Říkala jsem si fajn, v pondělí školka, aspoň na chvíli, manžel aspoň něco v klidu odpracuje, já budu moci být trochu v klidu v práci. V noci přišla do ložnice s teplotou. To už jsem obrečela.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.22 18:29

Máme to samé, ja jsem teda na rodicaku s druhým, tak to není takový stres. Je to zajímavé, loni, první rok školky/jeslí, když jsem pracovala, tolik nemarodila. Letos je to o moc horší. Hlavně teda je dcera po těch rýmách nahluchlá. Půjdeme na vyndání nosní mandle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.22 19:02
@Anonymní píše:
Děkuju za podporu :hug: Já už vážně nevím, jak z toho ven. Jedno kýchnutí, jedno popotáhnutí a mně už se udělá úplně fyzicky zle od žaludku. Teď byla dcera doma od minulé středy. Říkala jsem si fajn, v pondělí školka, aspoň na chvíli, manžel aspoň něco v klidu odpracuje, já budu moci být trochu v klidu v práci. V noci přišla do ložnice s teplotou. To už jsem obrečela.
Zakl.

Já už se smířila s tím, že půjde do školky možná v březnu, spíš v dubnu. Je to šílené. Štve mě to kvůli práci. Konečně jsem našla co mě baví a naplňuje a nemůžu se tomu pořádně věnovat. Chůvu sice platit můžu, jenže přesně, za ní dám 80-90% platu ne-li celý.
Napadá mě, nemáte u vás firemní školku/jesle, jde je méně dětí? Často slycham, že prý děti ze soukromých školek jsou nemocné méně. Ale nevím y vyzkoušeno nemám. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22770
27.1.22 19:32

Letos to byl mazec. Na konci zari oba zanet prudusek-mesic doma a pak jel mladsi 2 dny skolka+tyden doma a tak porad dokola. Az sem je zacala vyzvedavat po obede kazdy den a od te doby klid. Mam zkraceny uvazek, tak si to mohu dovolit, ale nemam tak vubec zadny cas bez deti, kdy bych nebyla v praci+musim delat nekdy po vecerech az deti usnou. Ale lepsi dopoledne ve skolce nez nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí