Od nástupu do školky pořád dokola nemocná - už nemůžeme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17030
30.1.22 15:02

Mimochodem - můj syn už zas „lehl“ - rýma a s ní spojený kašel..A i když nemusím řešit hlídání, taky už jsem z toho unavená a i když učitelky ve školce chválí, že jim „nepašuju“ nemocné dítě do školky, říkám si, co si asi pomyslí :(. A připravuju se na „boj“ se znuděným synen - ono i na HO se fakt musí pracovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
30.1.22 15:28
@Anonymní píše:
Je to tak. Moje maminka nechápe, když ji říkám, že dítě ve školce doslova kýchne a rodič musí naklusat a do hodiny vyzvednout :nevim: Mně prý učitelky dávaly i kapky na kašel a na rýmu :mrgreen: Dneska nepředstavitelné :mrgreen: Včera mimochodem měly ve školce 16 děti, z 90 :roll:
Zakl.

Nebyla by možnost změnit školku, kde mají trochu volnější přístup k rýmě a kašli, nebo najít nějakou jinou variantu? Já dávala děti na pár dní v měsíci do lesní školky a tam se na rýmy moc nehrálo. I v naší státní školce trocha kašle nevadilo, to by tam jinak některé děti nebyly přes podzim a zimu skoro vůbec.

Je ale fakt že už to je dlouho, dobu covidovou jsem naštěstí ve školce nezažila. I když moje děti takhle moc nemocné naštěstí nebývaly.

Držím pěsti, místo být náročné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.1.22 15:56

Tak balíček je na cestě, věřím v sílu eukalyptu a tymianu! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
30.1.22 17:00
@Bubla Bůčková píše:
Tak balíček je na cestě, věřím v sílu eukalyptu a tymianu! 8)

Tak drzim palce, at se to u vas taky osvedci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
31.1.22 05:49
@Bubla Bůčková píše:
@Terez001 poradíš mi prosím značku? :srdce:

Ahojky, nic speciálního, kupuju jen Mollers, seženeš v každé lékárně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17030
31.1.22 06:33

No u nás se to rozjelo v plné polní :-( Nasazuju Ambrobene, kapky do nosu, tymiánovku a vincentku na inhalaci..

Sobě bych nejraději nasadila čokoládu nebo alkohol, ale na jedno mě bolí zuby a na druhý - musím pracovat a dáma po ránu nepije :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
31.1.22 07:23
@Terez001 píše:
Ahojky, nic speciálního, kupuju jen Mollers, seženeš v každé lékárně

Díky moc, dojedu teď kolostrum kozí a pak plynule přejdeme (vrátíme se) k rybímu tuku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.22 21:04

U nás celý podzim to samé, 2 dny ve školce, týden doma, bohužel máme taky typ školky, kde nesmí pomalu zakaslat ani při příchodu z procházky. Řešila jsem to s nima já i manžel, že dítě je doma zdravý, ale stačí že vyleze ven a nadýchá se studenýho vzduchu, chlap na to trpí taky - celou zimu a jaro mívá oteklej nos a odrenej z rýmy ještě v kombinaci s alergiema, starší ve škole naštěstí v pohodě, doma pobyl jen pár dní když zvracel, měl teplotu apod.,teď poprvé za celý covidí blázinec pozitivní test…a neni mu až na lehkou rýmu absolutně nic. U nás schytává hlídání manžel, já home office nemám, ale když jsem přišla z práce a viděla ten bordel, co mladší zvládla vyrobit přes den, musela jsem si nejdřív něco nalít a jít to takhle dál, byl by ze mě asi alkoholik a z muže troska - už to taky pak nedával, v práci bych to jinak mohla zabalit, naštěstí po půlce listopadu se to zlomilo a do Vánoc chodila, po nich taky a karantény se nám úspěšně vyhýbaly. Byla sem s ní i u dr., abych kdyžtak měla v ruce, že je ok, ale na jak dlouho že? Dr. zadny problém sice nenašla, doporučila jen posilovat imunitu a v těch začátcích dávat sirup Kaloba, ten to prý někdy zarazí, aby se to nachlazení nerozjelo. Ale za týden stejně pšíkala zas a taky jsem se každýho zakaslani děsila, jednou je vrátili ze školky proto, že kašlala den předtím, kdy ale neříkali nic. To už byl manžel na prášky, ještě k tomu jí ráno vodí…já vyzvedávám odpol.oba a obiham s nima kroužky, kam toho tedy taky moc během podzimu nenachodila a já ještě k tomu týden marodila se zánětem dutin. Sotva mi zabraly ATB, začala malá chrchlat, paráda. Ale to jsem si jen prodloužila neschopenku, dr jsem se stejně ještě nezdála ok a chtěla mě je nechat dobrat doma, pak na kontrolu vc. ORL. Jenže u nás mi spíš projde marodit sama než být na OČR s dítětem. Takže to řeším občas i tak, stejně to od ní chytáme oba. Babičky do toho nejblbějšího období měly zrovna covid, jinak teda aspoň tchýně občas pohlídá, ale taky ještě pracuje, naštěstí jen pár směn v měsíci. Když jsem se vrátila při RD na 2 dny v týdnu do práce a prisel covid, kdy zavřeli u nás i soukromé školky, hlidala malou (2,5 - 3r) a prvňák byl doma s tátou, ale to byla ještě dost pohoda. O rok později 2.lockdown i skolek, já v nové práci ve zkušebce na HPP, to už nešlo, skončila jsem, za ty peníze co dávali (šlo spíš o brigádu, jen na smlouvu kvůli ÚP) bych ani hlídání nezaplatila, stejně jsme dostali covid a po 3 týdnech doma už jsem chodit nemusela. Prosím anonym kvůli práci a infu o zdr. stavu.

• Citovat
  • Upravit
17030
6.2.22 20:48

Syn byl ted tyden zase doma..zitra mel jit do skolky..No a dnes zacala dcera pokaslavat..A je pozitivni na covid - ag zatim. Deltu prodelala pred 4 mesici - dostala i ATB. A ja uz nevim, jestli se tomu smat nebo brecet..Manzel jde na očr, ja budu delat z domu (to bych delala stejne) a za 5 dnu si zajdu na PCR.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
6.2.22 20:54

@Králičice my máme za sebou i odběr krve a zítra ráno ještě nějaké výsledky budou. Chtěla jsem ho nechat ještě týden doma, ale jestli mi na „zdravý“ dítě vystaví ocr nevím, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17030
7.2.22 04:21

@Bubla Bůčková - u nás máme rozumnou doktorku - ta by v tvém případě to očr vystavila na doléčení.. držím. Mimochodem - ano jsou 4 ráno a já zapínám pracovní pc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.2.22 07:10

@Králičice skřivan :D já pracuju spíš do jedny a do osmi spím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie