Od roka může jíst všechno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.9.13 20:39
@chatwenna píše:
Jak se vyrovnavate s timto tvrzenim…?

Podle moji babicky to znamena, ze uz muze Vojta tavenaky, mineralky, rizek, pribinacky, gulas, nutelu…

Ja se porad snazim varit malemu zdrave, od roka se nam zmenily hlavne obedy, ale svacinky, vecere zustaly stejne…
Uz mu nevarim zvlast, ale varim tak, aby to jidlo mohl bastit - dochucuji az sobe na taliri.
Jenze porad se setkavam s nepochopenim okoli a nalepkou „blazniva matka, co moc cte“.. Ale prece neni normalni, aby mel pred tremi tydny batatove pyre s kralikem a dneska gulas s houskovym. Vzdyt i pro to jeho bricho by to musel byt strasny sok…

Takze, jake jsou vase odpovedi, kdyz se vas ptaji „A proc to nemuzeeeee??!“?

Znám to také u prvního dítka, chce to brát jedním uchem tam, druhým ven, pokud o to dotyčná osoba stojí, něco i třeba vysvětlit proč. Já už mám výhodu, že mám děti 4 a nikdo už mi nic neříká, nikdo už to neřeší, v porodnici si na mě nikdo nedovolil, doktor mě taky neseřve za nějakou blbost, lidi si myslí, že už mám zkušenosti :) prdlajs mám, u každého dítěte je musíte získávat znovu, ale je fakt, že to není jak s jedním. Ale už neprudí a to je hlavní. Teď čekáme páté a to už bude úplně klid. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
19.9.13 20:43

Klep klep, ale až na mou 86letou babičkou, která by všechno sladila :roll:, mám okolí na jedničku. Moje mamina mě včera dokonce zpucovala, jak jsem mohla dát klukovi v 10měsících pomeranč :mrgreen: hrůůza! Jinak jak už tu bylo mnohokrát řečeno, neargumentuju, je to prostě tak a hotovo. Ale až na babi mi do toho nikdo nekecá, bohu dík :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
19.9.13 22:00
@chatwenna píše:
Takze, jake jsou vase odpovedi, kdyz se vas ptaji „A proc to nemuzeeeee??!“?

Ahoj, zatím se nás to netýká, ale mám připraveno:
„Protože se snažíme pečovat o její zdraví.“
„Protože se snažíme o správné stravovací návyky.“
„Protože pro ni chceme jen to nejlepší.“
příp. drsnější:
„Protože o tom, co bude či nebude jíst, rozhoduji já.“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
19.9.13 22:29

Nejlepší hláška mýho tchána je: „Ale to je dietní, je tam přece zelí.“ (netýká se dítěte, ale nás, když se ošíváme u zelňačky, kde je víc klobásy než zelí :lol: )

Moje maminka má na to zase trochu jinou parafrázi: „Ale to je zdravý, vždyť to je zelenina!“ (smažený květák nebo obalovaná cuketa :lol: )

Neříkám, že si čas od času nedáme, kór na návštěvě, ale ta interpretace toho, co je zdravý, mě dost často baví, zvlášť, když vím, jak maminka vaří/smaží :mrgreen: Ale asi před měsícem jsem jí nechala prvně udělat malýmu oběd, byla šťastná a moc se snažila, ten kousek masa opekla dokonce na čerstvém másle a pak už jen podlejvala vodou, hned mi to hlásila, dokonce koupila bio kuře :lol: On to pak prevít nejed, protože se tak snažila, aby to pořádně propekla (a nemoh dostat toxoplazmózu), že to bylo úplně vysušený :mrgreen: Ale aspoň nějakej pokrok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
19.9.13 22:32

@Svandu Jo tak to miluju, když někdo „ničí“ cuketu, celer a nevím, co všechno, smažením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
20.9.13 09:56

No toho se desim u tchanovcu.. jejich vnoucata sou uz sice starsi ale prece. Minule nam tchan vypravel ze byli s detna na hristi, vzali jim sebou bramburky a kdyz je tam jedla jejich maminka tak ji jeste placl pres ruku a rekl ji " nechas to bejt, to je pro deti". Nemluve o tom ze pokazdy co nekam s nima jdeme tk kazde z deti ma sebou flasku hodne silne preslazene stavy a susenku, a to prosim i kdyz s nima nekam deme jenom tak na hodinku ihned po obede:-) to fakt netusim co budu delat, zase nechci bejt za svini ktera nepujci babicce a dedeckovi dite..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
20.9.13 10:24

A kdyz jsem minule videla jak tchyne vari.. ja kdyz delam kure, dam tam kousek masla a podlejvam vodou nebo vyvarrm kdyz mam.. ona delala kureci stehna a pekne to zalila asi pul flaskou (nebo jeste vic?) OLEJE!!! no to sem nechapala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
26.9.13 13:20

Edit chyba

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
26.9.13 13:33

Já jsem před několika dny naštvala mojí mámu, v sobotu k nim jdeme na oběd a nabídla, že malé uvaří polévku, jak jsem se začala vyptávat co do ní dá, byl oheň na střeše… Co je na tom špatného, že mě to zajímá? :nevim: Tak se urazila a řekla, že nic dělat nebude… :lol:
Sestra dávala už 14 měsíční neteři schwarzwaldskou šunku, pila jí jen granulovaný sladký čaj, mojí malé nabízela už v 10 měsících, jestli by si nedala solené krekry, no jsem exot v naší rodině asi. Nejhorší na tom je, že se pak nedá rodině to dítě svěřit, protože jen se za vámi zavřou dveře už jí cpou něco co nechcete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí