Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bohuzel, nachlazeni/ viroza je kontraindikaci k odberu choriovych klku pro zvysene riziko komplikaci. Urcite bys nemela mit zvysenou teplotu. Uvidis, jak ti zitra bude, pripadne zavolej na pracoviste, kam mas k odberu jit a porad se. Kolik presne jsi ted? Nekde se CVS dela do 14+0. Drzim palce.
@Cirrus fibratus píše: Více
Právě jsem už 13+4, takže v pátek je poslední možnost. Já se zatím cítím dobře, ale jsem s dítětem pořád doma, takže to na mě skočit může.
Ještě napíšu, jak to dopadlo, kdyby nějaké maminky měly podobný problém.
Včera a dnes jsem měla teplotu 37°, nejspíš teda z nervů. Kašlání se trochu zlepšilo, na poslech u doktorky jsem čistá, v krku nic, cítím se dobře. Na odběr mě vzali, pan primář říkal, že se nemám čeho obávat, žádné komplikace by to způsobit nemělo.
A ještě jeden update pro maminky se stejným problémem - po odběru vše ok, žádné komplikace, břicho nebolelo a výsledky dopadly v pořádku, Down se nepotvrdil.
@Anonymní píše: Více
tak to je super, přeju úspěšné těhotenství
Dobrý večer. Dnes jsem byla na 1. screeningu a kvůli regurgitaci a zvýšeném ductus venosus mám riziko Downova syndromu 1:170. V pátek jdu tedy na odběr choriových klků pro potvrzení/vyloučení. Už tak jsem z toho vyřízená a do toho mi dnes onemocnělo starší dítě. Už pár dní pokašlává, ale žádná hrůza, no dnes se mu to rozjelo úplně i s teplotou 38°.
Já se samozřejmě bojím, že to chytnu taky, respektive to pokašlávání máme společné.
Vylučuje nachlazení/lehčí nemoc odběr choriových klků? S horečkou bych tam teda nejspíš nelezla, spíš mě zajímá, když je pak nějaký klidový režim, tak jestli zrovna kašel není opak klidu…
Je to poslední termín pro odběr, potom už budu v pozdním týdnu a muselo by se pár týdnů čekat na odběr plodovky.