Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dřív se na to dávaly kapačky v nemocnici. Oni to na kontrolách hlídali a jak viděli, že po prvním trimestru žena dál hubne, tak ji to doporučili. Dneska nevím.
Mě třeba nebylo blbě po bebe sušenkách, tak jsem je měla po ruce a zajídala to tím. Na kuře jsem si musela natírat Gervais, abych ho pozřela. Pak taky kyselé okurky k jídlu mi pomáhaly. Pamatuji si, že jsem v noci zhltla nanuk (přitom normálně mi zmrzlina ani nechutná). Držím ti palce, ať najdeš alespoň něco, po čem ti blbě nebude. Teď mě napadají oříšky, ale to je málo. Snažila jsem se jíst, na co jsem měla chuť a zajídat to křupkama třeba. Nebo tou kyselou okurkou ![]()
V tom nejhorším období jsem existovala jen na piškotech a vodě, suchý rohlík, suchá rýže s mrkvi a postupně přidávala jako na dietě při střevní chřipce.
Nejdůležitější bylo nemít prázdný žaludek, takže jsem pořád zobala piškoty. Nejlepší byly ty mini seditky, někdy mě natahovalo z toho, že jsem musela velký piškot ukousnout.
Drž se, přeji ať to přejde co nejdříve a kdyby opravdu nic nepomohlo, tak na kapačky do nemocnice. Dehydratace je nebezpečná.
Pokud bys zvládla rehydratacni roztok, tak můžeš zkusit, v lékárně mi dali Kulíška, ale měl teda příšernou chuť, překvapivě to na žaludek ale nevadilo.
Nepomáhá nic, jen to musíš přežít. Měla jsem to podobně, v určitých týdnech jsem ani nemohla pít vodu, prostě to nešlo. Obligátní piškoty nebo sušenky nebo nemít lačný žaludek mi vůbec nepomáhalo. Já k tomu měla ještě šílený exém po celém těle, takže k tomu zvracení jsem se mohla uškrábat. Zkrátka „nejkrásnější období ženy“
. Ale za dítě to opravdu stojí. Vydrž. ![]()
Ahoj, mám ted ukončený 16tt a až teď mě opustili nevolnosti. Jinak jsem je měla taky šílený, hned asi od 7 týdne. Neudržela jsem nic, jídlo ani vodu. Voda byla nejhorší - byla hrozně těžká, takže sem přežívala na sladkých limonádách, které jsem ředila perlivou vodou. Jediný co mi dělalo dobře bylo nějaký ovoce, banán, jablko, kolem cca 10 týdne sem zvládla rohlík třeba jen se šunkou. Čekala jsem na 12 týden kdy se to konečně zlomí ale vydrželo mi to teda až do tohoto týdne, teď mám pár dní klid, tak snad už se to nevrátí
Jinak od začátku těhotensví jsem zhubla asi 8-10Kg. Doktor to zatím neřešil, protože je z čeho brát. Uvidíme na další kontrole, poslední sem měla první týden v říjnu a od té doby mám další 3 kg dole, To už se mu asi líbit nebude ale doufám že do další kontroli za 10 dní aspon kilo naberu ![]()
Měla jsem to u obou. Měla jsem Torrecan, ten nepomahal. To uplne nejhorší pak přešlo nekdy v půlce, ale prozvracela jsem jinak celá těhotenství az do konce.
Xonvea jeste asi ani nebyla, ale byly jsme domluvene s doktorkou, ze pokud bych třeba 2 dny za sebou neudrzela žádné tekutiny, šla bych do nemocnice na kapačky. Ja to ale mela vždy třeba jen jeden, kdy jsem neudrzela hlt vody a ten další uz jsem po douskach zvladla třeba Colu. A ten další den neco sníst, než přišel další den, kdy jsem neudrzela nic. Jo, vypila jsem strasne Coly, normálně ji nepiju, ale ta jediná mi dělala trochu dobře.
Mě pomáhali zázvorový lízátka, studená, ale vyloženě ledová cola z mrazáku a vodový nanuky..
Ovoce kousek banánu a suchou rýži
@Anonymní píše: Více
Měla jsem to tak u všech třech těhotenství. V prvním to bylo nejhorší a měla jsem i medikaci - torecan. Pomáhalo mi nemít nikdy úplně prázdný žaludek. Hned po probuzení doušek studené coly. Pak pár piškotů se sladkým čajem. Blbě mi bylo furt, ale aspoň jsem tolik neblila.
No a pak vypozorovat, co sneseš. Já v sobě byla schopná udržet banán. Pak krupicovou kaši - vařila jsem i třikrát denně. Snědla jsem tuny krupicové kaše, než se to dítě narodilo. ![]()
Nepomohlo nic, jen to přečkat.
Je fajn že můžeš pít. Jestli už teď nejsi uplně vyhublá nemusíš se ani strachovat, holt to tělo zatím potáhne ze zásob.
Já prvních 18 týdnů jen hubla a mezi 7. a 12. to bylo uplně raketově, protože jsem neudržela absolutně nic. Později treba mandarinku, nebo uvařený brambor. Nějakým zázrakem jsem ale mívala výsledky krve v pořádku.
Pamatuju jak jsem vždy visela přes záchod a říkala si, že už mi asi nikdy v životě nebude dobře.
Přejde to!
U obou do 17 týdne děs a pak to trvalo ještě do 30 týdne ale už se to dalo nějak přežít. V obou těhotenstvích jsem říkala že toto nemůžu přežít, že další dítě fakt už nikdy ale když to miminko poprvé uvidíš, tak všechno zapomeneš. ![]()
@Sonmi píše: Více
Wow, jsi hrdinka, že jsi to zvládla absolvovat v takových nevolnostech 3×! Mně je blbě, i když ne tak moc jako vám tady, něco totiž jíst můžu a šílím z toho…
Přešlo mě to v 7 měsíci. ![]()
Zkoušej a uvidíš, co ti udělá dobře a co ti sedne. Já pak nejraději měla jen suché sušenky a studené džusy a ovoce. Ale fakt jako hodně studené.
Jen si dávej pozor, pokud by ses cítila fakt hodně slabá tak si raději zajdi za lékařem.
Zdravím,
chtěla bych se tu poradit. Jsem podle ultrazvuku 10+6 tt a zhruba od osmého týdne zažívám šílené nevolnosti, poslední týden mi přijde ještě mnohem horší. Všechno vyzvracím, je mi neustále špatně a cítím se tak vyčerpaně a blbě, že je pro mě občas těžké i vstát z postele nebo od záchoda, podle toho, kde se zrovna nacházím. Je tohle normální? Udržím v sobě jen nějaké tekutiny, jinak v podstatě asi umírám hlady, dost jsem zhubla a vůbec si s tím nevím rady. Kolikrát se už cítím vážně zoufale, protože mi nic nepomáhá. Zkusila jsem Xonveu, to žádný rozdíl neudělalo a jinak se snažím jist lehká jídla a po troškách, ale to nepomáhá vůbec. Máte někdo podobnou zkušenost? Co jste s tím dělaly? Já už si nevím rady