Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak zas kdyby měla mít reakci na očkování teplotu a druhý den by byla dobrá, asi bych odjela.
Kdyby to ale měla být viróza, těžko říct, jak je to s rýmou a létáním.
Holky, nehádejte se, měla jsem si to naštudovat jako zodpovědná matka sama. Tečka.
KDyž čistě teoreticky zítra teplota nebude (ani vyrážka), místo vpichu není zarudlé, je možné, aby se pak ta reakce zase vrátila v sobotu nebo neděli opět horečkami? Zažily jste to některá?
S rýmou nepoletím, tam hrozí u tak malého nesmrkajícího dítěte poškození bubínku. Ale rýmu zatím nemá.
No, já tedy nevím, ale já bych nenechala dítko ničím očkovat 10 dní před odletem na dovolenou… už jen protože je organismus po očkování oslabený, tak není dobré ho zbytečně zatěžovat.
Dekuji takto valnemu poctu tazatelek o pouceni… ![]()
Je to samozrejme individualni, ale kdybych vedela, ze je to z ockovani, nejspise bych odletela.
Tak ono, kdybych věděla, že ta horečka bude jediná reakce, tak tady odletím, ale bála bych se, aby se neprojevila nějaká vážnější ![]()
Ale je fakt, že malý měl reakci zatím na každé očkování, jak na hexu, tak na pneumokoky.
Ja bych letela - pokud by nemel rymu nebo kasel.
S rymu letet je ocistec, sama jsem pristavala na Ibize s rymou jako hrom a tekly mi slzy jak hrachy, nechtela jsem delat sceny, ale letuska si toho vsimla a pribehla s horkymi kapesniky hozenymi do plastovych kelimku na piti a to prilozit na usi, uleva jako hrom…to jen takova rada…Na Kanary je to ovsem let pet hodin.
Ja takove to obecne poucovani nesnasim. Shodou okolnosti dcera v kvetnu na Kanarech dostala kasel, koupili jsme ji tam sirup a po navratu domu jsem ji sla pro sichr nechat poslechnout doktorkou a vzala s sebou ten mistni sirup na kasel. Podotykam, ze manzel umi spanelsky jako cesky a dopodrobna v lekarne popsal jaky ma kase a priznaky.
Ovsem doktorka si neodpustila poznamku, co jsme to koupili za shit, ze je v tom latka, ktera v ceskych sirupech neni
a proc s dvouletou letime k mori, ze tady bylo v kvetnu taky teplo, jen by se holt nekoupala v mori… ![]()
No ze jsem tam letela pote s trimesicnim miminem jsem ji ani nerikala, o blbe komentare jsem nestala a pred trimesicni kontrolou jen sdelila, ze jedeme na dovolenou. Bylo zari a ani se neptala kam - tady totiz bylo zase teplo ![]()
Ahoj a co se skusit poradit s doktorkou,předpokládám že k ní máš duvěru a tohle bylo jen špatné načasování.U nás reakce byla začala 11den trvala dva dny Anička měla 40,5 a Pavlíček 39 byli uknouraní a unavení po dvou dnech to z nich spadlo jak deka a byli v poho.Těžko říct jak to bude u vás ,já za sebe pokud zustane jen u té teploty a dr.nebude vysloveně proti tak bych jela.Ještě mě napadlo co skusit v pátek večer zajet na pohotovost.Držím palce at vše dobře dopadne.
marra píše:Marro taky jsem to před očkováním nečetla a neřešila…malý nikdy neměl žádnou špatnou reakci, tak co ? …až teď, když jsem měla jít na spalničky - jenže má rýmu, tak jsem to začla řešit a dověděla se, že reakce se dostaví takhle pozdě…kdyby byl zdravý, tak ho nechám a pak se budu taky divit
Tak ja verim,ze jakkozto prostudovana matka na internetu,si mohla doktorku pozadat sama o odlozeni ockovani ne?podle me je na reakci pozde,uvidis co bude v noci,a rano,kdyztak ji dej nurofen,a jinak budete muset byt doma
Ahoj,
reakci nase slecna mela take cca po temer 14ti dnech - teplotu, trochu unavena a pritulnejsi, ale jinak to celkem slo. Vzhledem k tomu, ze to trvalo cca 2 dny, tak ti to asi v tve dilematu nepomuze, ale muzes to zkusit probrat telefonicky s detskou dr a nebo na hygienicke stanici. Ja bych ale asi letela, pokud by to nebyly vysoke horecky, co se nedaji srazit a take by nemela zadne komplikace.
Ahoj, pokud by zůstalo jen u teploty ( žádná rýma, kašel ), tak bych letěla. Nebo když se ti to nebude zdát, tak si můžeš zkusit přesunout let na později. Snad už to během dneška bude ok.
Tiera píše:
Už se stalo, pozdě bycha…
souhlasím s JANI1, taky bych nenechala očkovat dítě pár dní před odletem a teď když píšeš že už se tak stalo, pak musíš uvážit, jestli je vůbec vhodné odletět, za mě NE. je oslabená, let je stresující, nikdy nevíš kdo tam na tebe něco v letadle nebo na letišti nachrchlá, neletěla bych. Zvlášť pokud měla horečku. Očkovat živou vakcínou před takovou cestou bych nedala.....můj názor, ne že mi tu hned budete nadávat ![]()
Lenka512 píše:marra píše:Marro taky jsem to před očkováním nečetla a neřešila…malý nikdy neměl žádnou špatnou reakci, tak co ? …až teď, když jsem měla jít na spalničky - jenže má rýmu, tak jsem to začla řešit a dověděla se, že reakce se dostaví takhle pozdě…kdyby byl zdravý, tak ho nechám a pak se budu taky divit
Tak ja verim,ze jakkozto prostudovana matka na internetu,si mohla doktorku pozadat sama o odlozeni ockovani ne?podle me je na reakci pozde,uvidis co bude v noci,a rano,kdyztak ji dej nurofen,a jinak budete muset byt doma…no holt všechny nečteme všechno
A to je nejspois chyba,ja pred kazdym ockovanim procetla tunu clanku,abych vedela co do mych deti narvou a jake budou priznaky,ja myslela,ze kazda matka to tak dela
![]()
Asi takhle, pokud by dítě mělo dneska už jen slabou horečku, pozorovala bych ho a pokud by se neosypalo, klidně bych letěla. Jen bych s dítětem nechodila 2-3 dny moc na sluníčko. Při vysoké horečce a osypání bych to konzultovala s lékařkou, ale pravděpodobně bych zústala doma.
Reakce po očkování býva den dva, myslím, že dneska už bude malá v pohodě ![]()
Matymu šíleně lítaly horečky, k tomu se mu po těle stěhovaly horký červený fleky - jeden jediný den. Prý bouřlivá reakce ![]()