Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, tak jsem dobalila… uff…
Večer pořád 37,5, ale večeřela normálně.. Nechám to na ráno, ještě ji přeměřím, čistě teoreticky se i kdykoli na letišti můžu otočit zpět.
Děkuji všem!!
snad bude vše v pořádku…jen jsem chtěla zmínit mojí zkušenost s mladším synem, když jsem se vracela z Floridy a u něj se zrovna v den odletu projevila nějaká viroza a měl celou cestu v letadle 39 teplotu…srážela jsem panadolem, jako bych to dělala doma, moc nespal a celou dobu jsem ho chovala…ono nic jiného nezbývá než to nějak překlepat..
ale u Vás je to jiné, Vy letíte tam, já se vracela domů…tak snad to bude dobré ![]()
Ahoj, tak jsem to krizem krazem procetla. Ja ti nevim, ale letam s detmi celkem casto a rymu maji skoro porad, nikdy me nenapadlo to nejak resit… Snad se ted do me nekdo nepusti
. Nikdy jsem si nevsimla, ze by detem ryma v letadle (nas let tedy trva dve hodiny) vadila vic, nez doma v obyvaku. Jako teoreticky ten problem chapu, v praxi jsem si nikdy niceho nevsimla. Ja bych si spis rozmyslela, co s nemocnym ditetem na dovolene, ale tu cestu zvladnete, neboj.
Teredes, ale ona je rýma a rýma. Já letěla s takovou tou hustou zelenou, ucpanym nosem a chycenyma dutinama, na ktere pri ryme trpim a byl to zážitek, normální vodovou rýmu bych neresila…
Hanka1 píše:beruska79 píše:Tiera píše:souhlasím s JANI1, taky bych nenechala očkovat dítě pár dní před odletem a teď když píšeš že už se tak stalo, pak musíš uvážit, jestli je vůbec vhodné odletět, za mě NE. je oslabená, let je stresující, nikdy nevíš kdo tam na tebe něco v letadle nebo na letišti nachrchlá, neletěla bych. Zvlášť pokud měla horečku. Očkovat živou vakcínou před takovou cestou bych nedala.....můj názor, ne že mi tu hned budete nadávat
Už se stalo, pozdě bycha…Jenze tady se uz stalo. Zakladatelka rekla doktorce, ze leti na dovolenou a ona pres to naockovala. Mozna nejsem ta spravna in matka, co necte pred kazdym ockovanim tunu clankum, co do ditete narvou. Nejsem ani bio eko prirodni matka, co rodi doma a odmita ockovani.
Hlavne ale mam dve deti a pracuju a rozhodne nemam cas sedet doma a studovat predem u spiciho mimina, jak by mohl a nemohl prdnout ci kychnout po ockovani. Samozrejme ze o ockovani premyslim, neockuju zbytecne kravinama jako ockovani proti sracce a chripce
Ale laskave mile damy nepodsouvejte zakladatelce vas nazor jaka je to priserna matka, ze si nezjisti nic o ockovani a jeste chce letet na Kanary. Vase dite to neni a Vase zodpovednost taky ne.
Ja bych po tomhle teda duveru v doktorku teda nemela a snazila bych se ji vymenit. Paradoxne ja menila pediatricku po e, co jsem ji skolila ohledne ockovani Varilrix - ona nebyla schopna si ani vlezt na net na vakciny.cz a tvrdila mi naproste nesmysly - takze ja misto, abych v praci neco delala, tak jsem pul dne hledala na internetu a studovala vse kolem Varilrixu, kontaktovala nekolik lekaru, abych to pani doktorce prinesla nastudovane. Paradoxne jsem svoji praci pak delala vecer…
Zakladatelko preji at to vse dopadne k tve spokojenosti, odletite a dovolena se Vam vydari. Kam letite? Ja bych letela na Gran Canarii az bych brecela, tak si to moc uzijte
Tiera píše:
Tak malá zatím ráno bez teplot, jenomže ráno teploty jsou všeobecně nižší.
Má lékařka mi na telefonický dotaz odpověděla, že tak pozdě to již v žádném případě reakce na Priorix být nemůže (!)
Na příspěvky řešící „co by kdyby“ již nereaguji. Přišla jsem si pro radu co dělat nyní, ne, co jsem měla udělat předtím.
Ostatním, které se mi snaží pomoc děkuju.
ptala ses, já ti radu dala, co dělat nyní-nejezdit a počkat až se to zlepší. pokud ovšem bereš jako dobrou radu jen většinu uživatelek co ti radí odjeď,tak je to pak těžké…
co se rozcilujes Berusko79, ona snad jasne doktorce rekla, ze odleta v tu a tu dobu pryc a doktorka pres to naockuje, kdyz se vseobecne vi, ze reakce byva kolem 10. dne - i se to da docist v pribalovem letaku u vakciny.
Doktorka pres to naockuje a kdyz teda po 10 dnech ta reakce je, tak kategoricky rekne, ze to nemuze byt z ockovani. Tak by si teda mila doktorka mela precist letak.
Jak pisu, Spanelsko ma dobrou zdravotni peci a kolikrat se nejedna o dovolenou, nekdo proste odletet musi (treba tu nezije). A tusim, ze zakladatelky pripad bude podobny, ze se nejedna o dovolenou, ale odlet…A pred vanocema si vybirat odlet do oblasti, kam letaji jen chartery, jestli poletim laskave dnes nebo zitra se moc neda… ![]()
Jo kdyby letela do Frankfurtu, tak to je neco jineho, tam ja si vybiram cas odletu u Lufthansy nebo CSA podle terminu schuzky, kdyz ji mam ve dve vim, ze staci letet v 9-10 a stihnu to v pohode… ![]()
Hanka1 píše:
co se rozcilujes Berusko79, ona snad jasne doktorce rekla, ze odleta v tu a tu dobu pryc a doktorka pres to naockuje, kdyz se vseobecne vi, ze reakce byva kolem 10. dne - i se to da docist v pribalovem letaku u vakciny.Doktorka pres to naockuje a kdyz teda po 10 dnech ta reakce je, tak kategoricky rekne, ze to nemuze byt z ockovani. Tak by si teda mila doktorka mela precist letak.
Jak pisu, Spanelsko ma dobrou zdravotni peci a kolikrat se nejedna o dovolenou, nekdo proste odletet musi (treba tu nezije). A tusim, ze zakladatelky pripad bude podobny, ze se nejedna o dovolenou, ale odlet…A pred vanocema si vybirat odlet do oblasti, kam letaji jen chartery, jestli poletim laskave dnes nebo zitra se moc neda…
Jo kdyby letela do Frankfurtu, tak to je neco jineho, tam ja si vybiram cas odletu u Lufthansy nebo CSA podle terminu schuzky, kdyz ji mam ve dve vim, ze staci letet v 9-10 a stihnu to v pohode…
rozčiluju se, protože mi vkládáš do pusy slova, která jsem nikdy nenapsala…
ptala se, já odpověděla co dělat, nic víc v tom není.
doktorka je samozřejmě taky zodpovědná, měla mamince podat lepší informace,ale stejně by mi zdravý rozum říkal , že pokud má dítě horečku, nikam bych neletěla, dovolená nedovolená a pak je již pozdě se odvolávat na to, že jí dr. měla podat více informací.
takže asi tak.mějte se hezky, jdu jinam, zakladatelka nejspíš sedí v letadle, takže se tu již bavíme o ničem…
nic ti do pusy nevkladam, jestli jsem citovala a kopirovala tvuj prispevek, tak se ho pokusim odmaznout, aby ses tak necilila
a ty zase necti mezi radky a radeji si precti vse, co pise zakladatelka:
Let je stresující
no jak pro koho - letadlo mam radeji nez auto, ktere pouzivam denne hodinu a nase deti se nemuzou dockat, kdy zase poletime letadlem a to s nima litame dvakrat rocne na dovcu, kdyz nekam letim ja nebo manzel na sluzebku tak chteji taky nebo musime aspon s nim na letiste mu mavat ![]()
pro me je daleko vice stresujici vlezt do prazskeho MHD a v lete cuchat zpocene lidi a v zime zase poslouchat ty smrkajici a chrchlajici lidi…a taky s nim bohuzel musim jezdit…
Hanka1 píše:
nic ti do pusy nevkladam, jestli jsem citovala a kopirovala tvuj prispevek, tak se ho pokusim odmaznout, aby ses tak necililaa ty zase necti mezi radky a radeji si precti vse, co pise zakladatelka:
- nejedna se o horecku - o horecce se mluvi nad 38 stupnu, syn mel 37,5 stupne
- neleti na dovolenou, proste musi odletet, ze je jedna o Lanzarote, tak to automaticky nepredpoklada dovolenou
- pokud leti za rodinou a zvlast pred svatky, nemuze si vybirat odlet. Na Ruzyni jsem celkem casto, litame jak pravidelnyma linkama tak charterama.
- Spanelsko ma zdravotnictvi na velmi vysoke urovni, sama jsem zazila, dokonce i ditetem a domluvis se tam bez problemu nemecky a anglicky, my to teda vyridili rovnou ve spanelstine…
ok, v pohodě. necitovala jsi milá zlatá, psala jsi, že osočujeme zakl. jako nespolehlivou matku,to ale přeci nikdo neudělal…
věc druhá, dítě mělo zezačátku vysoké horečky, až pak teplota spadla na 37,5..
už ani nereaguju, stejně budeš mít svojí pravdu a já svojí
tak tak milá stříbrná
a citovala jsem tvuj prispevek, ale uz je odmazany - viz strana 2
, to bude nejlepsi
,
zakladatelka je nekde nad oceanem nebo na miste a byla bych rada, kdyby sem pak napsala, jak to vse dopadlo…
Beruško, klídek. Tvůj první příspěvek úplně v pohodě nebyl. Nedalas jen radu, i jsi byla kritická a to dost. Sama jsi na konci psala něco ve smyslu, že tě teď rozneseme. ![]()
Hani, klídek. Jedinej, kdo osočoval, byla Beruška. ![]()
Presne jak pisou holky, Spanelsko me vysokou uroven zdravotnictvi a bez problemu, pokud neumis spanelsky, se tam domluvis nemecky ci anglicky. Jestli nema rymu a jinak ji normalne, spi dobre, tak bych jela…