Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak malá zatím ráno bez teplot, jenomže ráno teploty jsou všeobecně nižší.
Má lékařka mi na telefonický dotaz odpověděla, že tak pozdě to již v žádném případě reakce na Priorix být nemůže (!) ![]()
Na příspěvky řešící „co by kdyby“ již nereaguji. Přišla jsem si pro radu co dělat nyní, ne, co jsem měla udělat předtím.
Ostatním, které se mi snaží pomoc děkuju.
Tiera píše:
Tak malá zatím ráno bez teplot, jenomže ráno teploty jsou všeobecně nižší.
Má lékařka mi na telefonický dotaz odpověděla, že tak pozdě to již v žádném případě reakce na Priorix být nemůže (!)
Na příspěvky řešící „co by kdyby“ již nereaguji. Přišla jsem si pro radu co dělat nyní, ne, co jsem měla udělat předtím.
Ostatním, které se mi snaží pomoc děkuju.
Maty měl výše popsanou reakci 3. nebo 4. den. Podle mého popisu to byla dle doktora jasná reakce na očkování, když jsem dodala, že to měl 3. den, začal šílet a hrabat se v tabulkách, že to přece není možný ![]()
Jenze tady se uz stalo. Zakladatelka rekla doktorce, ze leti na dovolenou a ona pres to naockovala. Mozna nejsem ta spravna in matka, co necte pred kazdym ockovanim tunu clankum, co do ditete narvou. Nejsem ani bio eko prirodni matka, co rodi doma a odmita ockovani.
Hlavne ale mam dve deti a pracuju a rozhodne nemam cas sedet doma a studovat predem u spiciho mimina, jak by mohl a nemohl prdnout ci kychnout po ockovani. Samozrejme ze o ockovani premyslim, neockuju zbytecne kravinama jako ockovani proti sracce a chripce ![]()
Ale laskave mile damy nepodsouvejte zakladatelce vas nazor jaka je to priserna matka, ze si nezjisti nic o ockovani a jeste chce letet na Kanary. Vase dite to neni a Vase zodpovednost taky ne.
Ja bych po tomhle teda duveru v doktorku teda nemela a snazila bych se ji vymenit. Paradoxne ja menila pediatricku po e, co jsem ji skolila ohledne ockovani Varilrix - ona nebyla schopna si ani vlezt na net na vakciny.cz a tvrdila mi naproste nesmysly - takze ja misto, abych v praci neco delala, tak jsem pul dne hledala na internetu a studovala vse kolem Varilrixu, kontaktovala nekolik lekaru, abych to pani doktorce prinesla nastudovane. Paradoxne jsem svoji praci pak delala vecer…
Zakladatelko preji at to vse dopadne k tve spokojenosti, odletite a dovolena se Vam vydari. Kam letite? Ja bych letela na Gran Canarii az bych brecela, tak si to moc uzijte ![]()
Příspěvek upraven 10.12.11 v 12:18
Tiero, tak reakce na očkování to samozřejmě je. Nevím, kde k tomu tvoje dr. přišla, že ne. Naše dr. říká, že obvykle se vyskytuje reakce mezi 6.-12. dnem. Důležité je slovo obvykle, nechápu proč nškteří dr. se strikně drží tabulek a jak je to jen o kousek jinak, no nic… K dotazu, to je teda fakt těžké rozhodování,nevím. Pokud by horečky přetrvávaly, nejela bych, mohly by nastat ještě při zátěži další komplikace. Pokud by už nebyly, možná bych jela, no ale je to trochu risk. Stejně se nakonec budeš muset rozhodnout sama, to jsem moc nepomohla co?
Moc ne, ale i tak díky.
Asi se v doktorce hnulo svědomí, a kolem jedenácté mi volala, jak to teda vypadá, no a že mi případně teda napíše potvrzení o nemoci pro leteckou společnost… ![]()
Teplota zatím není, držíme se na 36,9-37,1 (digitální nespolehlivý teploměr), jenom je trochu protivná, jí normálně.
Rozhodnu se večer, ale za každou cenu teda nepoletím. Vím, jaké je možné riziko při letu s rýmou, ale jaké je riziko při letu s horečkou? Víte někdo?
Hanka1: letím na Lanzarote
Ywett: Matymu lítaly horečky - tzn. že chvíli měl a chvíli neměl? A jak vypadal ten červený flek?
Naše veeeelmi pečlivá svědomitá dětská dr. mě výslovně upozorňuje, jaké přesně mohou být po aktuálně podávaném očkování nežadoucí účinky, taky mi řekne kdy je mám čekat a co mám dělat v případě, že se objeví. Na priorixu jsme byli v září a dvakrát(!) mi připomínala, že u téhle vakcíny se objevují reakce až kolem 10.dne, tak ať na to v žádném případě nezapomenu. Byla velmi důrazná a proto si to tak pamatuju doteď
Podotýkám, že nikdy reakci neměl, přesto si to pokaždé vyslechnu znovu. Nevím, kde lékařka zakladatelky bere informace. ![]()
Tiera píše:
Ywett: Matymu lítaly horečky - tzn. že chvíli měl a chvíli neměl? A jak vypadal ten červený flek?
Jednou za 5-6 hodin mu šíleně vyletěly horečky skoro na 40°C na hodinu
Flek byl červenej, horkej, velkej jako dospělá dlaň, objevil se jenom na tu horečkovou hodinu, jednou na ruce, jinde na bříšku, pak na noze.
Ale o takovýhle reakci jsem nikde na netu nečetla ![]()
Tiera píše:Spíš než samotný let s horečkou, bych řešila co s dítem v horečkách na dovolené… A jestli by taková dovolená měla vůbec smysl.
Rozhodnu se večer, ale za každou cenu teda nepoletím. Vím, jaké je možné riziko při letu s rýmou, ale jaké je riziko při letu s horečkou? Víte někdo?
Tak je zajimavé, jak každý lékař říká něco jiného…
Má lékařka právě říkala, že po tomto očkování většinou bývá reakce 8-10 den, vyjímečně hned ten den nebo druhý a vyjímečně až 12 den…
Protože i moje známá měla po tomto očkování reakci až 8 den..
Myšleno - nejedu se tam dovolenkovat (myslím tím klasický 7 nebo 10 denní zájezd).
Jestli odjedu - to ještě pořád nevím.
Jí normálně, hraje si normálně.
TIERO já myslím že to bude v pořádku u reakcí na očkování jsou nejhorší první dva dny(dle mé dr),u nás tomu vždy tak bylo řekla bych ,že nejhorší máte za sebou ,viroza by se jistě už projevila.Věřím že je to těžké rozhodování ,ale nadruhou stranu Lanzarote není zemně třetího světa a lekařská péče je tam sice drahá ,ale běžně dostupná.Pokud se něco radikálně nezhorší jela bych(nurofen a paralenové čípky bych samozřejmně vzala do zásoby sebou).
Tato teplota neni u deti vubec nic hrozneho, pokud je jinak v pohode jak pises, s klidnym srdcem bych se zabalila a odfrcela ![]()
Horečku bych neřešila, tam lítání nevadí, to je ta rýma fakt horší.