Odhad ceny pozemku

1869
19.3.14 21:16

Odhad ceny pozemku

Ahoj holky,
Chtela bych poprosit o pomoc danovou poradkyni nebo nekoho, kdo s tim ma zkusenost. Budeme kupovat pozemek za 2000 kc. Zajimalo by me, jestli i pri takto nizke kupni cene musi byt proveden odhad ceny pozemku znalcem kvuli dani. Cena obvykla v tomto meste je jeste nizsi nez ty 2000. Jde mi o to, ze znalecky posudek by stal vice nez je kupni cena pozemku. Nedavno jsem nekde zaslechla, ze je mozne toto obejit nejakym spolecnym prohlasenim obou smluvnich stran. Nevite nekdo prosim?
Dekuju moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1979
19.3.14 21:29

Ahoj, letos uz se vůbec nemusí dělat odhad. Finanční úřad si ho udělá sam. Pokud by se ti nelíbil, byl třeba moc vysoký, tak pak můžeš udelat odhad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
19.3.14 21:35

@Cudanka Fakt? Ja jsem myslela, ze se musi delat vzdycky kvuli dani z prevodu. A co uvedu do danoveho prohlaseni? Tu kupni cenu? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.3.14 21:38
@Oudrey píše:
@Cudanka Fakt? Ja jsem myslela, ze se musi delat vzdycky kvuli dani z prevodu. A co uvedu do danoveho prohlaseni? Tu kupni cenu? Diky.

Ano, uvedete kupní cenu. FÚ srovná s cenovou mapou, popř. vypracuje nový odhad- daň bude třeba doplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
19.3.14 21:41

A to plati jen pri takto nizke kupni cene nebo uz u jakekoli kupni cene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
19.3.14 22:36
@blecha72 píše:
Ano, uvedete kupní cenu. FÚ srovná s cenovou mapou, popř. vypracuje nový odhad- daň bude třeba doplatit.

Dekuju. Promin, ze se ptam tak hloupe, ale to jsou ruzne formulare nebo jak FU pozna, ze chci platit dan tou cenou obvyklou a ne z odhadu? Nebo jen tim, ze odhad neprilozim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1979
19.3.14 23:14

To je nové od noveho roku. U žádné nemovitosti ted nemusíš dělat posudek, ale po pravdě se jeste neví jak to bude financak ohodnocovat. Proto stále platí možnost posudku. Ja jsem ten formulář jeste neviděla, ale urcite to tam někde bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
19.3.14 23:29

@Cudanka
Dekuju moc. Zkusim zitra pohledat formular a kdyztak zavolat na financak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1979
19.3.14 23:31

Přesně tak, oni ti řeknou. Stejne to budes dávat na financak, až budes zapsaná na listu vlastnictví ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
20.3.14 05:59
@Oudrey píše:
A to plati jen pri takto nizke kupni cene nebo uz u jakekoli kupni cene?

To bylo vždycky. My jsme kupovali pozemek za 1 Kč, FÚ vyměřil daň kolem 2000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák