Odhlásit ze školky kvůli pláči?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5230
20.10.11 13:49
Barca12345 píše:
No a co kdyby ses domluvila s ucitelkou, ze tam treba pobudes patnact minut, az se maly zapoji do hry, jen mu zamavas a odejdes? :think:

Já se obávám, že tohle moc fungovat nebude. Když tam maminka zůstane, děti se většinou do hry nezapojí, nebo zapojí, ale pořád si maminku hlídají a pak je to ještě horší. Dítě prostě musí vědět, že školka je bez maminky.
Ze zkušeností vím, že tohle snad nikdy nefungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
20.10.11 13:56

Ty jo, já bych dítě v tomhle případě do školky nedávala… Potřebuje dozrát, ne? :think:
Taky bych potřebovala práci dělat ve dne, ale chci si děti užít, takže padne 8 večer, jdou spát a já pracuju. I když jsem někdy kleplá po hlavě, tak mi to za to stojí. :nevim: Já bych se na Tvým místě vůbec na práci nesoustředila a furt přemejšlela, jak se tam má. :lol:
Vždyť ten dětskej věk tak letí, fakt ani si to neužijem a jsou z nich puberťáci. :-? :zed: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
21.10.11 06:10

Davdi…jako chápu že spoustu maminek potřebuje čas aby něco udělali - at už chodí do školy nebo i pracují (já taky částečně podnikám z domova) Ale naprosto s tebou souhlasím. Terce je 4,5 roku, je dost vysoká takže se nás lidi občas ptají jestli už pujde do školy…a mě je to líto že to takhle uteklo :cry: Adikovi je 5 měsíců, je ještě větší než byla jeho ségra, nosí už věci jak 8měsíční mimi a já si uvědomuju že to uteče ještě rychlejš. Takže já osobně vstávám v 5 ráno a makám - pak dělám během dne jak je to možné když malej spí (stejně jsem to dělala i u Terky) a pak jak píšeš tak večer.
a ten život opravdu letí - vidím to i ve svém okolí - když byly jejich dětičky malé tak je skoro vychovávala babičky, protože rodiče makali - a dneska jsou z dětiček pubertáci, který jsou drzý jak vopice a marně jejich maminka vzpomíná na dobu kdy to byly sladký dětičky a vlastně si to vůbec neužila.
TAkže když se mazlím se svýma dětma tak si říkám, že si to musím vychutnat, protože už se tohle nikdy nevrátí !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
21.10.11 06:52

Dávám syna do školky a celý měsíc to bylo s pláčem, někdy jsem u něho chvíli byla a odešla jsem jak paní učitelka nebo děti kolem pro něho našly činnost a já mohla nepozorovaně odejít. Snažila jsem se, aby to bylo hodně rychle. Ve školce zůstal, protože mne učitelky ujistily, že za 5 minut je klid a někdy když jsem počkala u školky tak opravdu nebylo slyšet, že by plakal, chodila jsem se nenápadně ujišťovat i ke školní zahradě - s dětmi si hrál a zapojoval se a to mne uklidnilo.
Myslím, že malý má ještě ve 2,5 letech být s tebou, i když i k nám do školky chodí 2,5 leté děti a zvládají.
Tak pokud to psychicky nedáváš ty a je to cítit i z tebe (a děti tohle vnímají) pak ho nechej doma a zkus ho umístit do školky třeba až za rok. ALe pak opravdu neustupuj a jak již bylo řečeno - školka je prostě bez maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
21.10.11 14:30

aouhlasim naprosto s Minki, on proste tu tvou nejistotu citi a hlavne proto tak vyvadi. Znam to z obou stran, starsi nastoupil od zari a rovnou celodenne, mladsiho mi hlida babi s dedou a ja ucim ve skolce v sousedni vesnici. Muj starsi, kdyz je nevyspanej, tak jeste ted pobekava, ze do skolky nepujde, odpoledne odchazi s usmevem jak mesicek a kdyz ho pani ucitelka i pochvali..... :lol: nooo, jesitnej chlap :mrgreen:
V zari se u nas ve skolce taky becelo a nepomaha nic, nez rychlej odchod rodice a pak treba jeste zamavat mame z okna…no a pak se snazim deti zaujmout, hrou, malovanim, tvorenim, zpivanim......a samozrejme porad vysvetluju, ze mama neutekla, ale ze mamy do skolky s nim chodit nemuzou, ze si s nama jen pohraje a po o, po spinkani mama zase prijde. To samo by podle me mel opakovat i rodic i s tim, ze ho porad miluje.
Opravdu to chce jen vydrzet, staci male zavahani ve dverich, nestastnej oblicej na ubecene dite a je znovu zle :lol: jo, jo, tak mali a tak vycurani.
A jeste za nasi skolku - deti 2,5 r ji snaseji u nas lip nez uz 3 lete, tem se nejak styska vic nebo co :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.11.11 10:31
Temaho píše:
Barca12345 píše:
No a co kdyby ses domluvila s ucitelkou, ze tam treba pobudes patnact minut, az se maly zapoji do hry, jen mu zamavas a odejdes? :think:
Já se obávám, že tohle moc fungovat nebude. Když tam maminka zůstane, děti se většinou do hry nezapojí, nebo zapojí, ale pořád si maminku hlídají a pak je to ještě horší. Dítě prostě musí vědět, že školka je bez maminky.
Ze zkušeností vím, že tohle snad nikdy nefungovalo.

To jsem dělala první dva dny. Pak mi třetí den a ty následující učitelka prostě vzala kluka a mně vystrčila ze dveří a ty pak zamkla. A pak pustila kluka, který se snažil ty dveře prokopnout. A já musela prostě zmizet, protože to řvaní, to bylo šílený. Kluk prý cca 5 minut hystericky řval, dalších pět minut fňukal … a odpoledne jsem ho nemohli dostat domů. :think: :palec: Trvalo to měsíc, ale dneska už je v pohodě a kolikrát mi zapomene i dát pusu, jak letí dovnitř, protože vidí, že Simon si přinesl novýho dinosaura …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2443
2.11.11 10:42

ahoj, necetla jsem celou diskuzi, ale treba nejak poradim. Jsem ucitelka v MS, ted momentalne na materske, delala jsem s tema nejmensima a musim rict, ze u deti jde poznat kazdy mesic navic. trilete deti, i kdyz plakaly a bylo jim smutno, to vzdy nejak bez maminky zvladly, dvou a pullete deti mely vetsi problem, samozrejme zavisi na kazdem, kazde dite je jine. Ale ja sama jsem hned poznala, ktere dite nema jeste 3 roky. Oni tu maminku fakt jeste hodne potrebuji, ale slo to i s nimi. Mela jsem deti malicke, ktere brecely hodne dlouho, ale maminky proste musely do prace. Vetsinou si je ale braly babicky nebo maminky hned po obede, coz byla asi nejlepsi varianta, nebylo to pro ne tak dlouhe. A casem si i ty nejmensi zvykly, ale chapu maminky, je to o nervy, taky budu mit strach az dam tu moji malou do skolky. Rozhodne ale by nemela maminka zustavat ve skolce, narusuje to celou cinnost, a dite si pak mysli, ze maminka tam muze prece zustat pokazde…je lepsi dite tam nechat, dusledne nekolikrat mu pripomenout, kdy presne pro nej prijde (hned co dojis obed apod.) a pak rychle odejit a nevracet se. Ja vim, ze je to tezke, jsou to takovi drobecce, ale pokud je tam hodna pani ucitelka, urcite si s nimi poradi, ja jsem ty malicke hodne chovala, vodila za ruce apod. i za cenu toho, ze jsme toho udelaly ten den min, casem se to srovnalo…tak hodne sil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2443
2.11.11 10:45

ted jsem si cetla, co napsala jezek1 a je to presne tak, jak pise :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
7.11.11 00:29

Dcerka taky chodí od září na 5 dní v měsíci (8-12h) a bez slziček to bylo zatím jen jednou… naštěstí bečí jenom jak odcházím a to tak 5min a pak už je v pohodě,sem tam si prý někdy přes den ještě vzpomene a pofňuká si,ale jinak jí učitelky chválí. Je pravda že byla prakticky pořád jen se mnou,hlídání žádné nemáme. Od ledna začne chodit každý den,ale asi si ji budu brát po obědě domů,celý den ji tam zatím nechávat nechci,ty 4h mi u ní příjdou tak to maximum. Taky dělám školu a na učení mám čas akorát večer, přes den jedině pokud mi obě děti usnou po obědě zároveň a to je tak 2× týdně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
20.12.11 20:43
small píše:
ahoj, necetla jsem celou diskuzi, ale treba nejak poradim. Jsem ucitelka v MS, ted momentalne na materske, delala jsem s tema nejmensima a musim rict, ze u deti jde poznat kazdy mesic navic. trilete deti, i kdyz plakaly a bylo jim smutno, to vzdy nejak bez maminky zvladly, dvou a pullete deti mely vetsi problem, samozrejme zavisi na kazdem, kazde dite je jine. Ale ja sama jsem hned poznala, ktere dite nema jeste 3 roky. Oni tu maminku fakt jeste hodne potrebuji, ale slo to i s nimi. Mela jsem deti malicke, ktere brecely hodne dlouho, ale maminky proste musely do prace. Vetsinou si je ale braly babicky nebo maminky hned po obede, coz byla asi nejlepsi varianta, nebylo to pro ne tak dlouhe. A casem si i ty nejmensi zvykly, ale chapu maminky, je to o nervy, taky budu mit strach az dam tu moji malou do skolky. Rozhodne ale by nemela maminka zustavat ve skolce, narusuje to celou cinnost, a dite si pak mysli, ze maminka tam muze prece zustat pokazde…je lepsi dite tam nechat, dusledne nekolikrat mu pripomenout, kdy presne pro nej prijde (hned co dojis obed apod.) a pak rychle odejit a nevracet se. Ja vim, ze je to tezke, jsou to takovi drobecce, ale pokud je tam hodna pani ucitelka, urcite si s nimi poradi, ja jsem ty malicke hodne chovala, vodila za ruce apod. i za cenu toho, ze jsme toho udelaly ten den min, casem se to srovnalo…tak hodne sil :)

Mohu se zeptat na Váš názor? Syn také začal chodit do školičky, je to jednou týdne na 3 hodiny, celkem byl ted 4×, má dva a půl roku. Poprvé neplakal, řekl papa a vše v pořádku, podruhé již plakal, potřetí a počtvrté již v půlce cesty do školičky začíná natahovat a nechci do školičky a potom samozřejmě scéna. Paní učitelka tvrdí, že po pá minutách, co odejdu přestane a je v pořádku. Když si ho vyzvedávám povídá mi, co vše dělali a vypadá spokojeně. No ale poslední týden se začal počůrávat a někdy z ničeho nic prostě vybafne…školička nechci…no tak už jsem na 99% rozhodnutá ho odhlásit, ale přece jen trošičku váhám, zda nemám vydržet, nebude to pro něj ještě horší, když to ted zruším a on bude muset na každý den ve třech letech, ale to počůrávání se mi nelíbí… Moc Vám,jako zkušené paní učitelce děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.10.12 11:26

syn 2,5 roku place ve skolce

Prosim poradte syn ma 2,5 roku dala jsem ho od zari do skolky na pet dni v mesici protoze jsem chodila na brigadu mela jsem zato ze je spolecensky a bezproblemovy ale jak se ukazalo ve skolce porad breci narusuje tim vychovu ostatnich a nechce vubec jist prosim poradte co mam delat na doporuceni pi ucetelky ho mam nechet aspon mesic doma ze je pry jeste maly na skolkovskou dochazku prosim poradte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.10.12 11:30

Jestli tam řve opravdu celou dobu, tak bych ho ještě nechala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.10.12 11:33

No necham ho tak ten mesic doma a pak to zase zkusim ale jen tak na dva tri dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
7.10.12 11:43

Ahoj,
tak já bych nechala určitě doma. Ve 2,5 letech je fakt ještě mrně na školku. Máma byla učitelka ve školce a říká, že ještě i kolikrát tříleťáci jsou nezralí pro školku a pláčou tam. Někomu ta adaptace trvá i půl roku třeba. Optimální zralost je prý až tak kolem 4 let. No ale je to asi hodně individuální, některé dítě je samostatné a společenské už ve 3 letech a jiné ne třeba ještě ani v 5. Takže za sebe bych malého určitě ještě tak ten rok nechala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
7.10.12 11:43

@lenorka5
jestli nevidíš Ty a učitelka ani malinký posun k lepšímu, tak ho ze školky stáhni. Zřejmě není na školku sociálně zralý. Trápili byste se všichni. Ona ta běžně udávaná hranice 3let je taky jen orientační, je to kus o kusu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin