Odkdy jogurty a jaké?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
319
14.9.05 21:01

Ahoj holky,
souhlasím s Nikoletou.Já jsem Martínka taky vychovala na Jogobellách a plno mých kamarádek taky.Hlavní je jogurtová kultura a žádný éčka.
Takže proč ne.
Ahoj L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
15.9.05 11:55

Nojo, ale nevadí, že je v tom cukr? Vždyť normální cukr se do roka věku dítěte nedoporučuje? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.9.05 12:01

Ahoj, my jsme začly pred dvema dny s bílou activií, a vubec nam nechutnala, tak jsme zkusily tu bilou sladkou, a po ni se muze utlouct. Snad nevadí, ze je sladká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.9.05 15:44

Bebatko,
ale i přesnídávky(a to nemluvím o těch nejlevnějších!),který jsou doporučený od 4.měsíce,obsahují cukr!A instantní kaše taky.
Ono si nevybereš.Beru to selským rozumem :wink:
Pa L.

• Citovat
  • Upravit
319
15.9.05 15:47

Omlouvám se,zapomněla jsem se přihlásit,to bylo ode mě :oops:
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.9.05 16:42

Tak já zas souhlasím Lejlou.
Taky si myslím,že přesnídávky atd,jsou ještě mnohem více sladké než ovocný jogurt a jsou vhodné pro kojence.To si nevybereš,cukr je obsažen skoro ve všem a miminko s tím neláduješ celý den.Jen granulovaný čaj co obsahuje cukru.No a zrovna ty mají prckové taky nejradši-teda alespoň moje kočička.Jinak na přislazení /vyjímečně/ používám Hroznový cukr.
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
15.9.05 17:01

Tak ja se pridam - k tomu cukru a sladkym jogurtum.
Ja davam od osmeho mesice Holandii, bilou, Julda ji miluje jen tak. Obcas do ni pridam cerstve ovoce, nebo trochu presnidavky od Sunarku - jsou bez pridaneho cukru. Bez pridavku cukru jsou i nektere od Hami, je to na nich pomerne vyrazne napsano. A jeste jsou bez cukru ovocne protlaky od Devy - ve stejnych sklenickach jako presnidavky.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
16.9.05 00:33

Naďo, no právě, a o granulovaných čajích pořád někde čtu, jak jsou právě kvůli tomu cukru skoro nevhodné pro děti a kdesi cosi 8O … Jak říká mroe, ve spoustě přesnídávek přidaný cukr, dokonce ani fruktóza, vůbec není, namátkou: Hipp mrkev-jablko, hrušky, jablko-hrušky, broskev, banán-meruňka, jablko-borůvka a další, v některých kaších taky ne (např. Milupa rýžovo/kukuřičná, Hipp rýžová a Hipp vícezrnná…)

A třeba na http://www.pharmanews.cz/…ma-mleko.htm
jsem se dočetla, že :
//Po masozeleninovém příkrmu lze do jídelníčku kojence zavést ovocné pyré a obilné kaše, které nahradí především večerní porci mléka.
Ovocné pyré se nepřislazuje! …
Jídlo se nesolí, nekoření, nepřislazuje (s výjimkou nepatrného oslazení některých obilných kaší hroznovým cukrem). Velmi vhodné jsou obilninové kaše, které mají přirozenou sladkou chuť díky speciální enzymatické hydrolýze surovin bez dalšího přidávání cukru nebo jen s jeho minimálním množstvím. Proto je dobré i při výběru kaší se na tuto skutečnost zaměřit.

Ani ovocné příkrmy není vhodné oslazovat. Ovoce obsahuje ovocný cukr a přidání řepného (nebo třtinového) cukru, který používáme v kuchyni, je nadbytečným zdrojem energie a organismus dítěte zatěžuje. Mimo jiné také zvyšuje kazivost zubů. Dítě si na sladkou chuť rychle zvykne a neslazené pokrmy pak odmítá.

Slaná jídla kladou velké nároky na ledviny kojence, jejichž funkce teprve dozrává. Vyhýbáme se samozřejmě i umělým konzervačním prostředkům, umělým sladidlům, kečupu, hořčici.//

Tak proto jsem se ptala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
16.9.05 15:22

Bebátko,

já tu nechci nějak propagovat cukr.jen jsem tím chtěl říct,že cukru v potravě se nevyhneš.Mojí Niki je teda už malinko přes rok a ani teď to nějak nepřeháníme.Jen mi třeba jednu chvíli odmítala pít hořký čaj,tak jsem jí ho musela maličko přisladit.teď už je zas v pohodě.Máme oblíbený teď od Milupy ovocný a ten už obsahuje hroznový cukr.
Určitě máš pravdu,že je spousta výrobků,které neobsahují cukr,ale pokud to moje dítko odmítá, nebudu tak zá:,–(ová a odmítnu mu dát ovocný jogurt nebo přesnídávku.
Se solí opravdu opatrně.Já do roka nesolila vůbec a i teď mi naše pediatrička říkala,že by se solit nemělo.Sůl obsahují potraviny,které přes den baští jako rohlík,sýr… a to bohatě stačí.
To je můj názor.Měj se hezky a ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
16.9.05 15:27

Ahoj,
taky si myslím,že cukr je menší zlo než sůl.A taky je určitě lepší dát slaďoučkej jogurtík než ho nedávat vůbec… :wink:
A oni ty jogurty zase tolik toho cukru neobsahují. :wink:
Souhlasím s Nikoletou.
Ahoj L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
16.9.05 15:40

Souhlasim, ze je cukr mensi zlo nez sul(jeste jsem ji nepouzila a zeleninove prikrmy davam jen odSunarku - bez soli- a vlastni vyroby), ale stejne si myslim, ze se mu da alespon castecne vyhnout.
Kvuli zubum.
Caje pijeme za:,–(ne bez pridaneho cukru, ted mame zrovna Cajanek a detsky pytlikovy od Lerosu.Myslim, ze Cajanky jsou snad skoro vsechny(nebo uplne vsechny?) bez sacharozy, stejne jsou sladke, obsahuji laktozu, to myslim uplne staci.
Z kasi vetsina od Milupy, vsechny od Hamanku, ryzova a osmizrnna od Nestle. Vsechny jsou mirne sladke(ale bez pridaneho cukru) a chutnaji nam. Vlastne ne, jedina, ktera opravdu neni vubec sladka je ryzova od Nestle. Ale Julda ma rada i tu.
Zatim jedine, co jsem musela prisladit, byly boruvky a merunky, byly opravdu skoro kysele, ale trocha Glukopuru a jogurtu to spravila.
Ja jsem rozhodnuta davat jen neprislazovane, i tak je velky vyber a alespon si muzu byt jista, ze jsem udelala vsechno, co jsem mohla, aby nase slecna mela zdrave zuby.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
16.9.05 23:07

Naďo, já nejsem žádný militantní odpůrce řepného cukru :lol: , jen si myslím, že ničemu neuškodí, když uděláme všechno proto, abychom se mu první rok vyhnuli (nebo aspoň, co to jde)… A zatím mi to nepřipadá ani tak těžké.
Potíž je asi v tom, že, když se dětem začne dávat přislazované jídlo, už pak neslazené nechtějí… :( K tomu bych se taky nerada dopracovala, aspoň zatím.

Jinak mám ještě trošku nesouvisející otázku: mám dojem, že všechny čajíkujete, je potřeba dávat čajíky? Proč, kolik, jaké? Já kromě kojení dávám kojeneckou vodu a o čajících jsem zatím moc neuvažovala, myslíte, že je můžeme úplně vynechat?
(Předesílám, že nejsem ani odpůrce čajíků, jenom nevím! :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
16.9.05 23:17

Ahoj Bebatko,
naprosto s tebou souhlasim, dokud nám na to dítě nepřijde, dá se „šidit“. Našeho Matěje naučila ovocný jogurty až babička, když jsem byla v porodnici. Ted už mi bílej samo nejí (no jsou mu 2, tak to neni taková trága :-)). Když byl malinkej, tak jsem mu kupovala kaše bez přídavku sacharozy (Milupa), nedoslazované přesnídávky (DEVA, za 10,50 v droxi :-)). Dodneška pije kromě ranního sunaru jen vodu.

Ted už mu sladký samo dám, ale je naprosto unešenej z medových sušenek (kupujeme v Albertovi v BIO koutku). Když vidim kamarádky chlapečka, jak jí vrátí piškot a řekne že chce něco jíńýho dobrýho, tak jí to nezávidim. Prostě nepotřebuje jíst tatranky, když ho potěší piškot bez čokošky.

Jinak tedy předesílám, že nejsem žádná BIO matka (nedávno posnídal Matěj 3 kopečky zmrzlliny, jinak to nešlo, on by tu cukrárnu snad zboural), která má pocit, že cukr je nepřítel lidstva, ale dokud to nevyžaduje, tak nevím, proč ho tím cpát.

Jogurty jsme dávali taky hollandii (od 8. měsíce), ted aktivii (od roku a půl), dávám do ní výbonou marmeládu z černýho bezu, kam se hrabou všechny ovocný jogurty!!!!! Akorát se to s tou marmeládou dost prodraží :-(

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
16.9.05 23:31

Bebatko,
my cajikujem asi tyden a jen proto, ze jsem ho kdysi koupila a mela ho doma. Jinak pila Julda vodu a byla spokojena. Mame Cajanek s laktozou. Je ale pravda, ze se mi zdalo, ze mala malo pije, ted pije dvakrat tolik. Tak volim kompromis a caj znacne redim. Urcite caje nejsou nutne, stejne si myslim, ze nejlepsi je voda.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
17.9.05 08:27

Ahoj Bebátko,

tak mi jsme začali s čajíkem asi v okolo 5m a především taky proto,že trošku pomáhal na trávení a prdíky,které naší Niki ještě sem tam trápily.Začali jsme od HIPPU Spokojené bříško a Niki ho měla moc ráda donedávna.Já přestala kojit v 8m.Pak jsem jí chtěla změnit chuť a koupila od Čajánka a teda ten jí vůbec právě bez trošku přislazení nejel.Ale slyšela jsem to od více maminek,že zrovna Čajánky miminka nemilují.Ted máme tu Milupu a ten je na chuť opravdu výborný/i mě chutná/.
Já dávala v létě,když byly vedra Niki taky jen vodu,ale moc toho taky nevypila,no jak kdy.Určitě čajíky vyloženě nutné nejsou,jen pokud už maminka nekojí,miminko musí mít přísun tekutin alespoň touto cestou.Pokud kojíš,myslím,že s Tvým mílčkem a kojeneckou vodou je to pro Vaší krásnou holčičku to pravé.
Tak ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko