Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak ja nevim, jak dovolene vybirate, u nas vybiram teda jen ja
ale vyberu idealni plaz pro me a deti a zaroven vychozi bod pro vylety manzela, odkud nekam dojde pesky nebo si muze pujcit auto (kdyby chtel) nebo muze jet mhd (toho vyuzil). Kdyz pocitam, ze se s nami na te plazi valet nebude, musi byt neco dostupne v okoli.
@Snorlaxik Ten článek je DEZINFORMAČNÍ, třeba na Slovensku do 11 kW jezdit můžeš na klasický řidičák i jako turista, tož tutově ověřeno. A pokud Slovensko mají jako NE, nelze tomu článku u zbytku zemi také věřit ![]()
@unuděná píše: Více
Nic nepřekrucuju, ale psala, že si má zařídit program, aby byla spokojená ona a že si za nespokojenost může sama, prootze si nezjistili kde tam co je, ale tak na to nemusí s tím partnerem komunikovat přece vůbec ne? Prostě mu oznámí, že se na dovo zařídí dle sebe a je to (pak je otázka, jestli má smysl jezdit na rodinou dovo)
@Qwerty987 píše: Více
No ano, kompromisně. On asi ví, že ona není válecí typ, tak ho nepřekvapí, když dva dny z dovolené vezme dítě a udělá si s ním celodenní výlet po okolí, zbytek času může strávit s ním. A jí by zase nemělo překvapovat, že on chce ležet na pláži. Snad oba vědí, koho si dobrovolně vzali ne?
To je asi jako bych se začala podivovat já, že můj manžel nechce odpoledne ležet u Netflixu, ale tahá mě na kolo. No ježiši, takový určitě nebyl, když jsem si ho brala!
![]()
Jako dobrou partnerskou komunikaci si predstavuju právě to, že každý občas pristoupi na kompromis ve smyslu, ok baví mě se válet, ale válel jsem se dva dny, tak teď se s tebou jdu projít a ty se zítra můžeš zase půl dne na oplátku válet se mnou na pláži…to je za mě partnerská komunikace a hledání kompromisu ne vyčtení zakladatelce, že neumí komunikovat, protože si neumí zařídit na rodinné dovolené vlastní program, prootze neridi atd…to nedává smysl
No dobře ona má dva dny výlet a pak se s ním bude válet, ale tak ji jde k to, že on na oplátku 4. den nejde s ní na těm výlet taky ne? To je ten problém…ty tam pořád nezahrnujes žádný ústupek za strany toho manžela, jen z její ![]()
Jenže ona neumí ani to, ani to
O to jde. Neumí si zařídit program sama a očekává, že ten chlap jí ho nějak vymyslí, doveze jí, přizpůsobí, ne, že se bude válet a kynout na pláži (její slova). Všechno od A do Z špatně. Přece kdybych věděla, že můj chlap dává přednost válení před turistikou, domluvím se, jak to uděláme hlavně kvůli dítěti, najdeme kompromis.
Jako on má celou dobu valeci dovolenou kterou chtěl a ona je ta špatná, že se nechce válet s ním, že si neumí zařídit vlastní program, a že příští rok, chce dovolenou aspoň napůl aktivní nějak v tvých příspěvcích nevidím nic, co by mohl dělat jinak a lépe ten muž ![]()
Vždyť ale on šel
Nejednou. Podle toho, co píše, on kvůli ní leze i po těch Tatrách ![]()
Ano, když věděla, že jede k moři, kde se chlap chce válet (což vědět musela, nejsou spolu měsíc), tak si mohla vymyslet program v okolí svůj.
Dítě prý rádo plave, potápí se a blbne ve vodě s manželem, ideální příležitost se na den sbalit a vyběhnout si někam na túru
Další den může prcka vzít na dvě hoďky na procházku kolem resortu, nechat vydechnout manžela. Další den společně do města například. A další den společně na pláži ![]()
No ale ji nejde už o tu dovolenou co byla ne? Jde ji o to, že navrhla dovo na priste, tak aby se tam zabavila a on to smetl že stolu ![]()
Jenže trvala na té Černé hoře, žádná diskuze, žádná snaha o kompromis ![]()
Jako chápu, že pokud jedou na dovču jednou ročně, že jí chce každý podle sebe. A lépe by asi udělali, kdyby se rozdělili, protože plážový povaleč a vysokohorská turistka, to fakt moc nejde dohromady. Já bych RODINNOU dovolenou dělala podle dítěte a pak se jela na týden realizovat sama, a tak bych to nechala udělat i manžela ![]()
Jo to zní rozumně, pokud to jejich vztah zvládá, že si jedou každý dle sebe, tak asi jo, asi jim ani nic jiného nezbývá ![]()
Ja ho uplne chápu…mit tak odlišnou predstavu a chtít to sklopit kvůli dítěti nepřinese spokojenost nikomu…dovolena za trest