Odlišné představy o trávení dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
31.7.24 08:30
@Qwerty987 píše: Více

On jejich vztah podle mě nezvládá spíš tuhle absenci komunikace, vždyť oni se opravdu nejsou schopni dohodnout ani na tom základním :nevim: Píše, že navrhla výlet, on to odkýval, pak „se najednou jelo někam jinam“ a ona radši mlčela, i když jí to žralo, a až zpětně zjistila, že se tam chlapovi nechtělo kvůli převýšení, to jí ale nebyl schopnej říct. Prostě kocourkov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.24 08:47
@unuděná píše: Více

V Tatrách byl se mnou před 8 lety, a to asi naposled. A to v době, kdy nevěděl, co to Tatry jsou. A před rokem Šumava, co navrhnul on. Druhý den už hekal, že je to moc, ale to si vymyslel on.

• Citovat
  • Upravit
718
31.7.24 08:49

@Qwerty987 Tak jde o to, že se nedokáží shodnout na jiný destinaci. On do ČH nechce, nemá to za ty peníze pro něj smysl a ona si tu Černou (to vidíš i tady) taky chce prosazovat stůj co stůj (přitom za mě úplně nesmyslně, když máš na výběr z desítek zemí jinde)
Tady by bylo nejjednodušší si vše zařídit v životě tak, že jeden týden bude trávit na dovolené sám manžel a další sama ona ( at si hlídání zařídí ) přijde mi to, že oba dva si hrajou jak kočka s myší. On je sobec, ona je taky sobec (aneb nechápe, že někdo chce být na pláži, to pohrdání je příliš zřetelné), dítě náročný, který jim do toho hází trochu vidle a vzniká Kocourkov. Kdyby si každý tu dovolenou zařídil SÁM a podle sebe, tak by to u nich bylo nejlepší řešení. Jenže ted je otázka, jestli Z. vůbec sama chce takto jezdit. Přijde mi, že ne, ale zároveň nedokáže zkousnout, že s manželem nejsou kompatibilní a pak je jedovatá na celý svět, protože pak je blbý podle ní všechno, co manžel udělá a neudělá 8o

Příspěvek upraven 31.07.24 v 08:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
31.7.24 08:51
@Sunnysmile19 píše: Více

A manžel si hlídání dítěte nemá zařídit? Proč by měla jenom zakladatelka? :think:

• Citovat
  • Upravit
718
31.7.24 08:53

@Snorlaxik nechápeš asi psaný text, píšu, ať si každý zařídí dovolenou sám a hlídání ať si taky každý zařídí, pokud ani jeden třeba nechce jet s dítětem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
31.7.24 08:59

„Ať si hlídání zařídí“ máš jen v závorce u zakladatelky, takže se to dá vyložit různě. Přijde mi, že u chlapa počítáš automaticky s tím, že dítě bude hlídat matka, zatímco matka se bude muset snažit někoho na hlídání najít a nepočítáš s tím, aby automaticky hlídal otec.

• Citovat
  • Upravit
Qwerty987
31.7.24 09:02

Jo pravda, asi jsem „na straně zakladatelky“ trochu více, protože já si nedovedu predstavit, že bych trávila dovolenou sama (ano jezdím sama na týden v roce za svými koníčky a manžel za svymi), ale zbytek dovolených (jezdíme vícekrát za rok) jezdíme spolu no…ale tady vznikl asi problém už při výběru partnera no - nechci jezdit sama, zároveň jsem si vzala může s totálně jiným životním stylem no…nevím zda se to dá řešit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
31.7.24 09:06
@Anonymní píše: Více

To byly vaše veškeré společné dovolené, veškeré trávení volného času? Tatry před osmi lety, loni Šumava a letos Istrie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.24 09:25

2 dny předtím jsem psala a ty jsi reagovala, že to byl párkrát Egypt, tam se mi to líbilo. Tam byl i celodenní výlet, Káhira a výlety do pouště na motorkách. To se mi líbilo. Pak Pec pod Sněžkou, kde šel manžel půl cesty lanovkou, ale to jsem mu nevyčítala, pár dovolených na lyžích Špindl a Šumava (pozor, u nás je lepší lyžař manžel, protože lyžuje od útlého dětství, já se na lyžích teprve učím) ať zas nejsou dohady, že i ty lyže jsem si prosadila. Lyžování je v kompetenci chlapa, on ví kde jaké sjezdovky jsou, pravidelně chodí na černou, trhá rekordy, já jsem věrná zelené, dávám tam přednost bezpečnosti sobě i okolí. A i tak to funguje, že on lyžuje tak 5 hodin, já jen 2 hodiny. A chceme trávit dovolenou společně. Nejsem moc zatížená, že musí to být za každou cenu Černá Hora, jen je to hezká krajina, není to tak daleko, i když letecky by se tam šlo, z hotelu můžu rovnou jít někam a nemusím se tam složitě dopravovat autobusem nebo čím, navíc na skútru s dítětem by to asi nešlo. Tam si může půjčit skútr manžel a objet to tam. Klidně to může být i Řecko, Madeira. Pokud tam budou možnosti, já se nebráním. Třeba jsem řekla, manželovi, že mě láká Řecko pevnina. A on hned, že jeho ani náhodou. A už bylo vymalováno. Je zabejčený, že se musí jít zase tam, kde se bylo letos, protože se mu líbilo ubytování, bylo tam plno pláží zdarma, všechny pláže blízko, větší obchody do 3 km, všechno poruce, co bych chtěla víc.
A to zařízení hlídání dítěte? To se lehce radí někomu, kdo má za zády hejno hlídacích babiček, jako dvě kolegyně, které neví, co je to mít dítě se speciálními potřebami a žádné hlídání. A hlídačky takové děti moc hlídat nechtějí. Nebo si naúčtují pálku, že člověk kouká. A taky by mi bylo líto, že já na dovolené a dítě trčí doma. Přitom je to o kompromisu. Já bych taky nejdradši šla třeba do výše zmíněného Rakouska, ale vím, že můj manžel chce moře. Dobře, někde při moři jsou také hory, tak se půjde tam, ovšem jemu se líbí jen takové moře, kde ty hory nejsou. A 10000 výmluv proč ne, místo aby našel jeden důvod, proč jo. Nebo hledal způsob proč jo. Já se smířila s tím, že Alpy nebudou, ale chci třeba tu Černou Horu, Madeiru, Thassos, národní parky Chorvatska…

• Citovat
  • Upravit
53190
31.7.24 09:32

S tím hlídáním to ale holky myslely tak, že když jsi pryč ty, logicky hlídá otec :roll:
Mimochodem, když tak moc chce zpět na Istrii, navrhni mu, ať tam tedy jede v rámci toho jednoho týdne, kdy má sám dítě. Ty ho pak na týden vezmeš někam do hor a společný týden si udělejte klidně někde, kde bude mít nejvíc vyžití syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.7.24 09:39

Tady je zkrátka problém, že sis vzala chlapa s opravdu rozdílným pohledem na trávení volného času. A od začátku jsi to věděla. Čím déle budete spolu, tím méně bude mít chuť se přizpůsobovat (ostatně ty už jí taky nemáš) a skončí to buď tak, že ty dovolené budete sice trávit vedle sebe, ale každej sám a načuřenej, že to stejně není podle jeho představ, nebo každý zvlášť. S vaší neschopností komunikace a kompromisů hrozí i třetí varianta, že se jeden z vás vytočí natolik, že půjdete od sebe úplně. Nechápu, proč sis ho vzala. Mě by taky nebavil a neimponoval. A nejhorší je, že jak poroste vaše dítě, bude lenivět (na to vem jed, když oba rodiče nevedou děti k aktivnímu životu odmalička, dřív nebo později začnou inklinovat k lenosti, kterou předvádí jeden z rodičů!) a bude dávat přednost času strávenému pasivní dovolenou s tátou, a ty budeš rázem „v menšině“ při výběru dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.24 09:42

Být na dovolené sám/sama se synem je pomalu sci fi. Já byla ráno na pláži, vracela se, manžel šel pro něco do auta a synek lezl ven z okna. Být na dovolené (týden nonstop s ním sama), to je hard core. A řídit 9 hodiny auto se synem za zády, který tam bude sám, to si neví nikdo představit. A na místě, dovolená to nebude ani náhodou. Protože manžel chce chodit do moře, lehnout na matračku a nechat se houpat hodinu na vlnách ( se synem ha ha ha), ležet na pláži (nemožné) a nebude tam mít poruce chůvu, která by ho čapla za ruku a někam na půlhodinu tam šla. Protože byla i taková debata, že by tam šel s ním sám, ale na téhle dovolené sám uznal, že sám na dítě by se vrátil víc unavený, než když tam šel. Taková dovolená postrádá smysl.
A syn má nejvíc vyžití tam, kde jsou procházky a turistika, jako i to moře. Moře má rád, koupe se rád, ale taky to nevydrží celý den a ležení na pláži ho nebaví vůbec. Jen to koupání.

• Citovat
  • Upravit
53190
31.7.24 09:45

Aha, zase něco nejde. No, tak si stěžuj dál. Doma mlč a vnitřně pěň. To ti jde výborně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
31.7.24 09:46

Já bych mu ho soupla hele :lol: navrhni mu tp, že příští rok muze chlap na válečku, ale jedině se synem a ty zůstaneš doma a pak ho vezmeš do Krkonoš, což je tvoje zvolena dovca, třeba se vrátí tak vyřízeny, že příště pojede s tebou rád do ČH, hlavně, když na tu péči budete dva :lol:

• Citovat
  • Upravit
53190
31.7.24 09:47

Co takhle začít fungovat jako rodiče dítěte s diagnozou a o dovolené vymyslet takový program, který bude vyhovovat primárně tomu dítěti, věnovat se mu a přestat chvilku myslet jen na sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí