Odlišné představy o trávení dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
26.7.24 14:26

Pokud jste každý jiný, tak musíte najít kompromis. Například pokud by se on u Lipna jen válel a ty jsi aktivnější, tak můžeš na Stezku korunami stromů, do Adventure parku. Budete z toho mít něco oba. Pak si můžete dát dva dny společně válecí. A společně dva výlety někam do okolí. Takový hezký týden, který si užijou všichni. A klidně bych prvně navrhla Lipno. Pokud chcete k moři, tak můžete společně být třeba 4 dny v Chorvatsku. Ty se pak sama přepravíš třeba na 2 dny na Černou horu. A pak všichni domů. Jen se budete muset zeptat dítěte s kým se bude chtít vracet domů/ zda chce být celou dobu u moře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.24 14:29
@unuděná píše: Více

Právě on si maluje, jak půjdeme zase sem a bude to podobný, vždyť tam bylo tak dobře a krásně a Černá Hora fuj. Asi budeme muset udělat pořádný itinerář, aby se líbilo každýmu. Jen to bude boj. Pamatuji si, že jsem byla v Chorvatsku v Tučepi, což bylo ideál - Biokovo hned za hotelem, národní park, procházková trasa do Podgory a Makarska, staré Tučepi, já to tam vše prolezla, fakultaťák do Bosny a Hercegoviny. jeden den z chuti válečka, ale stačilo a bylo toho dost. On tam byl taky, ale jindy s jinou holkou přede mnou a nic z toho neznal. Tam to byla válečka. Ale tam by se zrovna šlo rozdělit a dělat program po svém. Vždyť není to moje siamské dvojče a v horách se sama nebojím.

• Citovat
  • Upravit
1831
26.7.24 14:29
@Anonymní píše: Více

Mě udivuje ten tebou stále opakovaný názor, že Černá hora je nezajímavá, „jen“ Černá hora atd. Já tam tedy nebyla, ale moji rodiče několikrát, viděla jsem fotky a to moře i hory nádhera!
Jako že Egypt je víc, protože je dál nebo momentálně víc in nebo co? :mrgreen:
To jsou jeho názory? Mě tedy tohle hodnocení přijde povrchní.
Asi bych s takovým člověkem taky nebyla kompatibilní, a asi ne jen ve způsobu trávení dovolené, ale v celkovém náhledu na svět.

My se naštěstí s mužem shodneme a myslím, že to trávení společného volného času byl takový důležitý indikátor toho, že se k sobě hodíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.7.24 14:33

A co ti na téhle dovolené bránilo jet na výlet? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.24 14:33
@Fiveone píše: Více

No, to by moc dobře nešlo. Na dítě musíme být dva. Jít s dítkem třeba na pár hodin na turistiku je v pohodě, i u moře být je v pohodě, ale nechat toho jednoho pár dnů jen s dítětem je opravdu nebezpečné. Má speciální vzdělávací potřeby. Ale z toho, co jsem vypozorovala, tak rádo střídá aktivity. Nebavilo by ho ležet celý den u moře, rovněž by ho nebavilo celý den jen chodit. Takže manžel s ním byl v moři, pak procházka po pobřeží, pak do parku, pak hřiště, zase moře a chvilka pláž, zase hřiště a tak dokola. Ale na pochody se mnou normálně chodí, tam se pořád něco děje a za odměnu se jde na hřiště.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.24 14:37

Moc na výletovaní to tam nebylo. Všude jen rovina, tak jsem aspoň dělala okruhy po pobřeží. A jednou když usnul i se synem na pokoji, tak jsem si to město na 2 hodiny celé prošla, to se mi líbilo. Snažila si to spríjemnit, jak se dalo. A ráno a večer procházka po pláži i dvě hodiny. To byl můj čas, sice občas mi volal, že dítě to a hento, ale to jsem mu řekla, že to bude můj čas, ale může se přidat, já budu jen ráda. Plánoval každý večer, nevyšlo to ani jednou, ale chápal, že mám své potřeby :palec: ráno valil oči, kam já až zašla. Ví, že turistiku miluji. A vyhovuje mu, že jsem štíhlá. Nebýt turistiky, tak nevím nevím. :mrgreen: už jsem měla výrazné problémy s nadváhou

• Citovat
  • Upravit
2447
26.7.24 14:38

Protože chce jen potvrdit, že má pravdu, že mají jet do Černé Hory a ne jinam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
26.7.24 14:38

Jinak mi to trochu připomnělo rodiče jedné mé bývalé spolužačky. Její mamka jezdila s dětmi na poznávací zájezdy nebo do Beskyd na výšlapy a táta ležel doma, protože byl totál lenoch, kterému se nikdy nikam nechtělo :mrgreen: Teď už jsou děti dospělé, tak ta máma jezdí sama nebo někdy s vnoučaty a on pořád leží doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.7.24 14:42

Minimálně u toho Lipna to jde. A pokud se neshodnete na zemi, tak vyškrtni Montenegro sobě, Chorvatsko a Egypt jemu a najděte jinou zemi, kde bude moře a i kam chodit. A pokud na to nepřijdete, tak můžete přes cestovku. https://www.redok.cz/…re-s-vylety/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.7.24 14:49

Já bych z té cestovky volila toto https://www.redok.cz/…ife-e475-24/
On by mohl být ty dny, kdy si jde vybrat u moře a ty si užít výlet. Myslím, že to je ideální řešení pro vás. A na příští rok to tam bude určitě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.7.24 14:50

Upřímně nechápu, co řešíš. Zas takový povaleč to není a snaží se ti vyjít vstříc. Jedna dovolená nebyla přesně podle tvého gusta a odpočinul si na ní a ty to letíš řešit na internet. Holt se budeš muset přizpůsobit i ty nebo jeď na dovolenou sama a budete spokojení všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.7.24 14:51

Já ti nevím, jak tě tak čtu, trochu mi přijde, že jsi chorobně posedlá tím, že musíš něco dělat. Nejprve to vypadalo, že jsi byla nucená ležet na pláži 24/7 a teď z tebe leze, že jsi pořád někde běhala, po pobřeží, do města, okruhy kolem hotelu. Nemáš problém být chvilku v klidu, protože tě dohání vlastní myšlenky? ;) Já jsem taky hodně aktivní člověk, ale stěžovat si na den na pláži (notabene s dítětem, kolem kterého kmitáš, chodíš s ním plavat, stavíš hrady) mi přijde už trochu dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
26.7.24 14:55

Čistě válecí dovolená pro mě není. Takže bych vedle sebe nesnesla vedle sebe člověka, co bych chtěl celou dovolenou trávit jen v hotelu a jeho nejbližším okolí.
My máme společnou polo válecí dovču. A pak si každý jedeme podle svých zájmů. Přijde mi to jako ideální řešení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.24 14:58
@guineapig píše: Více

Takovou rodinu znám. Mají tři děti, žena je jinak s mužem spokojena, on pořád jen doma vyloženě zaklincován v křesle, vyznává minimalistický styl, ona se chodí i otužovat, podniká výpravy a klape jim to už kolik let. A děti říkají, že to u nich funguje.

• Citovat
  • Upravit
1831
26.7.24 15:00

Jo jo, oni taky celý život fungují a řekla bych, že celkem spokojeně. Což je obdivuhodné, pro mě by určitě soužití s natolik odlišným partnerem nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí