Odmita kakat do nocniku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ahojky
my uz sme konecne udelali poktok asi pred tydnem se najednou vykakal do nocniku…koukala sem na to jak blazen vzdycky jen do nocniku cural a na kakani cekal az na vecer kdyz sem mu na:,–(ila plynu…to bylo za 5 vterin vykakano…ted uz kak normalne do nocniku tak sem nadsena…zacali jsme zkouset i na noc bez plyny a docela to jde obcas je tam ucurnuto ale jen trosicku…nechavam mu v pokoji nocnicek kdyby nahodou potreboval…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My takyyy..... ![]()
Asi 5× se už vykadil do nočníku......,tak snad to nabírá správný směr. Hurá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se jdu taky pochlubit, asi mesic Jenik kadi do zachodu a poslednich 14dni si i sam rekne, ze chce kakat! Takze pokrok jako blazen, u nas teda s trochu radikalnejsi metodou, ale vysledek je. Jupi a drzim vsem palce!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nás to tedy nepotkalo, ve 2 letech byl šlus s plínkami, ale známá měla podobný problém, měla trauma,jak to bude s malým ve školce a on to tam pochopil!!!! Jinak klasicky kakal do plín. Třeba celý den nic, neměl totiž plínky, jak mu ji večer dala, hned bylo vymalováno.
Takže se neplašte…
P.S. Já mám na to svou teorii, že se jim holt lépe tlačí ve stoje, tedy v mírném podřepu…,oni to ale zvládnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no klasika, také známe… tak to jsem tedy moc neporadila. Naše malá se navíc, i když jí odchytnu včas a po:,–(ím na nočník, raději nevykaká vůbec celý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chjo holky, tak já se přidávám, teda k těm neúspěšným s nočníkem, s rozdílem, že synovi už jsou 3 roky..jsem z toho už tak vystresovaná, že to na něj asi přenáším. V Holandsku to neřeší, tady jsou 3leté děti s plínou normální, ale stejně mi to přijde hrozně pozdě..Nepomáhá nic, po dobrým, po zlým, samolepky, čokoláda, já fakt už nevím..občas zadržuje čůrání asi a pokud ho včas dáme na kytičky , nebo na nočník, tak se vyčůrá, ale kakání jde skoro vždy do kalhot. Fakt už nevím, přece 3leté dítě musí pochopit smysl nočníku, když ostatní 2leté už jsou bez plín…
Tady říkají nespěchat, že má čas, že mu mám nabídnout plínku, aby se do ní vykadil..že to prý některé děti mají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
problém s kakáním
Dobrý den,taky se přidávám k této diskuzi.
Můj syn má 3 roky a 4 měsíce.Čůrat do nočníku a na záchod se naučil brzy.Ale kakat do záchodu nebo na nočník to ne.Má dny,kdy jde čůrat a podaří se mu i vykakat.Taky sem tam si sednul sám,ale je to jednou za týden a nebo,když ho já odchytnu,když vidím,že se schovává a já vím,že by kakal do kalhot.Teď už od 1 září chodí do školky,učitelky jsem o tom informovala.První týden nekakal ve školce vůbec nechával si to až na doma.Druhý týden už se jim tam 2× pokakal.třetí týden ve školce nebyl.A tento týden v pondělí se jim pokakal taky,včera taky.S hrůzou čekám co bude ve školce dneska.I když o tom učitelky vědí je mi trapně a cítím jako bych za to mohla já,že je to moje vina,že jsem ho to do té doby než šel do školky nenaučila.
Vyzkoušeli jsme všechno,po zlém i po dobrém.Když se mu to podařilo do záchodu,tleskala jsem mu a zpívala písničku,objímala ho a dostal nějakou sladkost.Ale druhej den to zase udělal do kalhot
Strašně se tím trápím.
- Citovat
- Upravit
ahoj anonymni , tak ja s tebou dost soucitim, jsme v podobne situaci, synek je o neco mladsi, ale asi to jen tak nepochopi..Pry to tak nektere deti maji, u tebe je to horsi, ze syn uz chodi do skolky, tady se to jeste tak do 4 let toleruje. Moc neporadim, verim, ze jsi vyzkousela vsechno a mozna i vic, nez ostatni..asi fakt kazde ditko potrebuje svuj cas..Mne uz taky pripada, ze jsem vyzkousela vsechno, hlavne, kdyz jdem na nej po zlem, tak se absolutne sekne a jeste hysterci, tak asi tudy cesta nevede..Mozna nejake knizky o nocniku, pohadky, ja nevim, tady treba ve skolce, kdyz jde nekdo na zachod, tak jdou s nim i ti ostatni s plinama pro motivaci..treba se tomu za par let budeme smat, jak nas to bralo..Ja se porad ptam, proc nemuze byt jako ostatni bezplinkove deti, ktere to pochopi behem tydne treba ve 2 letech nebo i drive..Vubec netusim, jak se to u nas resi, jestli se chodi k psychologovi nebo na jake vysetreni, nebo se tomu dava cas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj , taky se hlásim do klubu ![]()
Vyčurá se úplně všude, ale jen ve stoje.Na nočník ani na záchod si nesedne ani náhodou.Vždycky jen zavolá - chci kakat, dej mi plínku.Naštěstí se aspoň nepokaká do kalhot, ale taky už nevim jak bych ho přesvědčila aby kakal do nočníku.
Anonymní a co učitelky , v pohodě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kosatka píše:
ahoj , taky se hlásim do klubu
Vyčurá se úplně všude, ale jen ve stoje.Na nočník ani na záchod si nesedne ani náhodou.Vždycky jen zavolá - chci kakat, dej mi plínku.Naštěstí se aspoň nepokaká do kalhot, ale taky už nevim jak bych ho přesvědčila aby kakal do nočníku.
Anonymní a co učitelky , v pohodě?
Ahoj kosatko,učitelky jsou hodné.Myslela jsem si,že,když jim řeknu jak to se synem je,že ho do školky nevezmou.Ale vzali ho a řekli,že si ho pohlídají.Ale i tak je mi to trapné,když mě informují,že se zase pokakal.
- Citovat
- Upravit
ahoj, to ti verim, ale asi se to fakt neda uspisit. Jak jsem psala, zkousela jsem vsechno, po dobrem, po zlem, samolepky, rikat, ze je velky kluk a ostatni nemaji pliny, slibovat , ja uz fakt nevim..dneska to slo zase 2× do kalhot a to pritom si to uvedomuje, protoze se nejdriv schova a potom pokadi..pry to tak nejake deti maji, hlavne kluci, ale radost z toho nemam..on se mne potom jeste pta, jestli se mamka zlobi..
ps
Asi jedine, co pomuze je si to tolik nebrat a nedavat najevo hnev, ale chapu, ze s tou skolkou to je blby. No snad si vezme priklad z ostatnich deti, drzim palce.
neprihlasena lexxie
- Citovat
- Upravit
tak mi uz sme se synem postoupili zase o velky kus dal…schovala sem nocnik a zacal chodit pekne na zachod…ded uz tam chodi sam … vezme si stolicku rosviti si sedne a cura jen me zavola abych mu utrela prdelku kdyz kaka…je to sikulka moje…ted sme zacali na noc bez pliny a zatim bez nehody … sem na nej pysna…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,tak jak jsem tady psala o synovi,že chodí do školky a pokakává se,tak musím napsat,že už 14 dní se drží a konečně kaká na záchod
Snad už máme vyhráno.Začal chodit sám od sebe,když jsem viděla,že nic nepomáhá,tak jsem to nechala v klidu,nedomlouvala jsem mu,vúbec sem se nezlobila a ani jsme o tom nemluvili.Říkala jsem si,že to,že jsme pořád o tom mluvili ho ještě víc hnalo k tomu aby to dělal do kalhot.Přestali jsme o tom mluvit a ze dne na den začal sám chodit na WC kakat až jsem se divila.Jsem konečně bez starostí.
Všem maminkám přeju hodně trpělivosti a ten den D určitě příjde ikdyž se to nezdá.
- Citovat
- Upravit
Mame uplne rovnaky problem a bola som velmi prekvapena kolko ludi ho ma nami
Mam synceka, 2,5 roku, v 20mes. zacal chodit na nocnicek, alebo na zachod cikat, hned na dalsi den sa ozval ze ide kakat, sadol si na nocnik, vykakal sa, zatlieskal si, vsetci sme ho vychvalili, ritualne sme sa boli vsetci rozlucit s hovienkom do zachodu, a maly prehlasil, ze do nocnicka kakat nebude. A dodrzal to do teraz. Nepomohli ani prosby, ani hrozby, kakal kazde rano presne 8:30 ako hodinky do plienky - sam si povedal, ze ide kakat, dala som mu plienku, po 5min bolo hotovo, umyt, ziadny problem ziadne hanbenie sa, maly v pohode, len sa mi nepacilo, ze taky velky chalan chodi kakat do plienky. Tchyna mi hovorila, ze to neni dobre, mama mi hovorila, ze mame ist k Dr. a ja som to dotlacila tak daleko, ze maly chytil absolutny blok a vykaka sa len v noci do postele, v bolestiach a placi asi kazde 4 dni.. tak si hovorim - nevyrabame si problemy tam kde nie su???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky.. právě si pročítám tuhle diskusi (a četla jsem předtím i jiné) a na jednu stranu jsem ráda, že jsem tu našla úplně stejný problém, jako máme my… syn má skoro 3,5 roku a každou chvíli se pokaká do slipů
… nějakou dobu to zase neudělá a pak třeba 3× za týden… a to většinou ve školce
.. a jak píše Anonymni, tak taky nejdřív vyčkává a asi čeká, jestli ho to nepřejde.. a pak už většinou nestihne doběhnout
… takže pomohlo si toho nevšímat… taky mi příjde, že jsme zkusili už snad všechno ![]()
- Citovat
- Upravit