Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mě od třetího měsíce taky nechtěla pravé prso, tak kojim jenom z levého a stačí to
akorát nevýhoda, že to levé mám o dost větší, ale to se zpraví
Mě se právě k tomu prsu nepřisaje vůbec (jen v noci), zkoušela jsem to i v leže se různě natáčet, abych s ní nemusela hýbat, ale to pozná
…ještě jsem to nezkoušela v polospánku jak tu píšete a za chůze, na míči, ten máme doma také…ještě zkusím dát to co chce a pak odtrhnout a zkusit dát to druhé…ráda bych kojila z obou, protože u syna jsem poslední 3 měsíce kojila převážně jen z jednoho prsu z důvodů zánětů a pak po ukončeném kojení to bylo na tvaru prsou znát, takže kdybych teď měla kojit jen z jednoho plně tak si to nedokážu představit, ledaže bych celou dobu odstříkávala…
každopádně děkuji za rady a názory, nějak se s tím musíme poprat…a budu doufat, že ji to brzo přejde ![]()
@Purelily předně hned neplaš s UM a neplaš vůbec. Ono se to pravděpodobně srovná brzo samo. Nabízej malé prso, ale nenuť jí ho. Náš syn měl kolem třetího - čtvrtého měsíce takové vrtochy, že jeden den nechtěl jedno prso, pak týden dobré, pak zas nechtěl druhé prso, pak se chtěl kojit jen v leže na boku, pak zas v sedě a vůbec ne v leže… Nevím, proč to dělal, ale vždycky ho to pustilo a srovnal se. Nehrotila jsem to. Kamarádce prý dcera nepila z jednoho prsu 9 dní, nevím, jak byla tehdy stará, ale prostě po těch 9 dnech z něj začala zase pít jakoby nic.
Ahoj jestli můžu zkusit poradit.
Já bych zkusila koupit kloboučky, a z toho pravého kojit s kloboučkem.
Já také kojím z levého prsu s kloboučkem a z pravého bez.
Taky jsem si to zazila, pomohlo polozit jakoby k tomu oblibenemu prsu a v teto poloze posunout k neoblibenemu. Takze mimino melo telo pod mou pazi. Asi taky zalezi proc jej nechce, jestli kvuli sve oblibene poloze nebo kvuli Tvym bradavkam. A jeste jedna moje zkusenost, ne ze by to muselo byt pravidlo: Nez jsem prisla na to, jak malou osidit, spadlo mi mliko a uz jsem se poradne nerozkojila v tom jednom prsu, takze pak ho nechtela pro nedostatek mlika. Drzim palce, at se to brzy vyresi.
Hezké odpoledne,
dávám vědět jak „bojujeme“ malá mi začala odmítat obě prsa ode dnešního rána, kojení je pro mě teď strašně stresující, tak moc bych chtěla, aby to šlo normálně
takže pila ráno a pak až před chvílí, kdy byla v hlubokém spánku a prso si vzala, dříve se nám to nepovedlo…navíc je v posledních dnech hodně plačtivá, přes den toho moc nenaspí, doma se budí i po 15 minutách, takže ji každou chvíli uspávám na ruce, hodně brečí, už nevím co s ní, stresuje nás to obě, do toho mám ještě 2.5r kluka, který hodně žárlí a tohle mu moc nepřidává
ale napadlo mě…nemůže to způsoboval antikoncepce azalia?, že by po ní nechtěla pít? beru ji 10 dnů a přes týden máme s kojením problémy…
@Purelily
No to je teda věc, tak teď odmítá prsa obě
S antikoncepcí neporadím, ale můžu ti říct, že dneska jsou snad nějaké antikojící skvrny na slunci, já kojila ve spánku v 5 ráno a pak celé dopoledne to pořádně nešlo, jen si trochu cucla, spát taky nechtěla. Nakonec jsem ji musela uvázat do šátku, tam konečně usnula a po skoro dvou hodinách jsem ji odvázala a opět ve spánku nakojila - až ve 13hod.! ![]()
@Purelily Já myslím, že to určitě mít vliv může. Jsou to prostě hormony. A pokud některé děti odmítají kojení v době menstruace, tak proč ne v době braní antikoncepce. Já bych to svinstvo do sebe neládovala ani jako nekojící, natož pak v době kojení.
@robínek antikojici skvrny na slunci
pekne nam davaji deticky zabrat, kdyby aspon ta moje nebyla tak chovaci..
@AliTad zrovna odpoledne jsem ms dostala, pritom na azalii by to byt nemelo…a to jsem dr rikala, ze chci jinou antikoncepci, protoze azalie mi u prvniho syna vubec nesedla a to po vice strankach, tak ji dnes uz brat nebudu ![]()
@Purelily Já myslím, že to bude souviset s antikoncepcí i menstruací. Myslím, že by se to mělo spravit ![]()
Může to být antikoncepcí i menstruací, ale já nic neberu a menzes nemám a taky máme momentálně problémy. Taky to prostě může být věkem, u starší dcery si taky pamatuju 2 - 3. měsíc jako období truců, kdy byl problém ji nakojit, ale spíš jen večer, byla už prostě unavená a nechtěla tahat. ![]()
Právě jsem nakojila - nejdřív řev z únavy, tak na balón a houpat, když spala asi 2 minuty, vyměnila jsem jí dudlík za prso a trochu se najedla, pak teda usnula tvrdě a pustila se. Počkám, až se trochu prochrupne a půjdu to zkusit znova. Fakt super, domácnost počká opět na úžasný čas mezi 23. a 24. hodinou ![]()
@AliTad já doufám, že za týden bude zase vše při starým, jinak mě z toho klepne…
@robínek já o domácnosti za poslední dny pomalu ani nevím, je u nás strašný nepořádek, snažím se to rychle poklidit taky večer, ale takový ten hloubkový úklid tu není
teď jsem měla malou přes 2.5 hodiny na ruce, zkoušela jsem ji mezitím 4× položit do postýlky a do dvou minut řev, od té doby co jsou problémy s kojením se chce nechat jen nosit a bojím se, že tohle zpět už neodbourám…
TAky nás trápila stejná příhoda
smutné no trvalo nám to 3.týdny než se to dalo opět do pořádku i když jsme ruzně střídala polohy odmítal pít. Někdy pomohla „fotbalová“ poloha nějak tak se tomu nadává.
Odstřikávat a odstřikávat pokud to nezabírá a prso je bolestivé tak jsem to vyřešila tak že jsem přiměla přítela k tomu, aby mlíčko vypil za něj to byla úleva ![]()
@Purelily píše:
@robínek teď jsem měla malou přes 2.5 hodiny na ruce, zkoušela jsem ji mezitím 4× položit do postýlky a do dvou minut řev, od té doby co jsou problémy s kojením se chce nechat jen nosit a bojím se, že tohle zpět už neodbourám…
Taky teď pořád chovám, ale já to řeším šátkem, jinak by mi už ruply záda i nervy. V něm docela rychle usne a dobře se vyspí, snažím se, aby to nebylo víckrát jak 2× denně, v mezičase jde do kočáru a ten musí jet. No prostě mám už zase to samé jako u starší ![]()
Jsem rada, ze jsem na tuhle debatu narazila. Naše skoro tři. esicni slevu na odmítá pro změnu levé prso, ale to mam osjakuiva větší, tak s klidem kojím převážně z pravého a v polospánku ji podstrkuju to levé, ale to musí být opravdu polospoci. Dela to od minulého patku, prosla si růstovým spurtem, musela se nosit, porad chovat, hodne chtela pit, takže jsme byli s manželem od patku do středy zapřažení. Dokonce jsme vymysleli novy styl kojeni
manžel mel malou na ruce a musel s ni chodit, když se zastavili, tak plakala, když se trochu uklidnila a už koukala okolo, tak jsem rychle přiběhla a nastavila prso, takhle jsme to zkoušeli dokud se opravdu neprisala a už byla v klidu. Bylo to celkem náročný, ale úsměvný. Kdyby nás u toho někdo viděl, tak zemře smíchy ![]()