Odmítnutí amniocentézy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1214
25.6.10 10:37

Počkala bych si být tebou na výsledky velkého UZV a podle doporučení bych se dál rozhodovala, jestli na amnio jít nebo ne.

Jen ještě dodám, že klíčové je tvé rozhodnutí, zda by sis dítě něchala i v případě, že by bylo postižené. To je podle mě nejdůležitější argument proč amnio nepodstupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
25.6.10 12:53
aalenka píše:
Pokud je tehotenstvi zdrave, amniocenteza ho neohrozi.

Přesně jak píšeš, tak to mi řekli na genetice, když jsem šla na odběr plodovky!Převážně se potrácí plody, které nejsou úplně zdravé a AMC ten potrat jen uspíší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
25.6.10 13:30
Issabell28 píše:
aalenka píše:
Pokud je tehotenstvi zdrave, amniocenteza ho neohrozi.
Přesně jak píšeš, tak to mi řekli na genetice, když jsem šla na odběr plodovky!Převážně se potrácí plody, které nejsou úplně zdravé a AMC ten potrat jen uspíší.

Vždyť si odporuješ… Pokud se něco děje PŘEVÁŽNĚ, tak je jasné, že k témuž jevu dochází i v přídadech, které sice nepřevažují, ale stávají se - a dojde k potratu zdravého mimča.
AMC ohrožuje každé těhotenství, ať už je prcek v pořádku nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.10 15:11

Holky,
pořád váhám, někdy jsem nakloněna na odběr jít, z toho zase ten strašný strach… K potratu může dojít právě i v úplně dobře probíhajícím těhotenství. Přímo v Brně na Veveří je riziko potratu 1:200. Ať už je pondělí, slovo Vlašína rozhodne. Stejně bych tam musela jít na ten odběr až za týden, protože jsem sama doma a kdyby byl problém, ať mě má kdo zachraňovat. Jinak UZ z prvotrim. screen. byl dobrý ale pokazily to právě výsledky krve + věk.Proberu to s Vlašínem, chci, aby mi výsledky vysvětlil, z jakého důvodu tam riziko je. Na triplech jsem ještě nebyla.Pak dám vědět.

• Citovat
  • Upravit
29577
25.6.10 15:33

Anonymko. Já taky byla u Vlašína na NT, vše v naprostém pořádku 1:6500 , jelikož mi má gyn . doporučila přes to všechno amniocentezu ( můj věk a warfarin v časném stadiu těhu),ptala jsem se přímo něj, zda je nutná. Odpověděl,jak se již tady psalo zcela alibisticky,že rozhodnutí je jen a jen na mně. Má pravdu. Já si ponesu případné následky, kdyby to nebylo i po NT v poho…Měla jsem stejnou panickou hrůzu, jako ty, prostě jsem nechtěla ze strachu,že bych mohla o mimi přijít..ale rozhovor s tamní p. doktorkou mne ujistil,že vlastně o nic nejde.Pouze o bludy v mé hlavě :lol: . Riziko na tomto pracovišti je téměř nulové, to mi potvrdily i maminky,které tam amnio už absolovovaly. Máš možnost konzultace,tak ji využij, uvidíš. Já jsem rozhodnuta,že jdu,at si nevyčítám,že jsem něco zanedbala. Strach už nemám, jsem s tím naprosto srovnaná a těším se na chvíli,až budu mít v ruce výsledky a číst,že je vše v pořádku a že máme SNAD kluka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mišulina
12.7.10 19:50

Ahoj, DS se dá poznat i z „pouhého“ ultazvuku už docela brzo, pokud máš schopného doktora. Ten můj na ulrazvuku ukazoval znaky podle kterých dítě DS nemělo už v době, kdy jsem teprve čekala na výsledky krve, takže jsem byla v klidu. Nepamatuju si, co vše mi říkal, jen, že děti s DS nemají vyvinutou nosní kůstku. A to jestli je vyvinutá nebo ne mi řekl na UZ někdy kolem 12-14 týdne (nepamatuju si to přesně) tak zkus doktora poprosit ještě o kontrolní UZ. Jinak 1:240 mi příjde malé riziko v porpvnání s možností potratu 1:100. Já bych nešla, ale je to na tobě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.10 09:51

Už mám po amnio a výsledky jsou dobré, moc se mi ulevilo. Na UZ jsem byla, byl v pořádku ale Dr. přesto amnio doporučil vzhledem k mým výsledkům a věku. S nosní kůstou to není tak jednoznačné, ona tam být může a nemusí. Já chtěla mít jistotu a přes UZ to žádný doktor vyloučit nemůže. Jsem ráda že jsem to absolvovala, vůbec to nebolelo a za ten klid to stálo.

• Citovat
  • Upravit
1098
14.7.10 10:19

milé maminky jsem sice v 11+4 a všechna vyšetření mi čekají, ale vím že vzhledem věku je mi 40 mi budou asi odběr plodové vody doporučovat a vaše povídání mi moc pomohlo si ujasnit hodně věcí děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.7.10 09:08

Dančo tak držím pěsti,já už mám „po“,výsledky zatím nevím,ale p. doktorka nám oznámila,že to bude zase holčička :-). Nic to není, taky jsem šla vlastně jen z hlediska věku, jen se pak víc hlídej a hodně odpočívej. Nic ti neuteče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
19.7.10 09:53

Berry4, děkuji mě se to nějak nezdá předchozí dítko jsem měla skoro ve 32 před 14dny jí bylo 9let a nic takového doktoři vůbec neřešily žádná genetika atd. a je zdravá až moc,jen je praštěná po mě :-D a pokud dobře dopadne UZ z prvotrim. screen. tak na ní nepůjdu nemám z toho vůbec dobrý pocit a na ten docela dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
19.7.10 09:56

Jo a zapoměla jsem gratuluji k holčičce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
19.7.10 10:03

Ahojky, jsem tu nová, ale přečetla jsem si tvé obavy. Mám 12 letou dceru a loni jsem rodila v prosinci. Protože mi bylo v době těhotenství už skoro 38, tak jsem chodila skoro stále na nějaká vyšetření. Při prvním ultrazvuku mi mladý doktor řekl, no to není zrovna nejideálnější plod. Byla jsem hotová. Pak jsem samozřejmě musela na genetiku. První krevní test dopadl úplně super, druhý už byl horší, paní doktorka mi doporučila jít na plodovku. Hrozně jsem se bála, už jen když mi dávali podepsat papír, že vím o všech možných rizicích, hrozné bylo čekání, než jsem se dostala na řadu, ale samotné odebrání bylo jedna dvě hotovo a vůbec to nebolelo. Čekání na výsledky bylo nekonečné, ale když jsem si pak zavolala a doktorka mi řekla, že je vše úplně o.k. a že to navíc bude kluk, do páru, tak jsem byla nejšťastnější člověk na světě. Bylo to fajn vědět, že je malý zdravý. Vzhledem k tomu, že asi tak za 2-3 roky bychom chtěli ještě třetí dítě, tak mne to nemine opět, ale určitě půjdu, protože ta chvilka nervozity a napětí, jak dopadnou výsledky stojí za to. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
19.7.10 10:33

To snad ani nejsou obavy jako spíš pocit, že pokud jsem těhotná v tomhle věku tak nejsem zodpovědná nebo nevím jak to popsat správně a ironií je, že mám ještě další dvě starší děti které jak říkám v legraci už nepočítám protože jim je 21 a 19let a prvního těhotenství jsem měla problémy a to jsem byla 19letá a po 30 v naproté pohodě a ted jsem ještě víc proto mám asi ten pocit, že to páni doktoři občas trochu přehání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
19.7.10 10:41

ahoj anonymni, ja jsem taky odmitla amniocentezu, byla jsem na vyšetření a pak na genetice v gennetu, kde přístup paní doktorky byl dost zvláštní, bylo to dost natlakove, takže jsem šla jen na velky UZ v prvnim trimestru a triple test, vse vyslo v pohode, takze amnio nebylo nutne, navic jsem konzultovala se svou doktorkou na homeopatika, takze jsem byla rada, ze jsem odmitla, sice na me koukali zkrz prsty a davali mi to lady v gennetu sežrat, ale neustoupila jsem, protože riziko potratu je podstatně větší než se udáva.Taky jsem to měla napsano v karte, že odmítam tuto užasnost. Nakonec Kubisek se narodil zdrav a dobre prospiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
19.7.10 12:57

Ale jsi zodpovědná, kdybys nebyla, tak nechodíš k lékaři. A věk? Co takové hvězdy, které mají 1. dítě třeba až ve 45? Já ti fandím a pokud to půjde, budu další mít až po čtyřicítce :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí